Wilo-Multivert MVIL

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Компактната блок-изведба не зафаќа простор

Конструкција

Нормалновшмукувачка повеќестепена пумпа

Примена

 • Водоснабдување и зголемување на притисокот
 • Производство и индустрија
 • Постројки за миење и оросување
 • Искористување на дождовница
 • Кружни текови за ладење и ладна вода

Опрема/функција

 • Пумпа во линиска изведба
 • Хидраулика во 1.4301 (AISI 304), куќиште на пумпа во EN-GJL-250
 • овална прирабница
 • Монофазен или трифазен мотор
 • Монофазен мотор со вградена термичка заштита на моторот

Опсег на испорака

 • Високопритисочна центрифугална пумпа Wilo-MVIL
 • Овална контраприрабница од леано железо Rp 1 до Rp 1½, со соодветни завртки, навртки и заптивки
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

Пример:

MVIL 107N-16/E/3-400-50-2

MVIL

Повеќестепена вертикална високопритисочна центрифугална пумпа

1

Проток во m3/h

07

Број на работни кола

N

нормализиран мотор

16

Максимален работен притисок во бари

E

Вид заптивањеE = EPDM

3

1 = 1~ (монофазна струја)3 = 3~ (трифазна струја)

400

Напон на приклучување во V

50

Фреквенција во Hz

2

Бр. на полови

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа 1~ 230 V ± 10 %, 50 Hz
 • Приклучување на мрежа 3~ 230 V (±10 %), 50 Hz (Δ), 400 V (±10 %), 50 Hz (Y)
 • Температура на медиум -15 до +90 °C
 • Работен притисок макс. 10 бара или макс. 16 бара во зависност од изведбата
 • Приливен притисок макс. 6 бара или макс. 10 бара во зависност од изведбата
 • Вид заштита IP54
 • Номинален дијаметар на приклучоци за црево Rp 1, Rp 1¼ или Rp 1½ во зависност од изведбата

Материјали

 • Работно коло од 1.4301 (AISI 304) нерѓосувачки челик
 • Степенести комори од 1.4301 (AISI 304) нерѓосувачки челик
 • Вратило од нерѓосувачки челик 1.4301 (AISI 304) или 1.4057 (AISI 431), во зависност од изведбата
 • EPDM-заптивање
 • Капак на куќиштето EN-GJL-250 (катафорезна облога)
 • Долен пресек на куќиштето EN-GJL-250 (катафорезна облога)
 • Механичка заптивка SiC/јаглерод
 • Лежиште, волфрамкарбид

Преземања

Wilo-MVIL

Број на производ 4086201
Издание 1502
Број на верзијата 03
Формат на страница A4
Број на страници 148

PDF (6 MB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-Multivert MVIL

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај