Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи

Целосна транспарентност преку далечински пристап

Зголемете ја работната сигурност.

Со помош на далечинскиот пристап на Wilo може да ги надгледувате работните состојби на вашите пумпни системи во најразлични објекти, исто така и од канцеларијата, и веднаш да реагирате во случај на дефект.

Освен тоа, разновидните работни податоци ви ја нудат можноста за анализа и оптимизирање на вашите пумпни системи. Ова ќе ви заштеди многу време во споредба со деталната контрола на соодветните места за инсталација.

Управувајте ја и надгледувајте ја вашата постројка удобно, од секаде!

За далечинскиот пристап ви се потребни само четири работи:

1. Една паметна Wilo-пумпа од најновата генерација или, за постарите Wilo-пумпи, дополнително уште еден Wilo-Smart IF-модул како опрема, како и Wilo Net.

2. Wilo-Smart Gateway

3. Мобилен уред

4. Апликацијата Wilo-Assistant со функција Smart-Connect


Паметни Wilo-пумпи од најновата генерација

Тоа се Wilo-пумпи што се дизајнирани за паметни примени. Паметните пумпи Wilo-Stratos MAXO и Wilo-Stratos GIGA2.0-I веќе се фабрички опремени со Wilo-Connect модул за примени со Bluetooth. Тоа директно ќе го препознаете при вклучување на пумпата на нашиот симбол Smart-Connect.

Пумпа Потребна опрема
Wilo-Stratos MAXO Wilo-Smart Gateway + Wilo Net-интерфејс (веќе е интегриран)
Wilo-Stratos MAXO-D Wilo-Smart Gateway + Wilo Net-интерфејс (веќе е интегриран)
Wilo-Stratos MAXO-Z Wilo-Smart Gateway + Wilo Net-интерфејс (веќе е интегриран)

Постари Wilo-пумпи

За пумпите од претходните генерации дополнително се потребни Wilo-Smart IF-модул и Wilo Net.

Пумпа Потребна опрема
Wilo-Stratos Wilo-Smart Gateway + Wilo-Smart IF-модул Stratos (за ретрофит) + Wilo Net-интерфејс (веќе е интегриран)
Wilo-Stratos GIGA Wilo-Smart Gateway + Wilo-Smart IF-модул Stratos (за ретрофит) + Wilo Net-интерфејс (веќе е интегриран)
Wilo-CronoLine-IL-E Wilo-Smart Gateway + Wilo-Smart IF-модул Stratos (за ретрофит) + Wilo Net-интерфејс (веќе е интегриран)
Wilo-VeroLine-IP-E Wilo-Smart Gateway + Wilo-Smart IF-модул Stratos (за ретрофит) + Wilo Net-интерфејс (веќе е интегриран)

Имаме одговори на вашите прашања

Нашите производи и услуги го разбудија вашиот интерес? Тогаш ние сме среќни да Ви помогнеме!

Без разлика дали се работи за креирање понуда или уредување на спецификациите на услугите, дизајнирање различни видови опрема, советување за избор на пумпи и приклучни уреди или само помош со хидраулични и проблеми со контрола.

Слободно можете да контактирате со најблиската канцеларија за продажба и да закажете состанок. Ве чекаме!

Најдете го вистинскиот контакт за вашето прашање.