Wilo-Drain LP

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Едноставно ракување благодарение на опсегот на испорака

Конструкција

Самовшмукувачка пумпа за нечиста вода со норм-мотор за суво поставување

Примена

Транспорт на

 • Нечиста вода
 • Потрошна вода
 • Морска вода

Опрема/функција

-

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • 2х контраприрабници со внатрешен навој на цевка G 1½
 • Упатство за вградување и работа.

Означување на типот

Пр.:

Wilo-Drain LP 40/10

LP

Самовшмукувачка пумпа

40

Номинален дијаметар (1½")

10

Максимален напор во m

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа: 1~230 V, 50 Hz
 • Вид на заштита: IP44
 • Температура на транспортиран медиум: 3 ... 35 °C
 • Вшмукателен и потисен приклучок: Rp 1½
 • Макс. длабочина на вшмукување: 6 m

Материјали

 • Куќиште на пумпа: PP
 • Работно коло: месинг
 • Вратило: 1.4006
 • Механичка заптивка: C/Cr
 • Статички заптивки: NBR
 • Куќиште на мотор: Al

Опис/конструкција

Самовшмукувачка центрифугална пумпа во блок изведба за преносливо и стационарно суво поставување, не е преплавлива.

Хидраулика со хоризонтален вшмукателен приклучок и вертикален потисен приклучок. Како работни кола се применуваат работни кола со слободно струење. Погонот е изведен со норм-мотор. Хидрауликата и моторот имаат заедничко вратило. Цврстата инсталација се остварува преку стабилна основна плоча.

Вкупен дијаграм

Wilo-Drain LP

Производ

PDF: Wilo-Drain LP

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај