Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-VeroLine-IPL | Wilo
Вашите предности
Wilo-VeroLine-IPL

Особености/предности на производот

 • Висока заштита од корозија преку катафорезна облога
 • Отвори за истекување кондензат, во куќиштето од моторите и во латерните, во стандардна изведба
 • Изведба серија: Мотор со неподелено вратило
 • Изведба N: Стандарден мотор V1 со приклучно вратило од нерѓосувачки челик
 • Механичка заптивка со присилно прелевање, независна од насоката на вртење
Опис на серијата
VeroLine-IPL

Изведба

Пумпа со сув ротор во Inline-изведба со навојна или прирабничка врска.

Примена

Транспорт на вода за греење (според VDI 2035), ладна вода и мешавини на вода-гликол без абразивни материи во системите за греење, ладна вода и ладење.

Означување на типот

Пример

IPL 40/160‐4/2

IPL

Inline‐пумпа

40

Номинален дијаметар DN на приклучок на цевка

160

Номинален пречник на ротор

4

Номинална моќност на мотор P2 во kW

2

Бр. на полови

Технички податоци

 • Дозволено температурно подрачје -20 °C до +120 °C
 • Приклучување на мрежа 3~400 V, 50 Hz (други на барање)
 • Степен на заштита IP 55
 • Номинален дијаметар Rp 1 до DN 100
 • Макс. работен притисок 10 бара (специјална изведба: 16 бара)

Материјали

 • Куќиште на пумпа и фенер: EN-GJL-250
 • Работно коло: PPO-импрегнирано со стаклени влакна/EN-GJL-200 (зависно од типот на пумпата)
 • Вратило: 1.4021
 • Механичка заптивка: AQEGG; други механички заптивки на барање

Конструкција

Едностепена нископритисочна центрифугална пумпа во Inline-изведба, со

 • Лизгачка механичка заптивка
 • прирабничка врска со приклучок за мерење на притисокот R 1/8
 • Мотор со неподелено вратило

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа

Опции

 • Варијанта ...-H4 со прирабници PN6/10 (со доплата)
 • Варијанта ...-H5 со куќиште PN16 (со доплата)
 • Други напони и фреквенции, како и одобрение ATEX, на барање

Опрема

 • Конзоли за монтажа на темели
 • Термисторски сензори, термисторски релеи
 • Специјални мотори
 • Специјални механички заптивки
 • Системи за регулација SC-HVAC, CC-HVAC, VR-HVAC и разводни уреди
Документи

Памфлет за сертифицирање

Wilo-VeroLine-IP-E, Wilo-VeroTwin-DP-E, Wilo-VeroLine-IPL, Wilo-VeroTwin-DPL, Wilo-VeroLine-IPL-N, Wilo-VeroTwin-DPL-N, Wilo-VeroLine-IPH, Wilo-BM/BM-B/BM-S, Wilo-VeroLine-IP-Z

Број на производ 2216679
Издание 2022-11
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 60
PDF (22 MB)

Избор на производ
Број на пребарувања: 145
180 … 500 mm
[144]
Опис на производБрој на половиMEIIEНоминален дијаметар прирабникМеханичка заптивкаМонтажна должина l0Номинална моќност на мотор P2Бруто тежина прибл. mБрој на производGRD групаСлепа прирабница
VeroLine-IPL 25/70-0,12/2
2
-
IE2
G 1½
AQ1EGG
180 mm
0,12 kW
8 kg
2089569
10
-
VeroLine-IPL 25/70-0,12/2-S1
2
-
IE2
G 1½
Q1Q1X4GG
180 mm
0,12 kW
8 kg
2105565
10
-
VeroLine-IPL 25/80-0,12/2
2
-
IE2
G 1½
AQ1EGG
180 mm
0,12 kW
8 kg
2089570
10
-
VeroLine-IPL 25/80-0,12/2-S1
2
-
IE2
G 1½
Q1Q1X4GG
180 mm
0,12 kW
8 kg
2086452
10
-
VeroLine-IPL 25/85-0,18/2
2
-
IE2
G 1½
AQ1EGG
180 mm
0,18 kW
9 kg
2089571
10
-
VeroLine-IPL 25/85-0,18/2-S1
2
-
IE2
G 1½
Q1Q1X4GG
180 mm
0,18 kW
9 kg
2107015
10
-
VeroLine-IPL 25/90-0,25/2
-
-
-
-
-
-
-
10 kg
2089572
10
-
VeroLine-IPL 25/90-0,25/2-S1
2
-
IE2
G 1½
Q1Q1X4GG
180 mm
0,25 kW
10 kg
2097024
10
-
VeroLine-IPL 30/70-0,12/2
2
-
IE2
G 2
AQ1EGG
180 mm
0,12 kW
8 kg
2089573
10
-
VeroLine-IPL 30/70-0,12/2-S1
2
-
IE2
G 2
Q1Q1X4GG
180 mm
0,12 kW
8 kg
2163041
10
-
VeroLine-IPL 30/80-0,12/2
2
-
IE2
G 2
AQ1EGG
180 mm
0,12 kW
8 kg
2089574
10
-
VeroLine-IPL 30/80-0,12/2-S1
2
-
IE2
G 2
Q1Q1X4GG
180 mm
0,12 kW
8 kg
2117099
10
-
VeroLine-IPL 30/85-0,18/2
2
-
IE2
G 2
AQ1EGG
180 mm
0,18 kW
9 kg
2089575
10
-
VeroLine-IPL 30/85-0,18/2-S1
2
-
IE2
G 2
Q1Q1X4GG
180 mm
0,18 kW
9 kg
2087573
10
-
VeroLine-IPL 30/90-0,25/2
2
-
IE2
G 2
AQ1EGG
180 mm
0,25 kW
10 kg
2089576
10
-
VeroLine-IPL 30/90-0,25/2-S1
2
-
IE2
G 2
Q1Q1X4GG
180 mm
0,25 kW
10 kg
2097139
10
-
VeroLine-IPL 32/85-0,37/2
2
≥0,4
IE2
DN 32
AQ1EGG
260 mm
0,37 kW
24 kg
2150335
3
-
VeroLine-IPL 32/85-0,37/2-S1
2
≥0,4
IE2
DN 32
Q1Q1X4GG
260 mm
0,37 kW
24 kg
2154981
3
-
VeroLine-IPL 32/95-0,55/2
2
≥0,4
IE2
DN 32
AQ1EGG
260 mm
0,55 kW
26,5 kg
2150336
3
-
VeroLine-IPL 32/95-0,55/2-S1
2
≥0,4
IE2
DN 32
Q1Q1X4GG
260 mm
0,55 kW
26,5 kg
2154982
3
-
VeroLine-IPL 32/105-0,12/4
4
≥0,4
IE2
DN 32
AQ1EGG
260 mm
0,12 kW
23,5 kg
2150342
3
-
VeroLine-IPL 32/105-0,12/4-S1
4
≥0,4
IE2
DN 32
Q1Q1X4GG
260 mm
0,12 kW
23,5 kg
2154989
3
-
VeroLine-IPL 32/105-0,75/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
260 mm
0,75 kW
26 kg
2152928
3
-
VeroLine-IPL 32/105-0,75/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
260 mm
0,75 kW
26 kg
2164231
3
-
VeroLine-IPL 32/125-1,1/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
260 mm
1,1 kW
29,8 kg
2152929
3
-
VeroLine-IPL 32/125-1,1/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
260 mm
1,1 kW
29,8 kg
2171142
3
-
VeroLine-IPL 32/135-0,25/4
4
≥0,4
IE2
DN 32
AQ1EGG
260 mm
0,25 kW
24,6 kg
2150343
3
-
VeroLine-IPL 32/135-0,25/4-S1
4
≥0,4
IE2
DN 32
Q1Q1X4GG
260 mm
0,25 kW
24,6 kg
2154990
3
-
VeroLine-IPL 32/135-1,1/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
260 mm
1,1 kW
29,8 kg
2152930
3
-
VeroLine-IPL 32/135-1,1/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
260 mm
1,1 kW
29,8 kg
2171143
3
-
VeroLine-IPL 32/135-1,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
260 mm
1,5 kW
35 kg
2152931
3
-
VeroLine-IPL 32/135-1,5/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
260 mm
1,5 kW
35 kg
2166983
3
-
VeroLine-IPL 32/165-3/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
320 mm
3 kW
59 kg
2121199
4
-
VeroLine-IPL 32/165-3/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
320 mm
3 kW
59 kg
2171144
4
-
VeroLine-IPL 32/175-4/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
320 mm
4 kW
66,3 kg
2121200
4
-
VeroLine-IPL 32/175-4/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
320 mm
4 kW
66,3 kg
2171145
4
-
VeroLine-IPL 40/75-0,12/2
2
≥0,4
IE2
DN 40
AQ1EGG
250 mm
0,12 kW
23,1 kg
2155494
3
-
VeroLine-IPL 40/75-0,12/2-S1
2
≥0,4
IE2
DN 40
Q1Q1X4GG
250 mm
0,12 kW
23,1 kg
2161322
3
-
VeroLine-IPL 40/80-0,09/4
4
-
IE2
DN 40
AQ1EGG
250 mm
0,09 kW
19,1 kg
2089695
3
-
VeroLine-IPL 40/90-0,37/2
2
≥0,4
IE2
DN 40
AQ1EGG
250 mm
0,37 kW
24,1 kg
2089584
3
-
VeroLine-IPL 40/90-0,37/2-S1
2
≥0,4
IE2
DN 40
Q1Q1X4GG
250 mm
0,37 kW
24,1 kg
2068872
3
-
VeroLine-IPL 40/110-0,12/4
4
≥0,4
IE2
DN 40
AQ1EGG
250 mm
0,12 kW
23,1 kg
2089553
3
-
VeroLine-IPL 40/110-0,12/4-S1
4
≥0,4
IE2
DN 40
Q1Q1X4GG
250 mm
0,12 kW
23,1 kg
2105902
3
-
VeroLine-IPL 40/115-0,55/2
2
≥0,4
IE2
DN 40
AQ1EGG
250 mm
0,55 kW
25,1 kg
2089585
3
-
VeroLine-IPL 40/115-0,55/2-S1
2
≥0,4
IE2
DN 40
Q1Q1X4GG
250 mm
0,55 kW
25,1 kg
2070856
3
-
VeroLine-IPL 40/120-1,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 40
AQ1EGG
320 mm
1,5 kW
37,5 kg
2121201
3
-
VeroLine-IPL 40/120-1,5/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1X4GG
320 mm
1,5 kW
37,5 kg
2155447
3
-
VeroLine-IPL 40/130-0,25/4
4
≥0,4
IE2
DN 40
AQ1EGG
320 mm
0,25 kW
27,1 kg
2089554
3
-
VeroLine-IPL 40/130-0,25/4-S1
4
≥0,4
IE2
DN 40
Q1Q1X4GG
320 mm
0,25 kW
27,1 kg
2082873
3
-
VeroLine-IPL 40/130-2,2/2
2
≥0,4
IE3
DN 40
AQ1EGG
320 mm
2,2 kW
38,5 kg
2121202
3
-