Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-Drain TS/TSW 32 | Wilo
Вашите предности
Wilo-Drain TSW 32

Особености/предности на производот

 • Лесна примена – мала тежина, изведба подготвено за вклучување (Plug&Pump)
 • Идеално за мобилна примена – цврсто куќиште од нерѓосувачки челик, отпорно на удари
 • Безбедна работа – мотор спакуван во нерѓосувачки челик со ладење со млазна обвивка, лизгачка механичка заптивка и заптивна комора

Препорачани сервисни услуги

Опис на серијата
Wilo-Drain TS/TSW 32

Изведба

Потопна пумпа за стационарно и за преносливо водено поставување. Пумпа со вграден пливачки прекинувач за целосно автоматска работа.

Течности

За спроведување течности во домашни услови:

 • Отпадна вода без фекалии
 • Нечиста вода (со мала количина песок и шљунак)

Опрема/функција

 • Самостојно вклучување на термичко надгледување на моторот
 • Вграден кондензатор
 • Монтиран пливачки прекинувач

Означување на типот

Пример:

Drain TSW 32/8-A/B 10M KA

TS

Серија

W

Изведба:

 • TS = без Twister-функција
 • TSW = со Twister-функција

32

Номинален дијаметар на потисен приклучок

8

Макс. напор во m

A

Изведба со пливачки прекинувач и утикач

B

Број на ревизија

10M KA

Долг кабел за поврзување

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа: 1~230 V, 50 Hz
 • Потопен работен режим: S1
 • Работен режим непотопено: S3 25%
 • Вид на заштита: IP68
 • Класа на изолација: F
 • Температура на медиум: 3 ... 40 °C (37 ... 104 °F)

Материјали

 • Куќиште на пумпа: 1.4301 (AISI 304)
 • Работно коло: PCL
 • Вшмукателна корпа: Не’рѓосувачки челик
 • Куќиште на мотор: 1.4301 (AISI 304)
 • Заптивање:
  • Од страна на пумпата: C/SiC (BQ1PFF)
  • Од страната на моторот: NBR
  • Статичка: NBR
 • Крај на вратилото: 1.4301 (AISI 304)

Конструкција

Drain TS 

Пумпа за отпадна вода со отворено повеќеканално работно коло и вертикална навојна врска. Куќиште на пумпа и вшмукателна корпа од не’рѓосувачки челик, работно коло од композитен материјал. Еднофазен мотор (ладење со обвивка) со интегриран работен кондензатор и термичко надгледување на моторот што се вклучува само. Куќиште на мотор од не’рѓосувачки челик. Заптивна комора наполнета со масло со двојно заптивање: заптивен прстен на вратило од страната на моторот, вградена механичка заптивка од страна на пумпата. Кабел за поврзување со пливачки прекинувач и вграден утикач (CEE 7/7).

Drain TSW

Пумпа за отпадна вода со вграден вртложен уред (Twister-функција), отворено повеќеканално работно коло и вертикална навојна врска. Куќиште на пумпа и вшмукателна корпа од не’рѓосувачки челик, работно коло од композитен материјал. Еднофазен мотор (ладење со обвивка) со интегриран работен кондензатор и термичко надгледување на моторот што се вклучува само. Куќиште на мотор од не’рѓосувачки челик. Заптивна комора наполнета со масло со двојно заптивање: заптивен прстен на вратило од страната на моторот, вградена механичка заптивка од страна на пумпата. Кабел за поврзување со пливачки прекинувач и вграден утикач (CEE 7/7).

Twister-функцијата се грижи за постојан вртлог во подрачјето на шмукање на пумпата. Вртлогот спречува талог на материјал. Со тоа се постигнува чиста пумпна јама и се спречува создавање миризби.

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Неповратни вентили, претходно монтирани
 • Приклучок за црево, достапно
 • Упатство за вградување и работа
Документи

Упатство за вградување и работа

Wilo-Drain TS/TSW 32

Број на производ 3122187
Издание 2022-07
Број на страници 16
Јазик en
PDF (4 MB)

Wilo-Drain TS/TSW 32

Број на производ 3122188
Издание 2022-07
Број на страници 16
Јазик mk
PDF (4 MB)

Памфлет за сертифицирање

Wilo-Drain TS 32, Wilo-Drain TSW 32

Број на производ 3121539
Издание 2022-05
Број на страници 16
Јазик bg, cs, da, de, el, en, es, et, fi, fr, hr, hu, it, lt, lv, mk, nl, no, pl, pt, ro, ru, sk, sl, sr, sv, tr, uk
PDF (4 MB)

Standard Conformity

Standard Conformity 2223790-01

Број на страници 1
Јазик Јазично неутрално
PDF (276 KB)
Избор на производ
Број на пребарувања: 4
Опис на производПритисочна наставкаНоминална моќност на мотор P2Должина на кабел за поврзувањеПриклучување на мрежаБрој на производ
Drain TS 32/9-A
Rp 1¼
0,3 kW
10 m
1~230 V, 50 Hz
6043943
Drain TS 32/12-A
Rp 1¼
0,6 kW
10 m
1~230 V, 50 Hz
6043945
Drain TSW 32/8-A
Rp 1¼
0,3 kW
10 m
1~230 V, 50 Hz
6045167
Drain TSW 32/11-A
Rp 1¼
0,6 kW
10 m
1~230 V, 50 Hz
6045166