Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-PB | Wilo

Wilo-PB

Безбедно и стабилно зголемување на притисокот за станбена област.

Вашите предности
PB-400 EA

Безбедно и стабилно зголемување на притисокот за станбена област.

Wilo-PB е нормално вшмукувачка едностепена центрифугална пумпа за автоматско водоснабдување и зголемување на притисокот. Погодна е за надолна инсталација во резервоари за вода монтирани на покриви (на пр., подигнати резервоари) за водоснабдување на точки со влечење надолу во одвоени и полу-одвоени куќи. Таа е идеална пумпа за низок или променлив притисок на водата во мрежата на снабдување. Благодарение на автоматската работа, секогаш обезбедува стабилен притисок на водата.


Особености/предности на производот

 • Заштита од работа на суво за голема безбедност при работа
 • Висока сигурност благодарение на автоматската работа и заштитата од корозија благодарение на обложената хидраулика
 • Униформна конструкција за лесна инсталација
 • Компактна конструкција и тивка работа (55 dbA) за приватна употреба
 • Ниска потрошувачка на енергија благодарение на автоматската контрола
Опис на серијата
Wilo-PB

Изведба

Нормално вшмукувачка едностепена центрифугална пумпа во Inline-изведба

Примена

 • Автоматско водоснабдување/зголемување на притисокот од резервоар до под потрошните места за еднофамилијарни и двофамилијарни куќи

Опрема/функција

 • Директно прирабнички монтиран мотор со сув ротор
 • Заптивен прстен на вратило со лизгачка механичка заптивка
 • Термичка заштита на моторот
 • Проточен прекинувач, од притисочната страна за автоматска работа и заштита од работа на суво
 • Опции за работа авто/искл/рачно

Означување на типот

Пример:

Wilo-PB-201EA

PB

Пумпа за зголемување на притисокот

20

Коефициент на моќноста: 20 x 10 = 200 W

1

Сериски број

E

Фреквенција 50 Hz

A

Автоматски

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа 1~230 V ± 10%, 50 Hz
 • Приклучување (притисочна и вшмукателна страна): G¾", Rp1, Rp1¼" – според изведбата
 • Температура на медиум: +5 °C до +80 °C
 • Температура на околината: 0 °C до +40 °C
 • Температура на чување: -20 °C до +60 °C
 • Макс. приливен притисок: 3,0 бар
 • Макс. работен притисок: 5,0 бари
 • Вклучување/исклучување проток: 2 l/min
 • Вид на заштита: IPX4

Материјали

 • Куќиште на пумпа: Сиво леано железо
 • Работно коло: Пластика
 • Вратило: Не’рѓосувачки челик
 • Механичка заптивка: јаглен/керамика

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа
 • Монтажен прибор: по 2 навртувања, нипли и заптивања
Избор на производ
Опис на производПриклучување на мрежаНоминална моќност на мотор P2Бруто тежина прибл. mБрој на производ
PB-088EA
1~230 V, 50 Hz
0,06 kW
5,5 kg
3068133
PB-201EA
1~230 V, 50 Hz
0,2 kW
9,5 kg
3068136
PB-400EA
1~230 V, 50 Hz
0,4 kW
12,5 kg
3068138