Wilo-Flumen OPTI-TR 22 … 40-1

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Мала потреба за чистење поради избегнување на таложење при празнење на коритото благодарение на инсталација блиску до подот

• Мала веројатност за затнување и сигурна работа благодарение на оптимизираната хидраулика

• Без трошење благодарение на примена на пропелери од фин нерѓосувачки челик со најмала тенденција за кавитација

• Разновидна можност за примена во најразлични примени дури и при долго време на работа

• Голема флексибилност благодарение на разновидните можности за инсталација и опрема

Конструкција

Брза работа и компактна мешалка со потопен мотор, со директен погон

Примена

 • Вртлог на цврсти материи за избегнување на талог во преливно корито за дожд и пумпна јама
 • Уништување на покривка од пливачка кал

Опрема/функција

 • Термичко надгледување на моторот
 • Надгледување на заптивна комора (изборно)
 • Дозволено за експлозивни подрачја (изборно)

Опсег на испорака

 • Потопен погон за мешање со монтиран пропелер и кабел
 • Должина на кабел по желба на клиентот
 • Вградена опрема за секој начин на поставување
 • Прирачник за работа и одржување

Означување на типот

на пр.:

Wilo-Flumen OPTI-TR 30-1.145-4/16REx S17

Flumen

Мешалка со потопен мотор, хоризонтална

OPTI

Погон за мешање со стандардни мотори

TR

Погон за мешање со асинхрони мотори

30

х10 = номинален пречник на пропелер во mm

1

Модел

145

x 10 = број на вртежи на пропелер во 1/мин

4

Бр. на полови

16

x 10 = должина на статор во mm

R

Изведба на мотор:

 • R = изведба во погон за мешање
 • V = изведба во погон за мешање со намалена моќност

Експлозивни средини

Со дозвола за експлозивно подрачје

S17

Код на пропелер за специјален пропелер (отпаѓа кај стандардни пропелери)

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа: 3~400 V, 50 Hz
 • Потопен работен режим: S1
 • Вид на заштита: IP68
 • Макс. температура на медиум: 40 °C
 • Макс. длабочина на потопување: 20 m

Материјали

 • Куќиште на мотор: EN-GJL-250
 • Заптивно куќиште: 1.4408
 • Пропелер: 1.4408
 • Заптивање:
  • Од страната на моторот: SiC/SiC (TR 20-1, TR 28-1), NBR (TR 30-1, TR 40-1)
  • На страна на медиумот: SiC/SiC
 • Навојни врски: нерѓосувачки челик 1.4301 или 1.4571

Опис/конструкција

Пропелер

2-крилен или 3-крилен пропелер со пресек на пропелерот од 200 mm до 400 mm. Изведба без заплеткување со помош на наназад искривен водечки раб.

Мотор

Потопен мотор од серијата T (мотор со пасивно ладење) со стандарден приклучок за едноставно и ефикасно прилагодување на моќноста на моторот. Топлината на моторот преку куќиштето се пренесува директно на медиумот. Намотката е опремена со надгледување на температурата. Долгиот работен век на лежиштето на моторот се обезбедува преку големо димензионирано зажлебено топчесто лежиште.

Заптивање

Двојно заптивање на вратилото со заптивна комора со голема зафатнина, за прием на протекување од лизгачката механичка заптивка, по желба со надворешна електрода за заварување. Од страна на медиумот е вметната лизгачка механичка заптивка отпорна на корозија и на абење. Од страната на моторот се прави заптивање зависно од типот:

 • TR 20-1, TR 28-1: лизгачка механичка заптивка отпорна на корозија и на абење
 • TR 30-1, TR 40-1: Заптивен прстен на вратило

Кабел

Кабел за поврзување должински отпорен на вода за тешки механички оптоварувања. Кабелот за поврзување е воведен во куќиштето на моторот преку воведување на кабел отпорно на вода под притисок, со ослободување со повлекување и со заштита од превиткување.

Преземања

Wilo-EMU TR(E) / Wilo-Sevio MIX BG / Wilo-Sevio FLOW BG

Број на производ 6074694
Издание 2019-02
Број на верзијата 05
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 36

PDF (3 MB)

Преземи

Wilo-Flumen OPTI-TR 20-1, 28-1, 30-1, 40-1 Wilo-Flumen EXCEL-TRE 20, 30, 40

Број на производ 6074709
Издание 2019-01
Број на верзијата 02
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 52

PDF (17 MB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-Flumen OPTI-TR 22 … 40-1

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај