Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-Jet HWJ | Wilo
Вашите предности
Wilo-Jet HWJ

Особености/предности на производот

 • Идеално за примена во надворешно подрачје (Хоби, Градина)
 • Нерѓосувачкиот челик спречува корозија, дури и при подолго време на стоење
 • Намалување на зачестеното вклучување и избегнување на притисочни удари со помош на мембрански притисочен сад со содржина од 20/50 l
 • Комплетно електрично и хидраулично вклучен и сигурно за инсталирање

Препорачани сервисни услуги

Опис на серијата
Jet-HWJ

Изведба

Самовшмукувачка постројка за водоснабдување

Примена

 • Водоснабдување
 • Наводнување со вештачки дожд
 • Наводнување и вештачко оросување
 • Транспорт на вода од бунари и длабоки резервоари

Опрема/функција

 • Директно прирабнички монтиран мотор
 • Притисочен прекинувач
 • Еластичен мембрански сад (заменлива мембрана)
 • Приклучен кабел со утикач
 • термичка заштитна склопка на моторот

Означување на типот

Пример:

HWJ 20 L 202 EM

H

Систем со пумпа со мембрански притисочен сад

WJ

Wilo-Jet пумпи

20 L

Големина на сад

2

Номинална брзина на проток Q во m³/h при оптимална ефикасност

03

Ознака за притисок на пумпатаизведба 03 со висок притисок како изведба 02(без упатство за бројот на ротори!)

EM

Монофазна наизменична струја од 230 V, 50 Hz

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50 Hz
 • Висина на вшмукување макс. 8 m
 • Приливен притисок макс. 1 бар
 • Притисок при вклучување 1,5 бара
 • Притисокот за исклучување може да се нагодува
 • Температура на медиум +5 °C до +35 °C
 • Работен притисок макс. 6 бари
 • Вид на заштита IP44
 • Приклучок од притисочната страна Rp 1
 • Приклучок од вшмукателната страна G 1

Материјали

 • Куќиште на пумпата нерѓосувачки челик 1.4301
 • Работно коло нерѓосувачки челик 1.4301
 • Вратило од нерѓосувачки челик 1.4005
 • Механичка заптивка јаглен/керамика
 • Степенести комори Noryl
 • Дифузер/вбризгувач Noryl
 • Заптивка NBR

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Притисочен прекинувач
 • Манометар
 • Мембрански притисочен сад (20/50 l)
 • Притисочно црево со челична обвивка и навој
 • Упатство за вградување и работа

Опрема

 • Вшмукателна цевка-комплет
 • Пливачки прекинувач
Документи

Упатство за вградување и работа

Wilo-HiMulti 3 H... Wilo-HMHI, Wilo-Jet HWJ

Број на производ 2544452
Издание 1807
Број на страници 100
Јазик de, en, fr, nl, ru
PDF (10 MB)

Wilo-Jet-WJ

Број на производ 2050754
Издание 2017-08
Број на страници 68
Јазик cs, de, el, en, es, fr, it, nl, ru, tr
PDF (2 MB)