Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-Medana PE3 | Wilo

Wilo-Medana PE3

Сигурно и лесно зголемување на притисокот во станбена област.

Вашите предности
Wilo-PE

Сигурно и лесно зголемување на притисокот во станбена област.

Wilo-Medana PE3 е центрифугална пумпа подготвена за вклучување за зголемување на притисокот, а благодарение на нејзиниот компактен дизајн и тивката работа може да се применува и во станбена област на еднофамилијарни и двофамилијарни куќи. Пумпата е опремена со бројни заштитни функции и може многу едноставно да се нагоди преку контролно копче. LED контролните светилки укажуваат на нагодениот начин на работа.

Препорачани сервисни услуги


Особености/предности на производот

 • Едноставна инсталација багодарение на изведбата и компактниот дизајн подготвени за вклучување
 • Екстремно тивка (45 dbA) и вградлива во станбена област благодарение на одобрението за вода за пиење
 • Посигурна работа поради многубројните вградени заштитни функции
 • Ниска потрошувачка на енергија благодарение на регулацијата
 • Лесна за користење корисничка површина со контролни сијалички
Опис на серијата
Wilo-Medana PE

Изведба

Нормалновшмукувачка повеќестепена центрифугална пумпа

Примена

 • Автоматска тивка работа на водоснабдување/зголемување на притисокот за еднофамилијарни и двофамилијарни куќи

Опрема/функција

 • Тивка работа преку мотор разладуван од медиумите
 • Одобрение за вода за пиење за сите компоненти што се во допир со медиумот
 • Електричен кабел за поврзување вкл. мрежен утикач
 • Два фиксни броја на вртежи (Mode 1, Mode 2) во автоматска или рачна работа
 • Контролни сијалички (LED) за статусот на работата
 • Резервоар за изедначување на притисокот за константен работен притисок
 • Термичка заштита на моторот
 • Вграден сензор за притисок за:
  • автоматското работење,
  • Заштитата од работа на суво и прекумерен притисок
 • Вграден температурен сензор за:
  • Заштита од блокирање на моторот,
  • Прекумерна температура и заштита од замрзнување

Означување на типот

Пример:

Wilo-PE-350EA

PE

Пумпа за зголемување на притисокот Eco

35

Коефициент на моќноста: 35 x 10 = 350 W

0

Сериски број

E

Фреквенција 50 Hz

A

Автоматски

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа 1~230 V ± 10%, 50 Hz
 • Приклучување (притисочна и вшмукателна страна): Rp1
 • Температура на медиум:
  • Вода за пиење: +5 °C до +23 °C
  • не се употребува за вода за пиење: до +35 °C
 • Температура на околината: 5 °C до 40 °C
 • Макс. работен притисок: 1,8 бари
 • Вид на заштита: IPX4

Материјали

 • Куќиште на пумпа: пластика
 • Работно коло: Пластика
 • Вратило: Не’рѓосувачки челик
 • Механичка заптивка: јаглен/керамика

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа
Документи

Упатство за вградување и работа

Wilo-Medana PE3

Број на производ 3075656
Издание 2020-03
Број на страници 92
Јазик en, es, fr, it, lt, nl, pl, tr
PDF (3 MB)
Избор на производ
Опис на производБрој на производ
Medana PE3-350EA
3075656