Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-Star-Z | Wilo
Вашите предности
Wilo-Star-Z20/1

Особености/предности на производот

 • Монофазни пумпи со електричен брз приклучок
 • Сите пластични делови што се во допир со медиумот одговараат на KTW-препораките
Опис на серијата
Star-Z

Изведба

Циркулациона пумпа со воден ротор, со навојна врска

Примена

Системи за циркулација на вода за пиење во индустријата и зградната техника.

Опрема/функција

Начин на работа

 • Степенесто менување на бројот на вртежи (само Star-Z...-3)

Рачни функции

 • Нагодување на степен на бројот на вртежи (еден степен на бројот на вртежи, три степени на бројот на вртежи кај Star-Z...-3 пумпи)

Опрема

 • Место за ставање клуч на телото на пумпата (само Star-Z 25)
 • Можност за приклучување на кабел од двете страни
 • Брз приклучок со стеги со пружина
 • Мотор отпорен на струја на блокирање

Означување на типот

Пример:

Wilo-Star-Z 20/1

Star

Стандардна пумпа

Z

Циркулациона пумпа

20/

Приклучен номинален дијаметар

1

Номинален напор [m]

-3

3 степени на бројот на вртежи

Технички податоци

 • Бројот на вртежи е константен или можност за бирање на три степени на бројот на вртежи кај Star-Z...-3
 • Температура на транспортиран медиум:
  • Вода за пиење до 3,21 mmol/l (18 °dH): макс. +65 °C, при краткотрајна работа (2 ч) до +70 °C
 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50 Hz
 • Вид на заштита IP44
 • Номинален дијаметар Rp ½, Rp 1
 • Макс. работен притисок 10 бара

Материјали

 • Куќиште на пумпа: Бронза
 • Работно коло: пластика
 • Вратило: Оксидна керамика
 • Лежиште: јаглен, импрегниран со синтетичка смола

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Заптивки
 • Упатство за вградување и работа

Опрема

 • Навртувања
 • Елементи за израмнување
 • Топлинска изолација за Star-Z 20, 25
 • Специјални делови за вметнување од месинг, кај навојните пумпи: Надворешен навој/внатрешено приклучување со лемење
 • Приклучен модул за потрошна вода Wilo-S1R-h за Star-Z 20/1, Z 25/2 EM (изведба со наизменична струја)
 • уред за временско вклучување Wilo-SK 601 во врска со Wilo-SK 602 (како контактор) за Star-Z 25/2 DM (трифазна изведба)
 • Расклопен уред Wilo-SK 601N за временски зависно вклучување/исклучување за Star-Z 20, 25
Документи

Упатство за вградување и работа

Wilo-Star-Z/-ZD

Број на производ 4236978
Издание 2019-08
Број на страници 184
Јазик ar, cs, de, el, en, es, fr, it, pl, ru, sv
PDF (5 MB)
Избор на производ
Број на пребарувања: 6
Опис на производПриклучок на цевкаМонтажна должина l0Максимален работен притисок PNПриклучување на мрежаБруто тежина прибл. mБрој по палетаБрој на производ
Star-Z 20/1
G 1
140 mm
10 bar
1~230 V, 50 Hz
2,3 kg
256
4028111
Star-Z 20/4-3
G 1¼
150 mm
10 bar
1~230 V, 50 Hz
2,4 kg
256
4081193
Star-Z 20/5-3
G 1¼
150 mm
10 bar
1~230 V, 50 Hz
2,5 kg
256
4081198
Star-Z 20/7-3
G 1¼
150 mm
10 bar
1~230 V, 50 Hz
2,9 kg
256
4081203
Star-Z 25/2 EM
G 1½
180 mm
10 bar
1~230 V, 50 Hz
2,5 kg
256
4029062
Star-Z 25/6-3
G 1½
180 mm
10 bar
1~230 V, 50 Hz
2,7 kg
256
4047573