Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-HiDrainlift 3 | Wilo
Вашите предности
Wilo-HiDrainlift 3

Особености/предности на производот

 • Многу компактна изведба, за вградување во мокар јазол или под туш-када (HiDrainlift 3-24)
 • Тивка работа со вграден филтер со активен јаглен за голема корисничка удобност
 • Доверлива моќност и мало користење на електрична енергија за ефикасно исфрлање на нечиста вода
 • Едноставна инсталација со флексибилни можности за приклучување
 • Постројки подготвени за приклучување (HiDrainlift 3-35 и HiDrainlift 3-37)

Препорачани сервисни услуги

Опис на серијата
HiDrainLift

Изведба

Мала постројка за одведување на отпадна вода за надкатна инсталација

Примена

Транспорт на отпадна вода без фекалии (согласно DIN EN 12050-2) која не може да се спроведе до канализацијата со природен пад.

Опрема/функција

 • Подготвена за вклучување
 • Термичка заштита на моторот
 • Контрола на ниво преку пневнатски сензор за притисок
 • Вградени неповратни вентили
 • Материјал за прицврстување
 • Филтер со активен јаглен

Означување на типот

Пример:

HiDrainlift 3-35

HiDrainlift

Фамилија на производи:постројка за одведување на нечиста вода

3

Ниво на производ

3 = стандард

3

Број на приливни приклучоци

5

Номинален напор во m

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50 Hz
 • Кабел за приклучување на мрежа 1,5 m, со шуко-штекер
 • Температура на транспортиран медиум макс. 35 °C (до 60/ 75 °C при краткорочна работа на 5 минути, зависно од моделот)
 • Притисочна врска DN 32
 • Приливна врска DN 40
 • Вид заштита IP 44
 • Бруто волумен на резервоар 3,9 l / 16 l / 15,5 l
 • Волумен за вклучување 1,7 l / 2 l / 2 l

Материјали

 • Куќиште на пумпа: PPGF30
 • Куќиште на мотор: PPGF30
 • Заптивка: EPDM
 • Материјал на резервоарот: PP

Конструкција

Автоматска постројка за одведување нечиста вода, подготвена за приклучување, со вграден неповратен вентил и 2-3 приливни приклучока (зависно од моделот). Обезвоздушувањето се изведува без миризба, преку интегриран филтер со активен јаглен, во просторот каде што стои.

Опсег на испорака

 • Постројка за одведување на отпадна вода подготвена за приклучување со филтер со активен јаглен и вграден неповратен вентил.
 • Упатство за вградување и работа
 • Комплет за приклучување за прилив и притисочна линија
Документи

Упатство за вградување и работа

Wilo-HiDrainlift

Број на производ 4194362
Издание 1411
Број на страници 28
Јазик en
PDF (2 MB)

Памфлет за сертифицирање

HiDrainlift 3

Број на страници 3
Јазик ar, az, ba, bg, cs, da, de, el, en, es, et, fi, fr, ga, hr, hu, it, ko, lt, lv, mk, nl, no, pl, pt, ro, ru, sk, sl, sq, sr, sv, tr, uk, zh
PDF (233 KB)

Wilo-HiDrainLift 3

Број на производ 4251851
Издание 2022-02
Број на страници 44
Јазик Јазично неутрално
PDF (5 MB)
Избор на производ
Број на пребарувања: 3
Опис на производШирина без амбалажа LВисина без амбалажа HЦелокупна должина LНето тежина прибл. mПриклучување на мрежаБрој на производ
HiDrainlift 3-24
177 mm
188 mm
372 mm
3,6 kg
1~230 V, 50 Hz
4191678
HiDrainlift 3-35
186 mm
353 mm
622 mm
5,4 kg
1~230 V, 50 Hz
4191679
HiDrainlift 3-37
186 mm
353 mm
622 mm
5,9 kg
1~230 V, 50 Hz
4191680