Wilo-Star-RSD

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Двојна пумпа за единечна или паралелна работа
 • Погодни за секоја монтажна положба со хоризонтално вратило; положба на приклучна кутија за 3-6-9-12-часа
 • Зголемена работна сигурност при поединечна работа поради постојано расположивата резервна пумпа

Конструкција

Двојна циркулациона пумпа со воден ротор, со навојна врска; Изборни степени на бројот на вртежи, за прилагодување на моќноста

Примена

Топловодно греење на сите системи, индустриски циркулациони постројки, системи за ладна вода и постројки за климатизација

Опрема/функција

Работни режими

 • Промена на степен на брзина

Рачни функции

 • Нагодување на степенот на бројот на вртежи (3 степени на бројот на вртежи)

Опрема

 • Двојна клапна во куќиштето на пумпата
 • Можност за приклучување на кабел од двете страни
 • Брз приклучок со стеги со пружина
 • Мотор отпорен на струја на блокирање

Опсег на испорака

 • Двојна пумпа
 • Заптивки
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

Пример:

Wilo‐Star‐RSD 30/4

Star-RSD

Стандардна пумпа (навојна пумпа)

D

Двојна пумпа

30/

Приклучна номинална ширина

4

Номинален напор [m] при Q = 0 m3/ h

Технички податоци

 • Дозволено температурно подрачје -10 °C до +110 °C
 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50 Hz
 • Вид на заштита IP 44
 • Навоен приклучок Rp 1¼
 • Макс. работен притисок 10 бара

Материјали

 • Куќиште на пумпа: сиво леано железо
 • Работно коло: пластика
 • Вратило: нерѓосувачки челик
 • Лежиште: јаглен, импрегниран со метал

Вкупен дијаграм

Star-RSD

Производ

PDF: Wilo-Star-RSD

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај