Wilo-SCP

Особености/предности на производот

 • Ефикасна хидраулика за поголеми протоци до 17.000 m³/h
 • Ниска вредност на NPSH благодарение на работно коло со двојно вшмукување
 • Висока процесна сигурност и едноставно одржување, без отстранување на потисните или вшмукувачките водови
 • Намалено ниво на бучава и редуцирани осцилации
 • Опции: енергетски ефикасен IE3-/IE4-мотор, вода за пиење (KTW, ACS), иновативен Ceram СТ-внесување слојеви

Опис на серијата

Изведба

Пумпа со аксијално поделено куќиште на пумпата монтирано врз основна плоча

Употреба

 • Транспорт на вода за греење според VDI 2035, мешавини на вода-гликол, вода за ладење, ладна и потрошна вода
 • Примена во комуналното водоснабдување, наводнувањето, зградната техника, општата индустрија, фабриките итн.

Означување на типот

ПримерSCP 200/250HA-110/4
SCPПумпа со аксијално поделено куќиште
200Номинален дијаметар на потисниот приклучок
250Номинална широчина на работно коло
HAТип на хидраулика А
HBТип на хидраулика B
HSЕдинечно шмукателно работно коло
DSДвостепена пумпа
DVДвојна спирала
110Номинална моќност на мотор P2 [kW]
44-полен мотор

Опис/конструкција

 • Центрифугална пумпа со аксијално поделено куќиште, достапна во едностепена и во двостепена изведба
 • Се испорачува како комплетен агрегат (пумпа со спојка, заштита на спојка, мотор и основна плоча) или без мотор или само пумпна хидраулика
 • Заптивање на вратилиото со механичка заптивка и заптивно пакување
 • 2-, 4- и 6-полни мотори; IE3-стандард до 375 kW (IE4, IE2 на барање)
 • Основна плоча; SCP 200 и погоре, со заварена челична рамка (зависно од моќноста и димензиите на моторот)

Материјали

 • Куќиште на пумпа: EN-GJL-250
 • Ротор: G-CuSn10
 • Вратило: X12Cr13

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа

Опции

 • Други изведби на моторот на барање
 • Поголем проток до 17.000 m3/h како специјална изведба
 • Специјален мотор (6.000V, 10.000 V итн.)
 • Специјална изведба
  • Работно коло: бронза, сиво леано железо, нерѓосувачки челик
  • Куќиште: сиво леано железо, сферо гус
 • Циклонски одвојувач (за испирање на заптивката)

Вкупен дијаграм

Сликата е слична

Производ

Дозволени медиуми (други медиуми на барање)

Вода за греење (според VDI 2035)

Ладење и ладна вода

Мешавина на гликол и вода (при 20-40 вол.-% гликол и температура на медиумот ≤ 40 °C)

(од 10 вол.-% гликол: потребна е контрола на моќност)

Дозволени подрачја на примена

Температура на медиум - механичка заптивка T

-8...+120 °C

Температура на медиум - заптивно пакување T

-8...+105 °C

Приклучок за цевка

Номинални дијаметри на приклучок-DN

од вшмукателната страна: 65-500 (поголеми номинални дијаметри на барање)
од притисочната страна: 50-400 (поголеми номинални дијаметри на барање)

Материјали

Куќиште на пумпа

EN-GJL-250

Куќиште на пумпа (специјална изведба)

Ni-resist cast iron GGL-NiCr202/X6CrNiMo1810

Работно коло

G-CuSn10

Работно коло (специјална изведба)

EN-GJL-250/X6CrNiMo1810

Потрошни прстени

G-CuSN10

Вратило на пумпа

X12cr13

Вратило на пумпа (специјална изведба)

X5CrNiMo1810

Лизгачка механичка заптивка

Carbon/silicon carbide/EPDM (E1)

други механички заптивки

Заптивно пакување

Материјали (американски стандард)

Куќиште на пумпа

A48 class 35

Куќиште на пумпа (специјална изведба)

Ni-resist BS 3468 Gr 2/BS 2789 500.1

Работно коло

B584 C83 600

Работно коло (специјална изведба)

A48 класа 35/BS 3100 316 C16

Потрошни прстени

B584 C93 700

Вратило на пумпа

A276 type 410

Вратило на пумпа (специјална изведба)

BS 970 316 S16

Лизгачка механичка заптивка

Carbon/silicon carbide/EPDM (E1)

други механички заптивки

Заптивно пакување

Мотор/електроника

IEC‐норм-мотор

Класа на заштита

IP 55

Класа на изолација

F

Термисторски сензор

Потребна заштита на моторот при монтажа

за инсталација обезбедува корисникот

Намотка на мотор до 3 kW

230 V Δ/400 V Y, 50 Hz

Намотка на мотор од 4 kW

400 V Δ/690 V Y, 50 Hz

Други напони/фреквенции

Специјална изведба со доплата

Број на вртежи шестполни мотори n

980 1/min

Број на вртежи четириполни мотори n

1450 1/min

Број на вртежи двополни мотори n

2900 1/min

Регулација на број на вртежи

Wilo контролни уреди, надворешен фреквентен конвертор (со доплата)

Преземања

Clean Water

Формат на страница A4
Број на страници 24

PDF (8 MB)

Преземи

General overview

Издание 2017
Формат на страница A4
Број на страници 72

PDF (46 MB)

Преземи

Wilo-SCP

Број на производ 4144991
Издание 1503
Број на верзијата 05
Формат на страница A4
Број на страници 1

PDF (17 MB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-SCP

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај