Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-Star-STG | Wilo
Вашите предности
Wilo-Star-STG

Особености/предности на производот

 • Специјална хидраулика за примена во соларни и геотермални системи
 • Куќиште на пумпата со место за ствавање клуч
 • Куќиште на пумпа со катафорезна (KTL) облога, заради избегнување корозија при појава на кондензација
Опис на серијата
Star-STG

Изведба

Циркулациони пумпи со воден ротор со навојна врска. Изборни степени на бројот на вртежи, за прилагодување на моќноста

Примена

Примарни циркулациони системи за соларни и геотермални постројки

Опрема/функција

Работни режими

 • Промена на степен на брзина

Рачни функции

 • Поставување на степените на брзина: 3 степени на регулација на бр. на вртежи

Опрема

 • Место за ставање клуч на телото на пумпата (само кај номинален дијаметар DN 25/DN 30)
 • Можност за приклучување на кабел од двете страни
 • Брз приклучок со стеги со пружина
 • Мотор отпорен на струја на блокирање

Означување на типот

Пример:

Star-STG 25/6

Star-STG

Стандардна пумпа за соларни и геотермални системи

25/

Номинален дијаметар Rp 1

6

макс. напор во m

Технички податоци

 • Дозволено температурно подрачје -10 °C до +110 °C, при краткотрајна работа (2 ч) +120 °C
 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50 Hz
 • Класа на заштита IP44
 • Приклучок со навртување Rp ½, Rp 1 и Rp 1¼
 • Макс. работен притисок 10 бара

Материјали

 • Куќиште на пумпа: сиво леано железо
 • Работно коло: полипропилен
 • Вратило: не’рѓосувачки челик
 • Лежиште: јаглен, импрегниран со метал

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Заптивка
 • Упатство за вградување и работа

Опрема

 • Навртувања
 • Елементи за израмнување
 • Термоизолациони лушпи
Документи

Упатство за вградување и работа

Wilo-Star STG

Број на производ 4176741
Издание 2012-11
Број на страници 122
PDF (3 MB)

Wilo-Star ST 15/40

Број на производ 2028694
Издание 0009
Број на страници 2
PDF (59 KB)
Избор на производ
Број на пребарувања: 5
Опис на производПриклучок на цевкаМонтажна должина l0Максимален работен притисок PNПриклучување на мрежаБруто тежина прибл. mБрој по палетаБрој на производ
Star-STG 15/4
G 1
130 mm
10 bar
1~230 V, 50 Hz
2,2 kg
180
4056933
Star-STG 15/6
G 1
130 mm
10 bar
1~230 V, 50 Hz
2,4 kg
180
4056946
Star-STG 15/11
G 1
180 mm
10 bar
1~230 V, 50 Hz
3,9 kg
180
4061442
Star-STG 25/4
G 1½
180 mm
10 bar
1~230 V, 50 Hz
2,7 kg
180
4050265
Star-STG 25/6
G 1½
180 mm
10 bar
1~230 V, 50 Hz
2,7 kg
180
4050266