Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-Jet WJ | Wilo
Вашите предности
Wilo-Jet WJ

Особености/предности на производот

 • Кориснички прилагодена благодарение на малата тежина и компактните димензии,како и практичната рачка за носење
 • Висока сигурност на снабдувањето благодарение на добрата хидраулична моќност, со самовшмукување до 8 m, дури и при мал проток
 • Робусна конструкција од не‘рѓосувачкиот челик за долговечна работа, работно коло, вратило и куќиште од AISI 304
 • IE3-IEC трифазен мотор (≥ 0,75 kW)

Препорачани сервисни услуги

Опис на серијата
Jet WJ

Изведба

Самовшмукувачки центрифугални пумпи

Примена

 • Транспорт на вода од бунари и цистерни
 • Полнење, Испумпување, Препумпување, Наводнување и напрскување.
 • Како ургентна пумпа при преплавување

Опрема/функција

 • Во зависност од изведбата, со или без носечка рачка
 • За еднофазен мотор ( 1~ 230 V):
  • Приклучен кабел со утикач
  • Вклучувач/исклучувач
  • термичка заштитна склопка на моторот

Означување на типот

Пример:

WJ-203-X-EM

WJ

Wilo-Jet пумпи

2

Номинална брзина на проток Q во m³/h при оптимална ефикасност

03

Ознака за притисок на пумпатаизведба 03 со висок притисок како изведба 02(без упатство за бројот на ротори!)

X

Изведба без потпорна конструкција

[Празно место]

Пренослива изведба со потпорна конструкција

EM

Монофазна наизменична струја од 230 V, 50 Hz

DM

Трифазна струја, 3~230/400 V, 50 Hz

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50 Hz или 3~400 V, 50 Hz
 • Приливен притисок макс. 2 бара
 • Температура на медиум макс. +5 °C до +35 °C
 • Работен притисок макс. 6 бари
 • Класа на заштита IP44
 • приклучок од вшмукателната и од притисочната страна G 1

Материјали

 • Куќиште на пумпата нерѓосувачки челик 1.4301
 • Работно коло нерѓосувачки челик 1.4301
 • Вратило од нерѓосувачки челик 1.4005
 • Механичка заптивка керамика/јаглен
 • Дифузер/вбризгувач Noryl
 • Заптивки NBR

Опсег на испорака

 • Пумпа во зависност од изведбата, со или без носечка рамка
 • Упатство за вградување и работа

Опрема

 • Автоматско прекинување на притисок: Fluidcontrol
 • Вшмукателно/притисочно црево 1” (изведба со 1,5 до 15 m)
 • Ножен вентил
Документи

Памфлет за сертифицирање

Wilo-Jet

Број на производ 4249620
Издание 2021-09
Број на страници 12
PDF (3 MB)