Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-HiMulti 3 C | Wilo
Вашите предности
Wilo-HiMulti 3C

Особености/предности на производот

 • Едноставно: Plug & Pump систем
 • Ефикасно: Високо ефикасна хидраулика, помала потрошувачка на струја и голема компактност благодарение на моторната оптимизираност
 • Систем за автоматска работа и заштита од сува работа благодарение на Wilo-HiControl 1
 • Тивка: Ниво на бучава помеѓу 56 dB(A) и 64 dB(A)
 • За 360° вртливо електронско управување на пумпа HiControl 1 за едноставна инсталација

Препорачани сервисни услуги

Опис на серијата
Wilo-HiMulti 3 C

Изведба

Систем за водоснабдување со автоматски систем за регулирање пумпи во нормално вшмукувачка (HiMulti 3 C) или самовшмукувачка изведба (HiMulti 3 C P)

Примена

 • Водоснабдување (одобрение за вода за пиење според ACS)
 • Наводнување со вештачки дожд
 • Наводнување и вештачко оросување
 • Искористување дождовница

Опрема/функција

 • Директно прирабнички монтиран мотор
 • Приклучен кабел со утикач
 • термичка заштитна склопка на моторот
 • Автоматско управување на пумпа
 • Прекинувач за недостаток на вода

Означување на типот

Пример:

HiMulti 3 C1-24 P

HiMulti

Повеќестепена хоризонтална центрифугална пумпа за приватно водоснабдување (Hi = Home Intelligence)

3

Ниво на производ (1 = почетно, 3 = стандардно, 5 = премиум)

C1

Изведба со автоматски систем за управување на пумпи Wilo-HiControl 1

2

Номинален проток во m³/h

4

Број на работни кола

P

P = самовшмукувачка изведба (без податок = нормално вшмукувачка изведба)

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа: 1~230 V, 50 Hz
 • Температура на медиум: 0 °C до +40 °C (+55 °C за 10 min)
 • Дозв. температура на околината: -15 °C до +40 °C
 • Дозв. температура на лежиштето: -30 °C до +60 °C
 • Макс. прил. работен притисок: 8 bar
 • Макс. дозв. приливен притисок: 3 bar
 • Притисок при вклучување: 1,5 бара
 • Исклучување-проток: 95l/h
 • Вид на заштита: IP54
 • Приклучок на вшмукателна страна: Rp1
 • Приклучок притисочна страна: Rp1
 • Информации за автоматиката се содржат во документацијата за Wilo-HiControl 1

Материјали

 • Куќиште на пумпа од технополимер со одобрение за пиење вода според ACS, WRAS и KTW
 • Работни кола и наметка од Noryl GF30 со одобрение за вода за пиење според ACS, WRAS и KTW
 • Капак на пумпа и вратило од не’рѓосувачки челик
 • Механичка заптивка од керамика/јаглен
 • Куќиште за надгледување на притисокот од Nylon PA6 со одобрение за вода за пиење според ACS

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Управување со пумпата Wilo-HiControl 1
 • Пластично поврзување со заптивка од 1 парче за рачен приклучок на приливната цевка
 • Wilo-Connector (електронски брз поврзувач)
 • Упатство за вградување и работа
Документи

Упатство за вградување и работа

Wilo-HiControl1

Број на производ 4196363
Издание 2019-02
Број на страници 92
Јазик de, el, en, fr, it, nl, ru, tr
PDF (2 MB)

Wilo-HiMulti 3

Број на производ 4192793
Издание 2021-03
Број на страници 100
Јазик bg, de, el, en, es, fr, it, nl, pl, pt, ro, ru, sv, tr, uk
PDF (7 MB)

Општ преглед

Општ преглед на меѓународна изведба од 2022

Издание 2024
Број на страници 74
Јазик en
PDF (33 MB)