Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-Initial Jet System | Wilo
Вашите предности
Wilo-Initial Jet System

Особености/предности на производот

 • Автоматско вклучување и исклучување, 2 големини на резервоар
 • Намалување на зачестеното вклучување и избегнување на притисочни удари

Препорачани сервисни услуги

Опис на серијата
Wilo-Initial Jet System

Изведба

Самовшмукувачка постројка за водоснабдување

Примена

 • Водоснабдување
 • Наводнување со вештачки дожд
 • Наводнување и вештачко оросување
 • Транспорт на вода од бунари и длабоки резервоари

Опрема/функција

 • Директно прирабнички монтиран мотор
 • Притисочен прекинувач
 • Мембрански притисочен сад
 • Монофазен мотор
 • Приклучен кабел со утикач
 • термичка заштитна склопка на моторот

Означување на типот

Пример:

Initial Jet System 3-4-22

Initial

Wilo Initial Line

JET

Серија

Постројка

Со еластичен мембрански сад и притисочен прекинувач

3

Номинална брзина на проток Q во m³/h

-4

Индекс за притисок на пумпа

-22

Големина на сад

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50 Hz
 • Висина на вшмукување макс. 7 m
 • Приливен притисок макс. 2 бара
 • Притисок при вклучување 1,5 бара
 • Притисокот за исклучување може да се нагодува
 • Температура на медиум +5 °C до +35 °C
 • Работен притисок макс. 6 бари
 • Вид на заштита IPX4
 • Приклучок од притисочната страна Rp 1
 • Приклучок од вшмукателната страна G 1

Материјали

 • куќиште на пумпа од сиво леано железо EN-GJL 200
 • Работно коло од нерѓосувачки челик 1.4301 (AISI 304); освен Jet 3-4: Noryl
 • Вратило од нерѓосувачки челик C10 / AISI 304
 • Лизгачка механичка заптивка од керамика/јаглен + NBR + AISI 304
 • Дифузер/вбризгувач Noryl
 • Заптивки NBR
 • Резервоар од челик FE P04
 • Притисочен прекинувач од месинг CW617N

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Кабел за поврзување (2 m) со утикач
 • Притисочен прекинувач
 • Манометар
 • Мембрански притисочен сад (19/50 l)
 • Притисочно црево со челична обвивка и навој
 • Упатство за вградување и работа

Опрема

 • Вшмукателна цевка-комплет
 • Пливачки прекинувач
Документи

Упатство за вградување и работа

Wilo-Initial JET System

Број на производ 4168384
Издание 2023-04
Број на страници 16
Јазик en
PDF (590 KB)

Памфлет за сертифицирање

Wilo-Initial-Jet

Број на производ 4251852
Издание 2021-09
Број на страници 12
Јазик ar, az, ba, bg, cs, da, de, el, en, es, et, fi, fr, ga, hr, hu, it, ko, lt, lv, mk, nl, no, pl, pt, ro, ru, sk, sl, sq, sr, sv, tr, uk, zh
PDF (3 MB)
Избор на производ
Опис на производПриклучување на мрежаНоминална моќност на мотор P2Бруто волумен на резервоар VБруто тежина прибл. mБрој на производ
Initial JET System 3-4-19
1~230 V, 50 Hz
0,6 kW
19 l
16,7 kg
4185608
Initial JET System 4-4-50
1~230 V, 50 Hz
0,75 kW
50 l
33 kg
4168024