Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-Actun FIRST-SPU4 | Wilo
Вашите предности
actun_spu_4__pic_01_1710

Особености/предности на производот

 • Долговечност, бидејќи сите делови што доаѓаат во допир со медиумот се отпорни на корозија.
 • Вграден неповратен вентил
 • Не се троши поради работни кола што испливуваат
 • Мотор што лесно се одржува

Препорачани сервисни услуги

Опис на серијата
Wilo-Actun FIRST SPU 4

Изведба

Повеќестепена 4“ подводна пумпа во изведба со обвивка за вертикална или хоризонтална инсталација

Примена

 • За водоснабдување од бушотина и резервоари за дождовница
 • За водоснабдување во домаќинство, наводнување со вештачки дожд и наводнување
 • Зголемување на притисок
 • Смалување на нивото на водата
 • За транспорт на вода без долговлакнести и абразивни состојки

Опрема/функција

 • Повеќестепена потопна пумпа со радијални или полуаксијални работни кола
 • Мотор што може повторно да се намотува и е наполнет со масло
 • Интегриран повратен вентил
 • NEMA-спојка
 • Монофазен или трифазен мотор

Означување на типот

Пр.

Wilo-Actun FIRST SPU4.01-10-B/XI4-50-1-230

Actun

Фамилија на производи

FIRST

Опис на серијата

SPU

Ознака за типот („Submersible pump for universal use“ со работно коло од пластика)

4

Пречник на пумпата во цоли

01

Номинален проток во m³/h

10

Број на степени

B

Техничка генерација

XI

Означува монтиран мотор, серијата е главно нерѓосувачки челик (инокс)

4

Номинален пречник на моторот во цоли

50-1-230

Електрична изведба; 50 Hz, 1~ 230 V

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа: 3~400 V, 50 Hz
 • Потопен работен режим: S1
 • Температура на медиум: 3-30 °C
 • Минимално струење кај моторот: 0,2 или 0,5 m/s (во зависност од моќноста)
 • Макс. содржина на песок: 50 g/m3
 • Макс. број стартувања: 10-20/h (во зависност од моќноста)
 • Макс. длабочина на потопување: 200 m
 • Вид на заштита: IP68
 • Потисен приклучок: NPT 1¼, NPT 1½, NPT 2

Материјали

 • Куќиште на хидраулика: Нерѓосувачки челик 1.4301
 • Работни кола: Noryl
 • Вратило на пумпата: 1.4104 нерѓосувачки челик
 • Куќиште на мотор од нерѓосувачки челик 1.4301
 • Вратило на мотор: 1.4305 нерѓосувачки челик

Конструкција

Подводна пумпа за вертикална или за хоризонтална инсталација.

Хидраулика

Повеќестепена подводна пумпа со радијални или полуаксијални работни кола во изведба со обвивка. Вграден неповратен вентил. Сите делови што доаѓаат во допир со медиумот се состојат од нерѓосувачки материјали.

Мотор

Монофазен или трифазен мотор заштитен од корозија, за директен старт што може повторно да се намотува. Запечатено со лизгачка механичка заптивка со самоподмачкувачки лежишта со полнење масло.

Ладење

Моторот се лади преку медиумот. Моторот секогаш мора да се пушта во работа потопен. Граничната вредност за максималната температура на медиум не смее да се надминува, додека граничната вредност за минималниот проток мора да биде постигната. Вертикалната инсталација може по избор да се изведе со или без обвивка за млазно ладење. За хоризонтална инсталација е потребна цевка со разладна обвивка.

Опсег на испорака

 • Хидрауликата е веќе целосно монтирана заедно со моторот
 • Кабел за поврзување од 2,0/2,5 m (пресек: 4 x 1,5 mm2)
 • Прирачник за инсталација и ракување

Опции

 • Варијанти на мотор: 1~230 V, 50 Hz; 3~400 V, 50 Hz; 1~220 V, 60 Hz; 3~220 V, 60 Hz; 3~380 V, 60 Hz; 3~460 V, 60 Hz
Документи

Памфлет за сертифицирање

Wilo-Actun FIRST-SPU4

Број на производ 6053358
Издание 2020-08
Број на страници 12
PDF (2 MB)
Избор на производ
Број на пребарувања: 96
0.37 … 7.5 kW
[96]
Опис на производПресек на мотор ØБрој на степениНоминална моќност на мотор P2Минимален индекс на ефикасност (MEI)ПриклучокБрој на производ
Actun FIRST SPU 4.01-10-B/XI4-50-1-230
4 in (")
10
0,37 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083317
Actun FIRST SPU 4.01-10-B/XI4-50-3-400
4 in (")
10
0,37 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083356
Actun FIRST SPU 4.01-13-B/XI4-50-1-230
4 in (")
13
0,37 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083318
Actun FIRST SPU 4.01-13-B/XI4-50-3-400
4 in (")
13
0,37 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083357
Actun FIRST SPU 4.01-19-B/XI4-50-1-230
4 in (")
19
0,55 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083319
Actun FIRST SPU 4.01-19-B/XI4-50-3-400
4 in (")
19
0,55 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083358
Actun FIRST SPU 4.01-26-B/XI4-50-1-230
4 in (")
26
0,75 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083320
Actun FIRST SPU 4.01-26-B/XI4-50-3-400
4 in (")
26
0,75 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083359
Actun FIRST SPU 4.01-38-B/XI4-50-1-230
4 in (")
38
1,1 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083321
Actun FIRST SPU 4.01-38-B/XI4-50-3-400
4 in (")
38
1,1 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083360
Actun FIRST SPU 4.02-05-B/XI4-50-1-230
4 in (")
5
0,37 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083322
Actun FIRST SPU 4.02-05-B/XI4-50-3-400
4 in (")
5
0,37 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083361
Actun FIRST SPU 4.02-07-B/XI4-50-1-230
4 in (")
7
0,37 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083323
Actun FIRST SPU 4.02-07-B/XI4-50-3-400
4 in (")
7
0,37 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083362
Actun FIRST SPU 4.02-10-B/XI4-50-1-230
4 in (")
10
0,55 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083324
Actun FIRST SPU 4.02-10-B/XI4-50-3-400
4 in (")
10
0,55 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083363
Actun FIRST SPU 4.02-14-B/XI4-50-1-230
4 in (")
14
0,75 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083325
Actun FIRST SPU 4.02-14-B/XI4-50-3-400
4 in (")
14
0,75 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083364
Actun FIRST SPU 4.02-20-B/XI4-50-1-230
4 in (")
20
1,1 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083326
Actun FIRST SPU 4.02-20-B/XI4-50-3-400
4 in (")
20
1,1 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083365
Actun FIRST SPU 4.03-05-B/XI4-50-1-230
4 in (")
5
0,37 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083327
Actun FIRST SPU 4.03-05-B/XI4-50-3-400
4 in (")
5
0,37 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083366
Actun FIRST SPU 4.03-08-B/XI4-50-1-230
4 in (")
8
0,55 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083328
Actun FIRST SPU 4.03-08-B/XI4-50-3-400
4 in (")
8
0,55 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083367
Actun FIRST SPU 4.03-11-B/XI4-50-1-230
4 in (")
11
0,75 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083329
Actun FIRST SPU 4.03-11-B/XI4-50-3-400
4 in (")
11
0,75 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083368
Actun FIRST SPU 4.03-16-B/XI4-50-1-230
4 in (")
16
1,1 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083330
Actun FIRST SPU 4.03-16-B/XI4-50-3-400
4 in (")
16
1,1 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083369
Actun FIRST SPU 4.03-21-B/XI4-50-1-230
4 in (")
21
1,5 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083331
Actun FIRST SPU 4.03-21-B/XI4-50-3-400
4 in (")
21
1,5 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083370
Actun FIRST SPU 4.03-32-B/XI4-50-1-230
4 in (")
32
2,2 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083332
Actun FIRST SPU 4.03-32-B/XI4-50-3-400
4 in (")
32
2,2 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083371
Actun FIRST SPU 4.04-05-B/XI4-50-1-230
4 in (")
5
0,37 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083333
Actun FIRST SPU 4.04-05-B/XI4-50-3-400
4 in (")
5
0,37 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083372
Actun FIRST SPU 4.04-07-B/XI4-50-1-230
4 in (")
7
0,55 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083334
Actun FIRST SPU 4.04-07-B/XI4-50-3-400
4 in (")
7
0,55 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083373
Actun FIRST SPU 4.04-09-B/XI4-50-1-230
4 in (")
9
0,75 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083335
Actun FIRST SPU 4.04-09-B/XI4-50-3-400
4 in (")
9
0,75 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083374
Actun FIRST SPU 4.04-14-B/XI4-50-1-230
4 in (")
14
1,1 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083336
Actun FIRST SPU 4.04-14-B/XI4-50-3-400
4 in (")
14
1,1 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083375
Actun FIRST SPU 4.04-18-B/XI4-50-1-230
4 in (")
18
1,5 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083337
Actun FIRST SPU 4.04-18-B/XI4-50-3-400
4 in (")
18
1,5 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083376
Actun FIRST SPU 4.04-27-B/XI4-50-1-230
4 in (")
27
2,2 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083338
Actun FIRST SPU 4.04-27-B/XI4-50-3-400
4 in (")
27
2,2 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083377
Actun FIRST SPU 4.04-35-B/XI4-50-3-400
4 in (")
35
3 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083378
Actun FIRST SPU 4.04-48-B/XI4-50-3-400
4 in (")
48
4 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083379
Actun FIRST SPU 4.05-04-B/XI4-50-1-230
4 in (")
4
0,37 kW
≥0,7
Rp 1½
6083339
Actun FIRST SPU 4.05-04-B/XI4-50-3-400
4 in (")
4
0,37 kW
≥0,7
Rp 1½
6083380
Actun FIRST SPU 4.05-06-B/XI4-50-1-230
4 in (")
6
0,55 kW
≥0,7
Rp 1½
6083340
Actun FIRST SPU 4.05-06-B/XI4-50-3-400
4 in (")
6
0,55 kW
≥0,7
Rp 1½
6083381