Wilo-Star-Z NOVA

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Голема сигурност на хидаруликата благодарение на докажана технологија
 • Подобрена енергетска ефикасност преку приспособена технологија на моторот со потрошувачка на струја од само 3 – 6 вати и во стандардна изведба на топлинска изолација
 • Брза, едноставна инсталација и замена на вообичаени типови пумпи преку флексибилен сервисен мотор и Wilo-Connector
 • Верзијата „Т“ нуди најголема хигиена благодарение на временски прекинувач, термостат и автоматска термичка дезинфекција, како и најдобар комфор при управувањето со помош на технологијата на зелено копче и интуитивното водење на корисникот благодарение на LC дисплеј

Конструкција

Циркулациона пумпа со воден ротор и навојна врска и синхрон мотор, заштитен од струја на блокирање.

Примена

Системи за циркулација на вода за пиење во индустријата и зградната техника.

Опрема/функција

 • Електричен брз приклучок со Wilo-Connector
 • Вграден топчест затворачки вентил од вшмукателната страна (Star-Z NOVA A, C, T)
 • Вграден неповратен вентил од притисочната страна (Star-Z NOVA A, C, T)
 • Мотор отпорен на струја на блокирање
 • Утикачки временски прекинувач (Star-Z NOVA C)
 • Кабел за поврзување од 1,8 m со шуко-утикач (Star-Z NOVA C)
 • Термоизолација во стандардна изведба
 • Функции на Star-Z NOVA T:
  • Технологија на зелено копче
  • LC-дисплеј за прикажување податоци за пумпа и шифри на грешки
  • Функција на временско вклучување за програмирање на 3 времиња за вклучување, односно исклучување
  • Температурна регулација за одржување на константна повратна температура во системот за циркулација на вода за пиење
  • Термичка рутина за дезинфекција (поддршка и препознавање на термичката дезинфекција на резервоарот за топла вода за пиење)

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Термоизолација
 • Wilo-Connector
 • Заптивки (само Star-Z NOVA A, C, T)
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

Пример:

Wilo-Star-Z NOVA

Star-Z

Циркулациона пумпа за вода за пиење, пумпа со воден ротор

NOVA

Опис на типот

A

со топчест затворачки вентил и неповратен вентил

C

со куглест затворачки вентил, неповратен вентил и утикачки временски прекинувач

T

со топчест затворачки вентил, неповратен вентил, временски прекинувач, термостат и препознавање за термичка дезинфекција

Технички податоци

 • Температура на транспортиран медиум: Вода за пиење макс. +95 °C
 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50 Hz
 • Вид на заштита IP42
 • Номинален дијаметар Rp ½
 • макс. работен притисок 10 бара

Материјали

 • Куќиште на пумпа: месинг
 • Работно коло: пластика
 • Вратило: керамика
 • Лежиште: јаглен, импрегниран со синтетичка смола

Вкупен дијаграм

Star-Z NOVA

Производ

PDF: Wilo-Star-Z NOVA

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај