Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-Initial Jet | Wilo
Вашите предности
Wilo-Initial Jet

Особености/предности на производот

 • Кориснички прилагодена благодарение на малата тежина и компактните димензии
 • Висока сигурност на снабдувањето благодарение на добрата хидраулична моќност, со самовшмукување до 8 m, дури и при мал проток
 • Цврста конструкција за долговечна работа

Препорачани сервисни услуги

Опис на серијата
Wilo-Initial Jet

Изведба

Самовшмукувачки повеќестепени центрифугални пумпи

Примена

 • Транспорт на вода од бунари
 • Полнење, Испумпување, Препумпување, Наводнување и напрскување.
 • Како ургентна пумпа при преплавување

Опрема/функција

 • Монофазен мотор
 • термичка заштитна склопка на моторот

Означување на типот

Пример:

Initial Jet 3-4/220-50

Initial

Фамилија на производи

JET

Опис на серијата

3

Номинална брзина на проток Q во m³/h

4

Притисок на пумпа во бари

220

Мрежен напон во V

50

Мрежна фреквенција во Hz

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа 1~220 V, 50 Hz, 1~230 V, 50 Hz
 • Приливен притисок макс. 2 бара
 • Температура на медиум макс. +5 °C до +35 °C
 • Работен притисок макс. 6 бари
 • Макс. висина на вшмукување: 8 m
 • Вид на заштита IP44
 • Приклучок од вшмукателната и од притисочната страна G1 / G1; (Jet 9-4: G1¼ / G1)

Материјали

 • Куќиште на пумпа: Сиво леано железо EN-GJL 200
 • Работно коло: Не’рѓосувачки челик 1.4301 (AISI 304); освен Jet 3-4: Noryl
 • Вратило: Не’рѓосувачки челик AISI 304
 • Механичка заптивка: Керамика/јаглен/NBR
 • Дифузер/вбризгувач: Noryl
 • Заптивање: NBR

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа

Опрема

 • Автоматско прекинување на притисок: Уред за контрола на течности (Fluidcontrol)
 • Вшмукателно/притисочно црево 1” (изведба со 1,5 до 15 m)
 • Ножен вентил
Документи

Упатство за вградување и работа

Wilo-Initial JET

Број на производ 4168383
Издание 2023-08
Број на страници 2
Јазик en
INDD (14 MB)

Памфлет за сертифицирање

Wilo-Initial-Jet

Број на производ 4251852
Издание 2021-09
Број на страници 12
Јазик ar, az, ba, bg, cs, da, de, el, en, es, et, fi, fr, ga, hr, hu, it, ko, lt, lv, mk, nl, no, pl, pt, ro, ru, sk, sl, sq, sr, sv, tr, uk, zh
PDF (3 MB)
Избор на производ
Опис на производБрој на производ
Initial JET 3-4
4185607
Initial JET 4-4
4168023
Initial JET 9-4
4186041