Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-HiMulti 3 H | Wilo
Вашите предности
Wilo-HiMulti 3H

Особености/предности на производот

 • Едноставно: Plug & Pump систем
 • Ефикасно: Високо ефикасна хидраулика, помала потрошувачка на струја и голема компактност благодарение на моторната оптимизираност
 • Систем со автоматска работа, избегнување на притисочни удари со помош на притисочен прекинувач и мембрански притисочен сад
 • Тивка: Ниво на бучава помеѓу 56 dB(A) и 64 dB(A)

Препорачани сервисни услуги

Опис на серијата
Wilo-HiMulti 3H

Изведба

Систем за водоснабдување со мембрански-притисочен сад во нормално вшмукувачка (HiMulti 3 H) или самовшмукувачка изведба (HiMulti 3 H P

Примена

 • Водоснабдување (одобрение за вода за пиење според ACS)
 • Наводнување со вештачки дожд
 • Наводнување и вештачко оросување
 • Искористување дождовница

Опрема/функција

 • Директно прирабнички монтиран мотор
 • Притисочен прекинувач
 • Притисочен сад со мембрана (заменлива мембрана)
 • Приклучен кабел со утикач
 • термичка заштитна склопка на моторот

Означување на типот

Пример:

HiMulti 3 H50-24 P

HiMulti

Повеќестепена хоризонтална центрифугална пумпа за приватно водоснабдување (Hi за Home Intelligence)

3

Ниво на производ (1 = почетно, 3 = стандардно, 5 = премиум)

H

Систем со резервоар

50

Зафатнина на резервоарот во l

2

Номинален проток во m³/h

4

Број на работни кола

P

P = самовшмукувачка изведба (без податок = нормално вшмукувачка изведба)

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа: 1~230 V, 50 Hz
 • Температура на медиум: 0 °C до +40 °C (+55 °C за 10 min)
 • Дозв. температура на околината: -15 °C до +40 °C
 • Дозв. температура на лежиштето: -30 °C до +60 °C
 • Макс. прил. работен притисок: 8 bar
 • Макс. дозв. приливен притисок: 3 bar
 • Зафатнина на резервоар: 50 или 100 l
 • Област за регулирање за притисочен прекинувач: 1-5 bar
 • Вид заштита IP 54
 • Приклучок за цевка од притисочната страна: Rp1
 • Приклучок на цевка од вшмукателната страна: Rp1

Материјали

 • Куќиште на пумпа од технополимер со одобрение за пиење вода според ACS, WRAS и KTW
 • Работни кола и наметка од Noryl GF30 со одобрение за вода за пиење според ACS, WRAS и KTW
 • Капак на пумпа и вратило од не’рѓосувачки челик
 • Механичка заптивка од керамика/јаглен

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Притисочен прекинувач
 • Манометар
 • Мембрански притисочен сад (со содржина од 50 l или 100 l)
 • Притисочно црево со челично куќиште и навртување
 • Пластично поврзување со заптивка од 1 парче за рачен приклучок на приливната цевка
 • Wilo-Connector (електронски брз поврзувач)
 • Упатство за вградување и работа

Опрема

 • Wilo-HiControl 1
 • Wilo-HiControl 1-EK
 • Пливачки прекинувач WA 65
 • Пливачки прекинувач WAEK 65
 • Пливачки прекинувач WAO 65
 • Пливачки прекинувач WAO ЕК 65
 • Заштита од сува работа со монофазна струја G11/4