Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-CronoTwin-DL-E | Wilo
Вашите предности
Wilo-CronoTwin DL-E

Особености/предности на производот

 • Штедење енергија со интегрирана електронско прилагодување на капацитетот
 • Едноставно ракување благодарение на технологијата на зелено копче и на дисплејот
 • Различни режими на работа: главна-/резервна работа и паралелна работа
 • Однесување во случај на грешка, прилагодено за примена во греење и климатизација, со можност за конфигурирање
 • Интегрирана целосна заштита на моторот (KLF) со електроника за активирање

Опис на серијата
CronoTwin-DL-E

Изведба

Електронски регулирана двојна пумпа со сув ротор, во Inline-изведба, со прирабнички приклучок и автоматско прилагодување на моќноста

Примена

Транспорт на вода за греење (според VDI 2035), ладна вода и мешавини на вода-гликол без абразивни материи во системите за греење, ладна вода и ладење.

Опрема/функција

Работни режими

 • Δp-c за константен диференцијален притисок
 • Δp-v за варијабилен диференцијален притисок
 • PID-контрола
 • Далечинска регулација на брзината (n = константно)

Панел за рачно управување

 • Зелено копче и дисплеј

Рачни функции

 • Нагодување на баран диференцијален притисок
 • Нагодување на број на вртежи (рачно управување)
 • Поставување на работен режим
 • Нагодување на пумпа ON/OFF
 • Конфигурација на сите работни параметри
 • Квитирање грешка

Надворешни управувачки функции

 • Управувачки влез „Overriding off“
 • Управувачки влез „Екстерна замена на пумпа“ (има дејство само при режим на работа со двојна пумпа)
 • Аналоген влез 0-10 V, 0-20 mA за регулациски режим (DDC) и далечинско регулирање на зададена вредност
 • Аналоген влез 2-10 V, 4-20 mA за регулациски режим (DDC) и далечинско регулирање на зададена вредност
 • Аналоген влез 0-10 V за сигнал за вистинска вредност на сензорот за притисок
 • Аналоген влез 2–10 V, 0-20 mA, 4–20 mA за сигнал за вистинска вредност на сензорот за притисок

Функции на сигнализација и прикажување

 • Збирна сигнализација за грешка SSM
 • Сигнализација за збирна работа SBM

Размена на податоци

 • Инфрацрвен интерфејс за безжична размена на податоци со IR-монитор/IR-стик
 • Место на приклучување на Wilo IF-модули (Modbus, BACnet, CAN, PLR, LON) за поврѕување со зградна авоматика

Безбедносни функции

 • Целосна заштита на моторот со вградена електроника за исклучување
 • Блокада за зафаќање

Управување со двојна пумпа (двојна пумпа или 2 единечни пумпи)

 • Работа како главна/резервна пумпа (автоматска замена на работната пумпа при грешка)
 • Работа како главна/резервна пумпа, замена на пумпа по 24 часа
 • Паралелна работа
 • Паралелна работа (вклучување и исклучување на пумпата за врвно оптоварување со оптимизација на ефикасноста)

Означување на типот

Пример

DL‐E 50/170-7,5/2‐R1

DL-E

Inline‐двојна пумпа со електронска регулација

50

Номинален дијаметар DN на приклучок на цевка

170

Номинален пречник на работно коло

7,5

Номинална моќност на мотор P2 во kW

2

Бр. на полови

R1

Изведба без притисочен сензор

Технички податоци

 • Дозволено температурно подрачје -20 °C до +140°C
 • Приклучување на мрежа
  • 3~440 V ±10 %, 50/60 Hz
  • 3~400 V ±10 %, 50/60 Hz
  • 3~380 V -5 % +10 %, 50/60 Hz

Исполнување на електромагнетна подносливост без дополнителни мерки:

  • Емитирана интерференца за станбена област според EN 61800-3:2018
  • Отпорност на интерференца за индустријална област според EN 61800-3:2018
 • Вид на заштита IP55
 • Номинален дијаметар DN 40 до DN 200
 • Макс. работен притисок 16 бара до +120 °C, 13 бара до +140 °C

Материјали

 • Куќиште на пумпа и фенер: EN-GJL-250
 • Ротор:
  • Стандардна изведба: EN-GJL-200
  • Специјална изведба: Бронза CuSn 10
 • Вратило: 1.4122
 • Механичка заптивка: AQEGG, други механички заптивки на барање

Конструкција

Едностепена нископритисочна двојна пумпа во Inline-изведба, со

 • преклопен вентил
 • Лизгачка механичка заптивка
 • прирабничка врска
 • фенер
 • спојка
 • Погон со интегрирана електронска регулација на бројот на вртежи

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа

Опции

 • Варијанта ...-R1 без сензор за диференцијален притисок
 • Варијанта ...-L1 со работно коло од бронза (со доплата)

Опрема

 • 3 конзоли со материјал за прицврстување за монтажа на темел
 • Слепа прирабница за куќиште на двојни пумпи
 • IR-модул, IR-стик
 • IF-модул PLR за приклучување на PLR/интерфејс-конвертор
 • IF-модул LON за приклучување на мрежата LONWORKS
 • IF-модул BACnet
 • IF-модул Modbus
 • IF-модул CAN
 • Систем за регулација VR-HVAC
 • Систем за регулација CCe-HVAC
 • Контролен систем CCe-HVAC
 • Сензор за диференцијалниот притисок (DDG)
Документи

Памфлет за сертифицирање

Wilo-CronoLine-IL-E, Wilo-CronoTwin-DL-E, Wilo-CronoBloc-BL-E, Wilo-Atmos GIGA-I/-B, Wilo-CronoLine-IL, Wilo-CronoTwin-DL, Wilo-CronoBloc-BL

Број на производ 2216677
Издание 2022-11
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 40
PDF (13 MB)

Сертификат REACH

REACH регулатива

Издание 2021-05
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 4
PDF (262 KB)

Избор на производ
Број на пребарувања: 115
340 … 800 mm
[115]
Опис на производMEIIEНоминален дијаметар прирабникМеханичка заптивкаМонтажна должина l0Номинална моќност на мотор P2ФазаБрој на производСлепа прирабница
DL-E 40/170-5,5/2
≥0,4
IE4
DN 40
AQ1EGG
340 mm
5,5 kW
3
2159410
B
DL-E 40/170-5,5/2-R1
≥0,4
IE4
DN 40
AQ1EGG
340 mm
5,5 kW
3
2159458
B
DL-E 40/170-5,5/2-S1
≥0,4
IE4
DN 40
Q1Q1X4GG
340 mm
5,5 kW
3
2171061
B
DL-E 40/200-7,5/2
≥0,4
IE4
DN 40
AQ1EGG
440 mm
7,5 kW
3
2159411
C
DL-E 40/200-7,5/2-R1
≥0,4
IE4
DN 40
AQ1EGG
440 mm
7,5 kW
3
2159459
C
DL-E 40/200-7,5/2-R1-S1
≥0,4
IE4
DN 40
Q1Q1X4GG
440 mm
7,5 kW
3
2171094
C
DL-E 40/200-7,5/2-S1
≥0,4
IE4
DN 40
Q1Q1X4GG
440 mm
7,5 kW
3
2171062
C
DL-E 40/220-11/2
≥0,4
IE4
DN 40
AQ1EGG
440 mm
11 kW
3
2153806
C
DL-E 40/220-11/2-R1
≥0,4
IE4
DN 40
AQ1EGG
440 mm
11 kW
3
2153875
C
DL-E 40/220-11/2-R1-S1
≥0,4
IE4
DN 40
Q1Q1X4GG
440 mm
11 kW
3
2171095
C
DL-E 40/220-11/2-S1
≥0,4
IE4
DN 40
Q1Q1X4GG
440 mm
11 kW
3
2171063
C
DL-E 50/160-5,5/2
≥0,4
IE4
DN 50
AQ1EGG
340 mm
5,5 kW
3
2159412
B
DL-E 50/160-5,5/2-R1-S1
≥0,4
IE4
DN 50
Q1Q1X4GG
340 mm
5,5 kW
3
2171096
B
DL-E 50/160-5,5/2-S1
≥0,4
IE4
DN 50
Q1Q1X4GG
340 mm
5,5 kW
3
2171064
B
DL-E 50/170-7,5/2
≥0,4
IE4
DN 50
AQ1EGG
340 mm
7,5 kW
3
2159413
B
DL-E 50/170-7,5/2-R1-S1
≥0,4
IE4
DN 50
Q1Q1X4GG
340 mm
7,5 kW
3
2171097
B
DL-E 50/170-7,5/2-S1
≥0,4
IE4
DN 50
Q1Q1X4GG
340 mm
7,5 kW
3
2171065
B
DL-E 50/180-7,5/2
≥0,4
IE4
DN 50
AQ1EGG
440 mm
7,5 kW
3
2159414
C
DL-E 50/180-7,5/2-R1
≥0,4
IE4
DN 50
AQ1EGG
440 mm
7,5 kW
3
2159462
C
DL-E 50/180-7,5/2-R1-S1
≥0,4
IE4
DN 50
Q1Q1X4GG
440 mm
7,5 kW
3
2171098
C
DL-E 50/180-7,5/2-S1
≥0,4
IE4
DN 50
Q1Q1X4GG
440 mm
7,5 kW
3
2171066
C
DL-E 50/210-11/2
≥0,4
IE4
DN 50
AQ1EGG
440 mm
11 kW
3
2153807
C
DL-E 50/210-11/2-R1
≥0,4
IE4
DN 50
AQ1EGG
440 mm
11 kW
3
2153876
C
DL-E 50/210-11/2-R1-S1
≥0,4
IE4
DN 50
Q1Q1X4GG
440 mm
11 kW
3
2171099
C
DL-E 50/210-11/2-S1
≥0,4
IE4
DN 50
Q1Q1X4GG
440 mm
11 kW
3
2171067
C
DL-E 50/220-15/2
≥0,4
IE4
DN 50
AQ1EGG
440 mm
15 kW
3
2153808
C
DL-E 50/220-15/2-R1
≥0,4
IE4
DN 50
AQ1EGG
440 mm
15 kW
3
2153877
C
DL-E 50/220-15/2-R1-S1
≥0,4
IE4
DN 50
Q1Q1X4GG
440 mm
15 kW
3
2171100
C
DL-E 50/220-15/2-S1
≥0,4
IE4
DN 50
Q1Q1X4GG
440 mm
15 kW
3
2171068
C
DL-E 65/170-11/2
≥0,4
IE4
DN 65
AQ1EGG
430 mm
11 kW
3
2153809
B
DL-E 65/170-11/2-R1
≥0,4
IE4
DN 65
AQ1EGG
430 mm
11 kW
3
2153878
B
DL-E 65/170-11/2-R1-S1
≥0,4
IE4
DN 65
Q1Q1X4GG
430 mm
11 kW
3
2171103
B
DL-E 65/170-11/2-S1
≥0,4
IE4
DN 65
Q1Q1X4GG
430 mm
11 kW
3
2171071
B
DL-E 65/200-15/2
≥0,4
IE4
DN 65
AQ1EGG
475 mm
15 kW
3
2153810
C
DL-E 65/200-15/2-R1
≥0,4
IE4
DN 65
AQ1EGG
475 mm
15 kW
3
2153879
C
DL-E 65/200-15/2-R1-S1
≥0,4
IE4
DN 65
Q1Q1X4GG
475 mm
15 kW
3
2171104
C
DL-E 65/200-15/2-S1
≥0,4
IE4
DN 65
Q1Q1X4GG
475 mm
15 kW
3
2171072
C
DL-E 65/210-18,5/2
≥0,4
IE4
DN 65
AQ1EGG
475 mm
18,5 kW
3
2217412
C
DL-E 65/210-18,5/2-R1
≥0,4
IE4
DN 65
AQ1EGG
475 mm
18,5 kW
3
2217413
C
DL-E 65/210-18,5/2-R1-S1
≥0,4
IE4
DN 65
Q1Q1X4GG
475 mm
18,5 kW
3
2171105
C
DL-E 65/210-18,5/2-S1
≥0,4
IE4
DN 65
Q1Q1X4GG
475 mm
18,5 kW
3
2171073
C
DL-E 65/220-22/2
≥0,4
IE4
DN 65
AQ1EGG
475 mm
22 kW
3
2153812
C
DL-E 65/220-22/2-R1
≥0,4
IE4
DN 65
AQ1EGG
475 mm
22 kW
3
2153881
C
DL-E 65/220-22/2-R1-S1
≥0,4
IE4
DN 65
Q1Q1X4GG
475 mm
22 kW
3
2171106
C
DL-E 65/220-22/2-S1
≥0,4
IE4
DN 65
Q1Q1X4GG
475 mm
22 kW
3
2171074
C
DL-E 80/160-11/2
≥0,4
IE4
DN 80
AQ1EGG
440 mm
11 kW
3
2153813
B
DL-E 80/160-11/2-R1
≥0,4
IE4
DN 80
AQ1EGG
440 mm
11 kW
3
2153882
B
DL-E 80/160-11/2-R1-S1
≥0,4
IE4
DN 80
Q1Q1X4GG
440 mm
11 kW
3
2171109
B
DL-E 80/160-11/2-S1
≥0,4
IE4
DN 80
Q1Q1X4GG
440 mm
11 kW
3
2171078
B
DL-E 80/170-15/2
≥0,4
IE4
DN 80
AQ1EGG
440 mm
15 kW
3
2153814
B