Wilo-DrainLift Box

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Едноставна монтажа преку вградена пумпа и неповратна клапна
 • Големата зафатнина на резервоарот обезбедува мал број на процеси на префрлување
 • Лесно одржување
 • Рамка од не’рѓосувачки челик со сифон

Конструкција

Мала постројка за одведување на отпадна вода за надкатна инсталација

Примена

Транспорт на претходно прочистена отпадна вода без фекалии (според DIN EN 12050-2), која не може со природен пад да се спроведе до канализацијата.

Опрема/функција

 • Подготвена за вклучување
 • Пластичен резервоар со веќе монтирана пумпа за нечиста вода, управување, управување, притисочна линија и интегрирана блокада на повратен тек
 • Термичко надгледување на моторот
 • Управување со ниво преку пливачки прекинувач

Опсег на испорака

Пумпа монтирана подготвена за приклучување, со дограден пливачки прекинувач, во пластичен сад отпорен на удари, за преплавена монтажа. Комплетно подготвен за работа со инсталирана притисочна линија и неповратен вентил. Кабел за пумпата (со должина од 5 m или 10 m) со монтиран шуко-штекер. Упатство за вградување и работа.

Означување на типот

Пр.:

Wilo-DrainLift Box 32/8

Box

Постројка за одведување на нечиста вода (подкатно)

32

Номинален пречник на потисен приклучок (DN 32, Ø 40)

8

Макс. напор [m]

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50 Hz
 • Приклучување на мрежа 10 m (5 m при 40/10), со шуко-штекер
 • Работен режим S3-25 %
 • Температура на транспортиран медиум макс. 35 °C, кај 32/8 и 32/11 краткотрајно (3 min) 60 °C
 • Притисочна врска Ø 40 mm
 • Приливен приклучок 100 mm
 • Врска за обезвоздушување 100 mm
 • Вид заштита IP68
 • Бруто волумен на резервоар 113 l
 • Волумен за вклучување 24 – 29 |

Материјали

 • Подкатен резервоар: пластика PE
 • Мотор: нерѓосувачки челик
 • Куќиште на хидраулика: Пластика PP-GF30 кај Box 32..., сиво лиено железо EN-GJL-200 кај Box 40

Опис/конструкција

Постројка за одведување на вода, со автоматско вклучување, со интегрирана потопна пумпа и неповратен вентил. Подготвена за монтажа под под. Флексибилна поради две приливни можности во DN 100.

Вкупен дијаграм

Drainlift Box

Производ

PDF: Wilo-DrainLift Box

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај