Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-Drain TM/TMW/TMR 32 | Wilo
Вашите предности
Wilo-Drain TMW 32

Особености/предности на производот

 • Лесна примена – ергономска рачка, мала тежина, изведба подготвено за вклучување (Plug&Pump)
 • Безбедна работа – мотор спакуван во нерѓосувачки челик со ладење со млазна обвивка, лизгачка механичка заптивка и заптивна комора
 • Drain TMR со рамно вшмукување – минимално ниво на остаток од водата од 2 mm

Препорачани сервисни услуги

Опис на серијата
Wilo-Drain TM/TMR/TMW 32

Изведба

Потопна пумпа за стационарно и за преносливо водено поставување. Пумпа со вграден пливачки прекинувач за целосно автоматска работа.

Течности

За спроведување течности во домашни услови:

 • Отпадна вода без фекалии
 • Нечиста вода (со мала количина песок и шљунак)

Опрема/функција

 • Самостојно вклучување на термичко надгледување на моторот
 • Вграден кондензатор
 • Монтиран пливачки прекинувач

Означување на типот

Пример:

Drain TMW 32/11HD-10M

TM

Серија

W

Изведба:

 • Без = стандардно
 • W = со Twister-функција
 • R = со рамно вшмукување

32

Номинален дијаметар на потисен приклучок

11

Макс. напор во m

HD

Изведба за агресивни медиуми (AISI 316L)

10M

Различни должини на кабелот:

 • Без = кабел за поврзување од 4 m (13 ft)
 • 10M = 10 m (33 ft) кабел за поврзување
 • 30M = 30 m (98 ft) кабел за поврзување

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа: 1~230 V, 50 Hz
 • Потопен работен режим: S1
 • Работен режим непотопено: S3 25%
 • Вид на заштита: IP68
 • Класа на изолација: F
 • Температура на медиум: 3 ... 40 °C (37 ... 104 °F)

Материјали

 • Хидраулично куќиште: PP-GF30
 • Работно коло: PPE/PS-GF20
 • Вшмукателна корпа: Материјал за поврзување
 • Куќиште на мотор: 1.4301 (AISI 304) (HD-варијанта: AISI 316L)
 • Заптивање:
  • Од страна на пумпата: C/SiC (BQ1PFF)
  • Од страната на моторот: NBR
  • Статичка: NBR
 • Крај на вратилото: 1.4104 (AISI 430F) (HD-варијанта: AISI 316L)

Конструкција

Drain TM 

Пумпа за отпадна вода со отворено повеќеканално работно коло и вертикална навојна врска. Куќиште на пумпа, вшмукателна корпа и работно коло од композитни материјали. Еднофазен мотор (ладење со обвивка) со интегриран работен кондензатор и термичко надгледување на моторот што се вклучува само. Куќиште на мотор од нерѓосувачки челик. Заптивна комора наполнета со масло со двојно заптивање: заптивен прстен на вратило од страната на моторот, вградена механичка заптивка од страна на пумпата. Кабел за поврзување со пливачки прекинувач и вграден утикач (CEE 7/7).

Drain TMW

Пумпа за отпадна вода со вграден вртложен уред (Twister-функција), отворено повеќеканално работно коло и вертикална навојна врска. Куќиште на пумпа, вшмукателна корпа и работно коло од композитни материјали. Еднофазен мотор (ладење со обвивка) со интегриран работен кондензатор и термичко надгледување на моторот што се вклучува само. Куќиште на мотор од нерѓосувачки челик. Заптивна комора наполнета со масло со двојно заптивање: заптивен прстен на вратило од страната на моторот, вградена механичка заптивка од страна на пумпата. Кабел за поврзување со пливачки прекинувач и вграден утикач (CEE 7/7).

Twister-функцијата се грижи за постојан вртлог во подрачјето на шмукање на пумпата. Вртлогот спречува талог на материјал. Со тоа се постигнува чиста пумпна јама и се спречува создавање миризби.

Drain TMW ... HD

Пумпа за отпадна вода со вграден вртложен уред (Twister-функција), отворено повеќеканално работно коло и вертикална навојна врска. Куќиште на пумпа, вшмукателна корпа и работно коло од композитни материјали. Еднофазен мотор (ладење со обвивка) со интегриран работен кондензатор и термичко надгледување на моторот што се вклучува само. Куќиштето на моторот и вратилото се од висококвалитетен нерѓосувачки челик (AISI 316L). Заптивна комора наполнета со масло со двојно заптивање: заптивен прстен на вратило од страната на моторот, вградена механичка заптивка од страна на пумпата. Кабел за поврзување со пливачки прекинувач и вграден утикач (CEE 7/7).

Twister-функцијата се грижи за постојан вртлог во подрачјето на шмукање на пумпата. Вртлогот спречува талог на материјал. Со тоа се постигнува чиста пумпна јама и се спречува создавање миризби.

Drain TMR

Пумпа за отпадна вода со длабинско шмукање (испумпување до 2 mm остаток од водата), отворено повеќеканално работно коло и вертикална навојна врска. Куќиште на пумпа, вшмукателна корпа и работно коло од композитни материјали. Еднофазен мотор (ладење со обвивка) со интегриран работен кондензатор и термичко надгледување на моторот што се вклучува само. Куќиште на мотор од нерѓосувачки челик. Заптивна комора наполнета со масло со двојно заптивање: заптивен прстен на вратило од страната на моторот, вградена механичка заптивка од страна на пумпата. Кабел за поврзување со пливачки прекинувач и вграден утикач (CEE 7/7).

Drain TM 32/8-10M

Пумпа за отпадна вода со отворено повеќеканално работно коло и вертикална навојна врска. Куќиште на пумпа, вшмукателна корпа и работно коло од композитни материјали. Еднофазен мотор (ладење со обвивка) со интегриран работен кондензатор и термичко надгледување на моторот што се вклучува само. Куќиште на мотор од нерѓосувачки челик. Заптивна комора наполнета со масло со двојно заптивање: заптивен прстен на вратило од страната на моторот, вградена механичка заптивка од страна на пумпата. Кабел за поврзување со вграден утикач (CEE 7/7), без пливачки прекинувач.

Опсег на испорака

Drain TM 32

 • Пумпа
 • Приклучок за црево, достапно
 • Упатство за вградување и работа

Drain TMW 32

 • Пумпа
 • Неповратни вентили, претходно монтирани
 • Упатство за вградување и работа

Drain TMR 32

 • Пумпа
 • Неповратни вентили, претходно монтирани
 • Упатство за вградување и работа
Документи

Памфлет за сертифицирање

Wilo-Drain TM 32, Wilo-Drain TMW 32, Wilo-Drain TMR 32

Број на производ 2224442
Издание 2022-07
Број на страници 16
PDF (7 MB)
Избор на производ
Број на пребарувања: 11