Wilo-TOP-RL

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Рачно прилагодување на моќноста со 3 степени на бројот на вртежи
 • Куќиште на пумпата со катафорезно (KTL-) обложување, штити од корозија при појава на кондензација

Конструкција

Циркулациона пумпа со воден ротор со навоен или прирабнички приклучок

Примена

Топловодно греење на сите системи, клима уреди и затворени кружни системи за ладење, индустриски циркулациони системи

Опрема/функција

Работни режими

 • Промена на степен на брзина

Рачни функции

 • Нагодување на степенот на бројот на вртежи (3 степени на бројот на вртежи)

Автоматски функции

 • Целосна заштита на мотор со вградена електроника за активирање (изборно кај сите типови Wilo-Protect-модул C)

Надворешни управувачки функции

 • Управувачки влез „Vorrang Aus“ (изборно кај сите типови Wilo-Protect-модул C)

Сигнализациски и прикажувачки функции

 • Сигнализација за единечна/збирна грешка (безнапонски отворач) (изборно кај сите типови Wilo-Protect-модул C)
 • Сигнализација за збирна грешка (безнапонски отворач) (изборно кај сите типови Wilo-Protect-модул C)
 • Сигнализација за единечна работа (безнапонски затворач) (изборно кај сите типови Wilo-Protect-модул C)
 • Светлосна сигнализација (изборно кај сите типови на Wilo- Protect-модул C)

Управување со двојна пумпа (двојна пумпа или две единечни пумпи)

 • Главна/резервна работа (автоматско префрлување при грешка / временски зависна замена на пумпи) (изборно кај сите типови со Wilo-Protect-модул C)

Опрема

 • Прирабничка пумпа: Прирабничка изведба
  • Стандардна изведба за пумпата DN 40: Комбинирана прирабница PN 6/10 (прирабница PN 16 според EN 1092-2) за контраприрабници PN 6 и PN 16,

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Со навојна врска се вклучени заптивки
 • Вкл. подлошки за прирабнички завртки (кај приклучна номинална ширина DN 40)
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

Пример:

Wilo‐TOP‐RL 40/4

TOP-RL

Стандардна пумпа (со навртување или со прирабница)

40/

Приклучна номинална ширина

4

Номинален напор [m] при Q = 0 m3/ h

Технички податоци

 • Дозволено температурно подрачје -20 °C до +130 °C, краткотрајно (2 часа) до +140 °C
 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50 Hz
 • Вид на заштита IP X4D
 • Прицврстување со навртување или со прирабница (зависно од типот) Rp 1, Rp 1¼ или DN 40
 • Макс. работен притисок стандардна изведба: 10 бара или. 6/10 бара

Материјали

 • Куќиште на пумпа: сиво леано железо
 • Работно коло: пластика
 • Вратило: нерѓосувачки челик
 • Лежиште: јаглен, импрегниран со метал

Вкупен дијаграм

TOP-RL

TOP-RL

Производ

PDF: Wilo-TOP-RL

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај