Wilo-RainSystem AF Basic

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Компактна постројка за користење на дождовница, подготвена за вклучување според DIN 1989 и EN 1717
 • Тивки преку повеќестепената центрифугална пумпа
 • Висока економичност поради надополнување на резервите со вода за пиење соред потребата
 • Резервоар за дополнување со оптимизирано струење и на бучава
 • Сите делови што се во допир со медиумот се отпорни на корозија
 • Изборен приклучок на пумпа за поддршка

Конструкција

Постројка за користење на дождовница, подготвена за вклучување

Примена

Користење на дождовница за штедење на водата за пиење поврзано со цистерни или резервоари

Опрема/функција

 • Модул во компактна изведба, подготвен за приклучување
 • Комплетно електрично и хидраулично поврзан и монтиран на основна рамка заштитена од корозија.
 • Се состои од
  • самовшмукувачка, нерѓосувачка, тивка центрифугална пумпа MultiCargo MC
  • цевковод од потисната страна R 1
  • резервоар за дополнување на вода за пиење (11 l) со пливачкивентил
  • 1,8 m приклучен кабел и мрежен утикач
  • Приклучна табла Rain Control Basic RCB со управувачка електроника како и контролор на струењето и на притисокот
  • тринасочен вентил и пливачки прекинувач со 20 m кабел за надгледувањето на нивото во цистерната
  • приклучок за сигнализација за прелевање

Опсег на испорака

 • Постројка за искористување дождовница, подготвена за приклучување, со вкл. материјал за прицврстување и скица за монтирање, упатство за вградување и работа, како и амбалажа

Означување на типот

Пример

Wilo-AF Basic MC 304 EM

AF

Автоматска постројка за користење на дождовница и вода за пиење (Aqua Feed)

MC

Самовшмукувачка, хоризонтална, повеќестепена центрифугална пумпа од серијата MultiCargo MC

3

Проток (m3/h) при оптимална ефикасност

04

Број на степени

EM

Мотор на монофазна наизменична струја 1~230 V, 50 Hz

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50 Hz
 • Висина на вшмукување макс. 8 m
 • Работен притисок макс. 8 бара
 • Вид на заштита IP 42
 • Приклучоци:
  • Притисочна линија / притисочна страна црево Rp 1
  • Вшмукателна страна R 1/ G 1
  • Дополнително напојување со вода за пиење R 3/4
  • Преливен приклучок DN 70

Материјали

 • Куќиште на пумпата нерѓосувачки челик 1.4301
 • Работно коло Noryl
 • Вратило од нерѓосувачки челик 1.4028
 • Механичка заптивка керамика/јаглен
 • Степенести стеги Noryl

Опис/конструкција

 • еднопумпна постројка за водоснабдување, подготвена за вклучување, како компакен модул за едносемејни куќи
 • автоматско снабдување со дождовница од подземен резервоар или од цистерна
 • Резервоарот за дополнување од 11 литри нуди оптимално дополнување на вода за пиење во корисничката мрежа кога цистернаата не е наполнета
 • Постројката ги исполнува критериумите на DIN 1989 како и EN 1717
 • Автоматско префрлување на дополнување на водата за пиење, временски зависна замена на водата во резервоарот за дополнување, интегрирана автоматика за исклучување при сув од.
 • Управување со постројката RainControl Basic RCB со Fluidcontrol

Производ

PDF: Wilo-RainSystem AF Basic

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај