Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-Padus MINI3 | Wilo

Wilo-Padus MINI3

Флексибилно одводнување на приватни куќи и парцели.

Вашите предности
Wilo-Padus MINI3-M

Флексибилно одводнување на приватни куќи и парцели.

Компактната потопна пумпа Wilo-Padus MINI3 е идеална за водено поставување за одводнување на куќи со една и повеќе фамилии и имоти. Сигурно транспортира нечиста вода, како и отпадна вода без фекалии во согласност со DIN EN 12050-2 и може да се користи стационарно во пумпните шахти или флексибилно во движење. Оптимизираниот хидрауличен систем составен од композитни материјали овозможува примена во широк спектар на медиуми. Постојат две хидраулични варијанти за избор, варијанта со повеќе канали со висока ефикасност и варијанта на Vortex со голем слободен топчест премин.

Благодарение на нивната компактност, инсталацијата е многу лесна и можна дури и во тесни дренажни јами. Нивната конструкција овозможува подолги интервали на одржување. Работите за одржување може да се извршат и многу удобно благодарение на директниот пристап до најважните компоненти.

Препорачани сервисни услуги


Особености/предности на производот

 • Оптимизирана хидраулика со подобрена моќност​
 • Висока оперативна безбедност при работа/долг работен век поради висока отпорност на корозија дури и кога моторот е непотопен благодарение на куќиштето на моторот од не’рѓосувачки челик и хидрауликата изработена од композитни материјали​
 • Едноставно се монтира дури и во тесни дренажни јами благодарение на нејзиниот компактен дизајн, интегриран кондензатор, мала тежина и навојна врска со неповратен вентил​
 • Подолги интервали на одржување благодарение заптивната комора со голем волумен и двојното заптивање​
 • Брзо и практично одржување благодарение на директниот пристап до заптивната комора и куќиштето на пумпата
Опис на серијата
Wilo-Padus MINI3-V

Изведба

Потопна пумпа за стационарно и за преносливо водено поставување при наизменична работа.

Течности

За спроведување течности во домашни услови:

 • Отпадна вода без фекалии
 • Нечиста вода (со мала количина песок и шљунак)

Опрема/функција

 • Самостојно вклучување на термичко надгледување на моторот
 • Монофазен мотор на наизменична струја со интегриран кондензатор
 • Монтиран пливачки прекинувач (изведба A)

Означување на типот

Пример:

Padus MINI3-M04.10/M05-523/A-10M

Padus

Потопна пумпа за нечиста вода

MINI3

Серија

M

Тип на работно коло

 • V = работно коло со слободно струење
 • M = Повеќеканално работно коло

04

Номинален дијаметар на притисочна врска G 1½ IG

10

Макс. напор во m

M

Изведба на приклучување на мрежа:

 • M = монофазна наизменична струја (1~)
 • T = трифазна наизменична струја (3~)

05

Вредност/10 = номинална моќност на мотор P во kW

5

Мрежна фреквенција:

 • 5 = 50 Hz
 • 6 = 60 Hz

23

Клуч за димензиониран напон

A

Електрична дополнителна опрема:

 • O = со слободен крај на кабелот
 • P = со штекер
 • A = со утикач и пливачки прекинувач

10M

Долг кабел за поврзување

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа: 1~230 V, 50 Hz или 3~400 V, 50 Hz
 • Потопен работен режим: S1
 • Работен режим непотопено: S3 20%
 • Вид на заштита: IP68
 • Класа на изолација: F
 • Температура на медиум: 3 ... 40 °C (37 ... 104 °F)

Материјали

 • Хидраулично куќиште: PP-GF30
 • Работно коло: Материјал за поврзување (PK-GF30)
 • Куќиште на мотор: 1.4301 (AISI 304)
 • Заптивање:
  • Од страна на пумпата: C/MgSi (BXPFF)
  • Од страната на моторот: NBR
  • Статичка: NBR
 • Крај на вратилото: 1.4301 (AISI 304)

Конструкција

Padus MINI3-V … -P

Пумпа за нечиста вода со работно коло со слободно струење и вертикална навојна врска. Хидраулично куќиште и работно коло од пластика. Еднофазен мотор со пасивно ладење со интегриран работен кондензатор и термичко надгледување на моторот што се вклучува само. Куќиште на мотор од нерѓосувачки челик. Заптивна комора наполнета со масло со двојно заптивање: заптивен прстен на вратило од страната на моторот, вградена механичка заптивка од страна на пумпата. Кабел за поврзување што се одвојува со вграден утикач (CEE 7/7).

Padus MINI3-V … -A

Пумпа за нечиста вода со работно коло со слободно струење и вертикална навојна врска. Хидраулично куќиште и работно коло од пластика. Еднофазен мотор со пасивно ладење со интегриран работен кондензатор и термичко надгледување на моторот што се вклучува само. Куќиште на мотор од нерѓосувачки челик. Заптивна комора наполнета со масло со двојно заптивање: заптивен прстен на вратило од страната на моторот, вградена механичка заптивка од страна на пумпата. Кабел за поврзување што се одвојува со пливачки прекинувач и вграден утикач (CEE 7/7).

Padus MINI3-V … -O

Пумпа за нечиста вода со работно коло со слободно струење и вертикална навојна врска. Хидраулично куќиште и работно коло од пластика. Трифазен мотор со пасивно ладење со самовклучувачко термичко надгледување на моторот. Куќиште на мотор од нерѓосувачки челик. Заптивна комора наполнета со масло со двојно заптивање: заптивен прстен на вратило од страната на моторот, вградена механичка заптивка од страна на пумпата. Пумпа со кабел за поврзување што се одвојува со слободен крај на кабелот за приклучување на управување што го обезбедува корисникот. Пумпа без пливачки прекинувач и утикач!

Padus MINI3-M … -P

Пумпа за нечиста вода со полуотворено повеќеканално работно коло и вертикална навојна врска. Хидраулично куќиште и работно коло од пластика. Еднофазен мотор со пасивно ладење со интегриран работен кондензатор и термичко надгледување на моторот што се вклучува само. Куќиште на мотор од нерѓосувачки челик. Заптивна комора наполнета со масло со двојно заптивање: заптивен прстен на вратило од страната на моторот, вградена механичка заптивка од страна на пумпата. Кабел за поврзување што се одвојува со вграден утикач (CEE 7/7).

Padus MINI3-M … -A

Пумпа за нечиста вода со полуотворено повеќеканално работно коло и вертикална навојна врска. Хидраулично куќиште и работно коло од пластика. Еднофазен мотор со пасивно ладење со интегриран работен кондензатор и термичко надгледување на моторот што се вклучува само. Куќиште на мотор од нерѓосувачки челик. Заптивна комора наполнета со масло со двојно заптивање: заптивен прстен на вратило од страната на моторот, вградена механичка заптивка од страна на пумпата. Кабел за поврзување што се одвојува со пливачки прекинувач и вграден утикач (CEE 7/7).

Padus MINI3-M … -O

Пумпа за нечиста вода со полуотворено повеќеканално работно коло и вертикална навојна врска. Хидраулично куќиште и работно коло од пластика. Трифазен мотор со пасивно ладење со самовклучувачко термичко надгледување на моторот. Куќиште на мотор од нерѓосувачки челик. Заптивна комора наполнета со масло со двојно заптивање: заптивен прстен на вратило од страната на моторот, вградена механичка заптивка од страна на пумпата. Пумпа со кабел за поврзување што се одвојува со слободен крај на кабелот за приклучување на управување што го обезбедува корисникот. Пумпа без пливачки прекинувач и утикач!

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Неповратни вентили, претходно монтирани
 • Приклучок за црево, достапно
 • Упатство за вградување и работа
Документи

Упатство за вградување и работа

Wilo-Padus MINI3

Број на производ 3119685
Издание 2022-06
Број на страници 20
Јазик mk
PDF (4 MB)

Wilo-Padus MINI3

Број на производ 3119684
Издание 2022-06
Број на страници 16
Јазик en
PDF (4 MB)

Памфлет за сертифицирање

Wilo-Padus MINI3

Број на производ 3121979
Издание 2023-01
Број на страници 16
Јазик en
PDF (5 MB)
Избор на производ
Број на пребарувања: 32
Опис на производПритисочна наставкаНоминална моќност на мотор P2Должина на кабел за поврзувањеПриклучување на мрежаБрој на производ
Padus MINI3-M04.10/M05-523/A-5M
G 1½
0,5 kW
5 m
1~230 V, 50 Hz
3118601
Padus MINI3-M04.10/M05-523/A-10M
G 1½
0,5 kW
5 m
1~230 V, 50 Hz
3118609
Padus MINI3-M04.10/M05-523/P-5M
G 1½
0,5 kW
5 m
1~230 V, 50 Hz
3118602
Padus MINI3-M04.10/M05-523/P-10M
G 1½
0,5 kW
10 m
1~230 V, 50 Hz
3118610
Padus MINI3-M04.10/T05-540/O-5M
G 1½
0,5 kW
5 m
3~400 V, 50 Hz
3118603
Padus MINI3-M04.10/T05-540/O-10M
G 1½
0,5 kW
10 m
3~400 V, 50 Hz
3118611
Padus MINI3-M04.12/M06-523/A-5M
G 1½
0,6 kW
5 m
1~230 V, 50 Hz
3118604
Padus MINI3-M04.12/M06-523/A-10M
G 1½
0,6 kW
10 m
1~230 V, 50 Hz
3118612
Padus MINI3-M04.12/M06-523/P-5M
G 1½
0,6 kW
5 m
1~230 V, 50 Hz
3118605
Padus MINI3-M04.12/M06-523/P-10M
G 1½
0,6 kW
10 m
1~230 V, 50 Hz
3118613
Padus MINI3-M04.12/T06-540/O-5M
G 1½
0,6 kW
5 m
3~400 V, 50 Hz
3118606
Padus MINI3-M04.12/T06-540/O-10M
G 1½
0,6 kW
10 m
3~400 V, 50 Hz
3118614
Padus MINI3-M04.14/M08-523/A-5M
G 1½
0,75 kW
5 m
1~230 V, 50 Hz
3118607
Padus MINI3-M04.14/M08-523/A-10M
G 1½
0,75 kW
10 m
1~230 V, 50 Hz
3118615
Padus MINI3-M04.14/M08-523/P-5M
G 1½
0,75 kW
5 m
1~230 V, 50 Hz
3118608
Padus MINI3-M04.14/M08-523/P-10M
G 1½
0,75 kW
10 m
1~230 V, 50 Hz
3118616
Padus MINI3-V04.08/M05-523/A-5M
G 1½
0,5 kW
5 m
1~230 V, 50 Hz
3118617
Padus MINI3-V04.08/M05-523/A-10M
G 1½
0,5 kW
10 m
1~230 V, 50 Hz
3118625
Padus MINI3-V04.08/M05-523/P-5M
G 1½
0,5 kW
5 m
1~230 V, 50 Hz
3118618
Padus MINI3-V04.08/M05-523/P-10M
G 1½
0,5 kW
10 m
1~230 V, 50 Hz
3118626
Padus MINI3-V04.08/T05-540/O-5M
G 1½
0,5 kW
5 m
3~400 V, 50 Hz
3118619
Padus MINI3-V04.08/T05-540/O-10M
G 1½
0,5 kW
10 m
3~400 V, 50 Hz
3118627
Padus MINI3-V04.10/M06-523/A-5M
G 1½
0,6 kW
5 m
1~230 V, 50 Hz
3118620
Padus MINI3-V04.10/M06-523/A-10M
G 1½
0,6 kW
10 m
1~230 V, 50 Hz
3118628
Padus MINI3-V04.10/M06-523/P-5M
G 1½
0,6 kW
5 m
1~230 V, 50 Hz
3118621
Padus MINI3-V04.10/M06-523/P-10M
G 1½
0,6 kW
10 m
1~230 V, 50 Hz
3118629
Padus MINI3-V04.10/T06-540/O-5M
G 1½
0,6 kW
5 m
3~400 V, 50 Hz
3118622
Padus MINI3-V04.10/T06-540/O-10M
G 1½
0,6 kW
10 m
3~400 V, 50 Hz
3118630
Padus MINI3-V04.12/M08-523/A-5M
G 1½
0,75 kW
5 m
1~230 V, 50 Hz
3118623
Padus MINI3-V04.12/M08-523/A-10M
G 1½
0,75 kW
10 m
1~230 V, 50 Hz
3118631
Padus MINI3-V04.12/M08-523/P-5M
G 1½
0,75 kW
5 m
1~230 V, 50 Hz
3118624
Padus MINI3-V04.12/M08-523/P-10M
G 1½
0,75 kW
10 m
1~230 V, 50 Hz
3118632