Kërko
Kontaktoni
E-Mail
Krijimi i katalogut
Te Preferuarat e mia
Krahasimi i produkteve

Nxjerrja, sigurimi dhe përdorimi i ujit

Teknologji inteligjente – kundër mungesës së ujit në të gjithë botën

Uji futet te burimet më të çmueshme të tokës. Popullsia gjithmonë në rritje e botës konsumon gjithmonë e më shumë ujë: për të pirë, për të larë dhe pastruar, në bujqësi dhe industri. Mungesa globale e ujit është një problem shumë i ngutshëm – dhe fsheh një potencial të madh konflikti. Prandaj, nxjerrja dhe sigurimi i ujit bëjnë pjesë te sfidat më të rëndësishme të së ardhmes. Wilo zhvillon pompa dhe sisteme me të cilat mund të përdoren dhe optimizohen burime dhe metoda të reja për nxjerrjen e ujit. Zgjidhjet tona fleksible garantojnë një furnizim të besueshëm dhe u përshtaten kërkesave në aq shumë ndërtesa të ndryshme të tilla si në blloqe apartamentesh, shkolla ose komplekse industriale. Me koncepte individuale dhe teknologji me efektivitet të lartë ne çojmë përpara në mënyrë të qëllimshme ndërtimin e rrjeteve inteligjente dhe shpërndarjen e impianteve të decentralizuara për përpunimin e ujërave. Ndër zbatimet futen pompat dhe sistemet e pompimit për përdorimin e ujit të shiut, furnizimi me ujë dhe rritësi i presionit, furnizimi me ujë për përdorim MKZ, heqja e ujit të patrajtuar, shkripëzimi dhe bujqësia tregtare.

Përpunimi i besueshëm i ujit – Ujë i freskët nga lugina e Jordanit

Ka vende në të cilat furnizimi me ujë është një sfidë e jashtëzakonshme. Për shembull Jordania, një nga vendet më të varfra për ujë në botë. Uji i freskët pompohet nga lugina e Jordanit nëpërmjet një ndryshimi në lartësi prej 1,400 metrash në qytete të mëdha. Numri në rritje i popullsisë dhe sistemet e vjetra dhe të johermetike të tubacioneve e bëjnë më të mprehtë problemin. Wilo dërgon pajisje të reja dhe, mbi të gjitha, të gjithë ekspertizën në stacionin e pompimit të ujit të pijshëm në Ebquoreyeh. I pajisur me dy pompa të pajisura me këmishë presioni të tipit EMU K, me sisteme energjie dhe një sistem të ri monitorimi, stacioni i pompimit tani siguron me besueshmëri furnizimin me ujë të pijshëm për 50,000 njerëz. Dhe kursen më shumë se 1,5 milionë kW/H, 1,100 ton CO2 dhe mbi 110,000 euro kosto elektriciteti në vit.

Sisteme të besueshme të ujërave të zeza – për qytete në rritje

Qytetet janë hapësira e jetesës e së ardhmes – dhe na vënë përballë sfidave të mëdha. Një prej të cilëve është përpunimi i ujërave të ndotura dhe të zeza, në mënyrë që të përmbushen standardet e higjienës dhe të evitohen shqetësimet e erërave të këqija. Prandaj, aty ku ujërat e zeza nuk shkarkohen pa probleme nëpërmjet tubacionit të rrjedhjes së lirë në sistemin e ujërave të zeza, zbatohen kudo pompat e ujërave të zeza dhe pajisjet shkarkuese. Produktet dhe sistemet me performancë të lartë dhe mjaft ekonomike të Wilo mbledhin dhe transportojnë ujërat e zeza në mënyrë të besueshme dhe duke mbrojtur burimet. Dhe me zhvillimin e zgjidhjeve efikase për trajtimin e ujërave të zeza, ne kontribuojmë në mbrojtjen e mjedisit dhe për një sjellje të qëndrueshme me burimin e çmuar ujë.

Infrastrukturë modulare uji - në qendra urbane në rritje

Askund tjetër nuk ka një nevojë më të ngutshme për koncepte teknologjike inteligjente sesa në qendrat urbane që rriten me shpejtësi në Amerikën Latine, Afrikë dhe Azi. Prandaj, së bashku me TU Darmstadt, Wilo punon në kuadër të projektit të kërkimor Semizentral për vendosjen e një infrastrukture fleksibele. Semizentral-i rritet me qytetet dhe integron rrymat e ujërave të zeza dhe të mbetjeve në një koncept zgjidhjeje modulare. Në impiantin pilot në Kingdao të Kinës janë në përdorim 56 pompa tona të teknologjisë së lartë: Ato ndihmojnë që të prodhohet ujë industrial dhe energji nga ujërat e zeza dhe mbetjet organike. Përzierësit e zhytur, pompat dhe grupet e pompave për rritjen e presionit dhe sistemet e fikjes së zjarrit me efektiviteti energjetik të lartë bëjnë të mundur funksionimin me energji të siguruar vetë të të gjithë impiantit.

Sipas përmasës – për procese industriale të besueshme

Çdo fushë e industrisë ka kërkesat e saj të larta për teknikën e prodhimit dhe për materialin e të gjithë përbërësve të përfshirë. Prandaj ne zhvillojmë për partnerët dhe klientët tanë zgjidhje dhe produkte industriale individuale që garantojmë procese prodhimi me efektivitet të lartë, të sigurta në funksionim dhe të besueshme. Në këtë mënyrë, pompat tona ndihmojnë industrinë ushqimore për mbajtjen e standardeve kritike të cilësisë dhe higjienës ose industrinë metalurgjike për përmbushjen e kërkesave më të larta në kuadrin mjedisor. Në miniera, uji i gropës pompohet në mënyrë të besueshme dhe në industrinë energjetike ato japin një kontribut të rëndësishëm, edhe në pikun e ngarkesës, për sigurinë e furnizimit në hidrocentrale. Shumë kompani industriale me emër në të gjithë botën besojnë te cilësia dhe performanca jonë.

Këtu futen, për shembull:

  • Industria ushqimore: Fischtechnik International Engineering GmbH
  • Industria metalurgjike: Salzgitter Flachstahl AG, Gjermani; ThyssenKrupp Steel Europe AG
  • Miniera: Vattenfall Europe Mining AG; Mopani Copper Mines, Sambia
  • Industria energjetike: Hidrocentrali Shangdu, Kinë; Anpara Power Station, Indi