Wilo-Drain TC 40

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Едноставна употреба благодарение на пливачки прекинувач
 • лесна инсталација преку вградена ногалка на пумпа
 • Работно коло од пластика
 • Мала тежина

Конструкција

Потопна пумпа за отпадна вода за наизменична работа за стационарно и преносливо водено поставување.

Примена

Транспорт на

 • Отпадна вода без фекалии
 • Нечиста вода

Опрема/функција

 • Подготвена за вклучување
 • Со вкл. пливачки прекинувач
 • Термичко надгледување на моторот

Опсег на испорака

 • Пумпа, подготвена за приклучување, со кабел за поврзување од 5 m и утикач со заштитен контакт
 • Со дограден пливачки прекинувач
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

на пр.:

Wilo-Drain TC 40/10

T

Потопна пумпа

C

Куќиште за хидрауликата од сиво леано железо

40

Номинален дијаметар [mm]

10

Макс. напор [m]

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа: 1~230 V, 50 Hz
 • Потопен работен режим: S1 или S3 25%
 • Работен режим непотопено: S3 25%
 • Вид на заштита: IP68
 • Класа на изолација: F
 • Термичко надгледување на намотка
 • Макс. температура на медиум: 3 - 40 °C
 • Должина на кабел: 5 m
 • Слободен куглест премин: 40 mm
 • Макс. длабочина на потопување: 2 m

Материјали

 • Куќиште на пумпа: EN-GJL-200
 • Ногалка: Не’рѓосувачки челик
 • Работно коло: PA 30GF
 • Вратило: нерѓосувачки челик1.4005
 • Лизгачка заптивка од страна на пумпата: јаглен/керамика
 • Заптивка на вратило од страна на моторот: NBR
 • Статичка заптивка: NBR
 • Куќиште на мотор: Нерѓосувачки челик 1.4308

Опис/конструкција

Потопна пумпа за отпадна вода како преплавлив блок-агрегат за стационарно и за преносливо водено поставување.

Хидраулика

Спуштањето од притисочната страна е изведено со вертикални навојни врски Rp 1½. Како оработни кола се применуваат работни кола со слободно струење.

Мотор

Моторите наполнети со масло ја предаваат топлината преку вграден топлински изменувач на транспортираниот медиум. Оттаму, овие мотори можат да се применуваат потопени при трајна, како и при наизменича работа. Кога не се потопени, овие мотори можат да се применуваат при наизменича работа.

За заштита на моторот од продирање на медиумот обезбедена е заптивна комора. Употребениот медиум за полнење е потенцијално биолошки разградлив и не ја загрозува животната средина.

Кабелот од моторот и пливачкиот прекинувач се одводуваат и се заменуваат.

Заптивање

Заптивањето од страна на медуимот се остварува преку лизгачка механичка заптивка која не е зависна од насоката на вртење, додека заптивањето од страна на моторот се оставува со заптивен прстен на вратило.

Вкупен дијаграм

Wilo-Drain TC 40

Производ

PDF: Wilo-Drain TC 40

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај