Wilo-HiSewlift 3

Особености/предности на производот

 • HiSewlift 3-I35 во посебно тесна изведба (ширина помала од 149 mm) за едноставна инсталација пред ѕидот
 • Тивка работа со вграден филтер со активен јаглен за голема корисничка удобност
 • Доверлива моќност и мало користење на електрична енергија за ефикасно исфрлање на канализациска вода
 • Едноставна инсталација со флексибилни можности за приклучување
 • Подготвено за приклучување

Опис на серијата

Изведба

Мала постројка за одведување на отпадна вода со алат за сечење

Употреба

Транспорт на отпадна вода со фекалии (според DIN EN 12050-1), која не може со природен пад да се спроведе до канализацијата.

Означување на типот

Пример:HiSewlift 3-35
HiSewliftФамилија на производи:
постројка за одведување на отпадна вода
3Ниво на производ
 3 = стандард
IИнсталација пред ѕидот:
 I = може да се инсталира зад ѕид
3Број на приливни приклучоци
(дополнително за приклучокот за тоалет)
5Номинален напор во m

Материјали

 • Куќиште на пумпа: PPGF30
 • Куќиште на мотор: PPGF30
 • Заптивка: EPDM
 • Материјал на резервоарот: PP

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50 Hz
 • Кабел за приклучување на мрежа 1,5 m, со шуко-штекер
 • Температура на транспортиран медиум макс. 35 °C
 • Притисочна врска DN 32
 • Приливна врска DN 40
 • Вид заштита IP 44
 • Бруто волумен на резервоар 14,4 l / 17,4 l / 17,4 l
 • Волумен за вклучување 1 l

Опрема/функција

 • Подготвена за вклучување
 • Термичка заштита на моторот
 • Контрола на ниво преку пневнатски сензор за притисок
 • Вградени неповратни вентили
 • Материјал за прицврстување
 • Филтер со активен јаглен

Опис/конструкција

Автоматска мала постројка за одведување, со алат за сечење, вграден неповратен вентил, филтер со активен јаглен, еластична притисочна наставка, како и можност за приклучување на еден тоалет, како и - зависно од моделот - два или три дополнителни предмети за одводнување. Обезвоздушувањето се изведува без миризба, преку интегриран филтер со активен јаглен, во просторот каде што стои.

Опсег на испорака

 • Постројка за одведување на отпадна вода подготвена за приклучување со алат за сечење и вграден неповратен вентил.
 • Упатство за вградување и работа
 • Комплет за приклучување за прилив и притисочна линија

Вкупен дијаграм

Работни криви на пумпа

Производ

Конструкција

Преплавлива

-

постројка со единечна пумпа

Постројка со двојни пумпи

-

Монофазен мотор

Трифазен мотор

-

Положба на пумпа: Делови на моторот надвор од садот

-

Положба на пумпата: надвор од резервоар

-

Положба на пумпата: со резервоар

Заптивна комора

не

Заптивање од страна на медиум со лизгачка механичка заптивка

Заптивање од страната на медиумот, заптивен прстен на вратило

-

Интегриран неповратен вентил

Ладење со млазна обвивка

-

едноканално работно коло

-

Повеќеканално работно коло

-

Слободно проточно работно коло

Алат за сечење

Патентиран вртложен уред

-

Опрема/функција

Слободен избор на приливна положба

-

Филтер со активен јаглен

Управување со нивото: со пливачки прекинувач

Управување со нивото: преку сензор за ниво

-

Управување со нивото: преку пневматски притисочен сензор

-

Надгледување на заптивање на мотор

-

Аларм независен од мрежата

-

аларм, беспотенцијален контакт

-

Подготвена за вклучување

Приклучниот кабел се одвојува

-

Switchgear

-

Приклучок за црево за рачна мембранска пумпа

-

Заптивка за приклучок за вшмукателна цевка на рачна мембранска пумпа

-

Цревен приклучок за обезвоздушување

-

Притисочно црево

-

Монтажен материјал

Материјал за прицврстување

-

Комплет приклучок за притисочна линија

-

Кружен сечач за дупчење за прилив

-

Пила за дупчење отвор за прилив

-

Приливна заптивка

-

Материјал за звучна изолација

-

Преземања

General overview

Издание 2017
Формат на страница A4
Број на страници 72

PDF (46 MB)

Преземи

Wilo-HiSewlift

Број на производ 4194364
Издание 1411
Број на верзијата 01
Формат на страница A4
Број на страници 1

PDF (10 MB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-HiSewlift 3

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај