Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-HiMulti 3 | Wilo
Вашите предности
Wilo-HiMulti 3

Особености/предности на производот

 • Едноставно: Wilo-Connector (електричен брз поврзувч), прекинувач за вклучување/исклучување, поврзување за полнење и празнење, зголемено ножно прицврстување
 • Ефикасно: Високо ефикасна хидраулика, помала потрошувачка на струја и голема компактност благодарение на моторната оптимизираност
 • Економично: помал мотор за совршено исполнување на барањата
 • Тивко (ниво на бучава помеѓу 56 dBA и 64 dBA)
 • Изведба како Domestic пумпа (пумпа за приватно водоснабдување) со нов вид дизајн на пумпа

Препорачани сервисни услуги

Опис на серијата
Wilo-HiMulti 3

Изведба

Повеќестепена центрифугална пумпа во нормално вшмукувачка (HiMulti 3) или самовшмукувачка изведба (HiMulti 3 Р)

Примена

 • Водоснабдување (одобрение за вода за пиење според ACS и KTW во S1 изведба според WRAS)
 • Наводнување со вештачки дожд
 • Наводнување и вештачко оросување
 • Искористување дождовница

Опрема/функција

 • Директно прирабнички монтиран мотор
 • Термичка заштитна склопка кај изведбата 1~230 V

Означување на типот

Пример:

HiMulti 3-24 P/1/5/230

HiMulti

повеќестепена хоризонтална центрифугална пумпа за приватно водоснабдување (Hi = Home Intelligence)

3

Ниво на серии (1 = почетно, 3 = стандардно, 5 = премиум)

2

Номинален проток во m³/h

4

Број на работни кола

P

P = за самовшмукувачка изведба (без податок = нормално вшмукувачка изведба)

1/5/230

Наизменична струја 1~230 V, 50 Hz

S1

S1 (опција) = тип механичка заптивка за WRAS (без податок = за KTW и ACS

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа: 1~230 V, 50 Hz
 • Температура на медиум: 0 °C до +40 °C (+55 °C за 10 min)
 • Дозв. температура на околината: -15 °C до +40 °C
 • Дозв. температура на лежиштето: -30 °C до +60 °C
 • Макс. прил. работен притисок: 8 bar
 • Макс. дозв. приливен притисок: 3 bar
 • Вид на заштита: IP X4
 • Приклучок на вшмукателна страна: Rp1
 • Приклучок притисочна страна: Rp1

Материјали

 • Куќиште на пумпа од технополимер со одобрение за пиење вода според ACS, WRAS и KTW
 • Работни кола и наметка од Noryl GF30 со одобрение за вода за пиење според ACS, WRAS и KTW
 • Капак на пумпа и вратило од не’рѓосувачки челик
 • Механичка заптивка од керамика/јаглен

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Пластични поврзувања од два елемнта со заптивки за рачен приклучок на цевка
 • Wilo-Connector (електронски брз поврзувач)
 • Упатство за вградување и работа

Опции

 • Изведба S1 со сертификат за вода за пиење во согласност со WRAS
Документи

Упатство за вградување и работа

Wilo-HiMulti 3

Број на производ 4192793
Издание 2021-03
Број на страници 100
Јазик bg, de, el, en, es, fr, it, nl, pl, pt, ro, ru, sv, tr, uk
PDF (7 MB)
Избор на производ
Опис на производПриклучување на мрежаНоминална моќност на мотор P2Бруто тежина прибл. mБрој на производ
HiMulti 3 3-45
1~230 V, 50 Hz
0,8 kW
13 kg
4189526
HiMulti 3 3-45 P
1~230 V, 50 Hz
0,8 kW
13 kg
4194284
HiMulti 3 3-45 P-S1
1~230 V, 50 Hz
0,8 kW
13 kg
4197374
HiMulti 3 3-45-S1
1~230 V, 50 Hz
0,8 kW
13 kg
4197380
HiMulti 3-23 /1/5/230
1~230 V, 50 Hz
0,4 kW
9,8 kg
4244127
HiMulti 3-23 /1/5/230/S1
1~230 V, 50 Hz
0,4 kW
7,8 kg
4244162
HiMulti 3-23 P/1/5/230
1~230 V, 50 Hz
0,4 kW
9,8 kg
4244147
HiMulti 3-23 P/1/5/230/S1
1~230 V, 50 Hz
0,4 kW
9,8 kg
4244157
HiMulti 3-24 /1/5/230
1~230 V, 50 Hz
0,4 kW
10,3 kg
4244128
HiMulti 3-24 /1/5/230/S1
1~230 V, 50 Hz
0,4 kW
10,3 kg
4244163
HiMulti 3-24 P/1/5/230
1~230 V, 50 Hz
0,4 kW
10,3 kg
4244148
HiMulti 3-24 P/1/5/230/S1
1~230 V, 50 Hz
0,4 kW
10,3 kg
4244158
HiMulti 3-25 /1/5/230
1~230 V, 50 Hz
0,5 kW
11,3 kg
4244129
HiMulti 3-25 /1/5/230/S1
1~230 V, 50 Hz
0,5 kW
11,3 kg
4244164
HiMulti 3-25 P/1/5/230
1~230 V, 50 Hz
0,5 kW
11,3 kg
4244149
HiMulti 3-25 P/1/5/230/S1
1~230 V, 50 Hz
0,5 kW
11,3 kg
4244159
HiMulti 3-43 /1/5/230
1~230 V, 50 Hz
0,4 kW
9,8 kg
4244130
HiMulti 3-43 /1/5/230/S1
1~230 V, 50 Hz
0,4 kW
9,8 kg
4244165
HiMulti 3-43 P/1/5/230
1~230 V, 50 Hz
0,4 kW
9,8 kg
4244150
HiMulti 3-43 P/1/5/230/S1
1~230 V, 50 Hz
0,4 kW
9,8 kg
4244160
HiMulti 3-44 /1/5/230
1~230 V, 50 Hz
0,6 kW
11,6 kg
4244131
HiMulti 3-44 /1/5/230/S1
1~230 V, 50 Hz
0,6 kW
11,6 kg
4244166
HiMulti 3-44 P/1/5/230
1~230 V, 50 Hz
0,6 kW
11,6 kg
4244151
HiMulti 3-44 P/1/5/230/S1
1~230 V, 50 Hz
0,6 kW
11,6 kg
4244161