Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-Rexa FIT | Wilo
Вашите предности
Wilo-Rexa FIT

Особености/предности на производот

 • Веднаш подготвено за вклучување и примена (А и Р изведба)
 • Едноставна работа преку дограден пливачки прекинувач (изведба А)
 • Безбедна хидраулика со слободно струење, слободен куглест премин за работа без затнување
 • Заптивна комора со изборно екстерно надгледување
 • Мала тежина

Препорачани сервисни услуги

Опис на серијата
Wilo-Rexa FIT

Изведба

Потопна пумпа за отпадна вода за наизменична работа за стационарно и преносливо водено поставување.

Примена

Транспорт на

 • Отпадна вода со фекалии согласно EN 12050-1
 • Нечиста вода

Опрема/функција

 • Надгледување на температурата на намотката со биметален сензор
 • Опционална надворешна електрода за надгледување на заптивна комора

Означување на типот

Пример:

Wilo-Rexa FIT V06DA-110/EAD1-2-T0015-540-A

Rexa

Потопна пумпа за отпадна вода

FIT

Серија

V

Работно коло со слободно струење

06

Номинален дијаметар на притисочна врска на пр. DN 65

D

Хидраулика продупчена од вшмукателна страна во согласност со DIN

A

Стандарден материјал на изведба за хидраулика

110

Утврдување на хидрауликата

E

Мотор со пасивно ладење

A

Мотор со стандарден материјал на изведба

D

Заптивање со две независни лизгачки механички заптивки

1

IE-класа на енергетска ефикасност, на пр. 1 = IE1 (со поддршка на IEC 60034-30)

-

без дозвола за експлозивно подрачје

2

Бр. на полови

T

Изведба, приклучување на мрежа:

M = 1~

T = 3~

0015

Wert/10 = Моќност на мотор P2 во kW

5

Фреквенција (5 = 50 Hz, 6 = 60 Hz)

40

Клуч за димензиониран напон

A

Електрична дополнителна опрема:

O = со слободен крај на кабелот

P = со штекер

A = со пливачки прекинувач и штекер

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа: 1~230 V, 50 Hz или 3~400 V, 50 Hz
 • Потопен работен режим: S1
 • Работен режим непотопено: S2-15 мин; S3 10%
 • Вид на заштита: IP68
 • Класа на изолација: F
 • Температура на медиум: 3 - 40 °C, макс. 60 °C за 3 мин
 • Слободен премин: 50 / 65 / 80 mm
 • Должина на кабел: 10 m

Материјали

 • Куќиште на мотор: 1.4301
 • Куќиште на хидраулика: EN-GJL 250
 • Работно коло: EN-GJL 250
 • Статички заптивки: NBR
 • Заптивање од страната на пумпата: SiC/SiC
 • Заптивање од страната на моторот: C/MgSiO4
 • Крај на вратилото: Нерѓосувачки челик 1.4021

Конструкција

Потопна пумпа за отпадна вода како преплавлив блок-агрегат за стационарно и за преносливо водено поставување при наизменична работа.

Хидраулика

Спуштањето од притисочната страна е изведено со хоризонтални прирабнички врски. Можната сува материја изнесува максимално 8 % (зависно од хидрауликата). Како оработни кола се применуваат работни кола со слободно струење.

Мотор

Како мотори доаѓаат предвид мотори со ладење на горната површина во монофазна (со вграден работен кондензатор) и трифзна изведба за директен старт. Топлината на моторот се предава од куќиштето rдиректно на медиумот. Моторите можат да се применуваат потопени, при континуирана работа (S1), и извадени, при краткотрајна работа (S2), како и за наизменична работа (S3).

Понатаму, моторте се опремени со термичко надгледување на моторот. Тоа ја штити намотката на моторот од прегревање. Кај агрегати со монофазен мотор тоа е вградено и има независно вклучување. Оттаму, моторот се исклучува кога ќе се прегрее и, откако ќе се излади, автоматски повторно се вклучува. За таа цел стандардно се користат биметални сензори.

Покрај тоа, моторот може да се опреми со екстерна електрода за заптивен простор за надгледување на маслената затворачка комора. Таа пријавува навлегување на вода во маслената затворачка комора преку лизгачката механичка заптивка од страна на медиумот.

Приклучниот кабел има стандардна должина од 10 m и достапен е во следните изведби:

 • со слободни краеви на кабелот
 • со штекер
 • Со пливачки прекинувач и утикач

Заптивање

Помеѓу моторот и хидрауликата се наоѓа заптивна комора. Таа е наполнета со медицинско бело масло. Заптивањето од страната на медиумот и од страната на моторот се изведува со две лизгачки механички заптивки коишто се вртат независно една од друга.

Опсег на испорака

 • Потопна пумпа за отпадна вода со 10 m кабел
 • Изведба на кабел зависно од варијанта:
  • Со слободни краеви на кабелот (О)
  • Со утикач (Р)
  • Со пливачки прекинувач и утикач (А)
 • Прирачник за работа и одржување

Опрема

 • Уред за прикачување или ногалка
 • Надворешна стапчеста електрода за надгледување на заптивната комора
 • Синџири
 • Приклучни табли, релеи и утикачи
 • Комплети за прицврстување со котва за поврзување

Пуштање во работа

Работа во водено поставување со непотопен мотор:

можно е вадење на моторот на суво. Работните часови тука се дефинираат преку „Режим на непотопена работа“. Овие податоци мора строго да се почитуваат!

 • Карткотрајна работа S2: Максималното време на работа изнесува 15 мин (S2-15min).
 • Наизменична работа S3: Максималното време на работа стандардно изнесува 1 мин во режимот S3 (S3 10%). Ако пред повторното вклучување се изведе целосно преплавување на моторот во траење од 1 минута, и со тоа се обезбеди неопходното ладење на моторот, максималното работно време во режимот S3 може да изнесува 2,5 мин (S3 25%)!
 • Макс. температура на околината и медиумот изнесува 40 °C.

Заштита од сув од:

Куќиштето на хидрауликата мора секогаш да биде потопено. Кога нивото на водата варира, мода да има обезбедено автоматско исклучување штом се постигне минималната покриеност со вода. Таа е наведена во цртежите со димензии.

Хоризонтално поставување:

хоризонтално поставување не е можно!

Документи

Упатство за вградување и работа

Wilo-Rexa FIT

Број на производ 6063547
Издание 2019-02
Број на страници 32
Јазик mk
PDF (2 MB)

Wilo-Rexa FIT

Број на производ 6063547
Издание 2019-02
Број на страници 32
Јазик en
PDF (2 MB)

Општ преглед

Општ преглед на меѓународна изведба од 2022

Издание 2024
Број на страници 74
Јазик en
PDF (33 MB)

Памфлет за сертифицирање

Wilo-Rexa FIT

Број на производ 6069823
Издание 2021-03
Број на страници 12
Јазик Јазично неутрално
PDF (3 MB)
Избор на производ
Број на пребарувања: 62
Опис на производПритисочна наставкаНоминална моќност на мотор P2Пливачки прекинувачМрежен утикачПриклучување на мрежаСлободен топчест премин на хидрауликатаБрој на производ
Rexa FIT V05DA-122/EAD0-2-M0011-523-A
DN 50
1,1 kW
Да
CEE7/7 (со заштитен контакт)
1~230 V, 50 Hz
50 mm
6064576
Rexa FIT V05DA-122/EAD0-2-M0011-523-P
DN 50
1,1 kW
нема
CEE7/7 (со заштитен контакт)
1~230 V, 50 Hz
50 mm
6064578
Rexa FIT V05DA-122/EAD1-2-T0011-540-A
DN 50
1,1 kW
Да
CEE 16A, 3P+N+PE, 6h
3~400 V, 50 Hz
50 mm
6064577
Rexa FIT V05DA-122/EAD1-2-T0011-540-O
DN 50
1,1 kW
нема
нема
3~400 V, 50 Hz
50 mm
6064579
Rexa FIT V05DA-124/EAD0-2-M0011-523-A
DN 50
1,1 kW
Да
CEE7/7 (со заштитен контакт)
1~230 V, 50 Hz
50 mm
6064580
Rexa FIT V05DA-124/EAD0-2-M0011-523-P
DN 50
1,1 kW
нема
CEE7/7 (со заштитен контакт)
1~230 V, 50 Hz
50 mm
6064582
Rexa FIT V05DA-124/EAD1-2-T0011-540-A
DN 50
1,1 kW
Да
CEE 16A, 3P+N+PE, 6h
3~400 V, 50 Hz
50 mm
6064581
Rexa FIT V05DA-124/EAD1-2-T0011-540-O
DN 50
1,1 kW
нема
нема
3~400 V, 50 Hz
50 mm
6064583
Rexa FIT V05DA-126/EAD0-2-M0015-523-A
DN 50
1,5 kW
Да
CEE7/7 (со заштитен контакт)
1~230 V, 50 Hz
50 mm
6064584
Rexa FIT V05DA-126/EAD0-2-M0015-523-P
DN 50
1,5 kW
нема
CEE7/7 (со заштитен контакт)
1~230 V, 50 Hz
50 mm
6064586
Rexa FIT V05DA-126/EAD1-2-T0015-540-A
DN 50
1,5 kW
Да
CEE 16A, 3P+N+PE, 6h
3~400 V, 50 Hz
50 mm
6064585
Rexa FIT V05DA-126/EAD1-2-T0015-540-O
DN 50
1,5 kW
нема
нема
3~400 V, 50 Hz
50 mm
6064587
Rexa FIT V05DA-222/EAD1-2-T0025-540-A
DN 50
2,5 kW
Да
CEE 16A, 3P+N+PE, 6h
3~400 V, 50 Hz
50 mm
6064588
Rexa FIT V05DA-222/EAD1-2-T0025-540-O
DN 50
2,5 kW
нема
нема
3~400 V, 50 Hz
50 mm
6064589
Rexa FIT V05DA-224/EAD1-2-T0025-540-A
DN 50
2,5 kW
Да
CEE 16A, 3P+N+PE, 6h
3~400 V, 50 Hz
50 mm
6064590
Rexa FIT V05DA-224/EAD1-2-T0025-540-O
DN 50
2,5 kW
нема
нема
3~400 V, 50 Hz
50 mm
6064591
Rexa FIT V05DA-226/EAD1-2-T0039-540-A
DN 50
3,9 kW
Да
CEE 16A, 3P+N+PE, 6h
3~400 V, 50 Hz
50 mm
6064592
Rexa FIT V05DA-226/EAD1-2-T0039-540-O
DN 50
3,9 kW
нема
нема
3~400 V, 50 Hz
50 mm
6064593
Rexa FIT V05DA-228/EAD1-2-T0039-540-A
DN 50
3,9 kW
Да
CEE 16A, 3P+N+PE, 6h
3~400 V, 50 Hz
50 mm
6064594
Rexa FIT V05DA-228/EAD1-2-T0039-540-O
DN 50
3,9 kW
нема
нема
3~400 V, 50 Hz
50 mm
6064595
Rexa FIT V06DA-212/EAD0-2-M0011-523-A
DN 65/80
1,1 kW
Да
CEE7/7 (со заштитен контакт)
1~230 V, 50 Hz
65 mm
6064596
Rexa FIT V06DA-212/EAD0-2-M0011-523-P
DN 65/80
1,1 kW
нема
CEE7/7 (со заштитен контакт)
1~230 V, 50 Hz
65 mm
6064598
Rexa FIT V06DA-212/EAD1-2-T0011-540-A
DN 65/80
1,1 kW
Да
CEE 16A, 3P+N+PE, 6h
3~400 V, 50 Hz
65 mm
6064597
Rexa FIT V06DA-212/EAD1-2-T0011-540-O
DN 65/80
1,1 kW
нема
нема
3~400 V, 50 Hz
65 mm
6064599
Rexa FIT V06DA-214/EAD0-2-M0015-523-A
DN 65/80
1,5 kW
Да
CEE7/7 (со заштитен контакт)
1~230 V, 50 Hz
65 mm
6064700
Rexa FIT V06DA-214/EAD0-2-M0015-523-P
DN 65/80
1,5 kW
нема
CEE7/7 (со заштитен контакт)
1~230 V, 50 Hz
65 mm
6064702
Rexa FIT V06DA-214/EAD1-2-T0015-540-A
DN 65/80
1,5 kW
Да
CEE 16A, 3P+N+PE, 6h
3~400 V, 50 Hz
65 mm
6064701
Rexa FIT V06DA-214/EAD1-2-T0015-540-O
DN 65/80
1,5 kW
нема
нема
3~400 V, 50 Hz
65 mm
6064703
Rexa FIT V06DA-216/EAD1-2-T0025-540-A
DN 65/80
2,5 kW
Да
CEE 16A, 3P+N+PE, 6h
3~400 V, 50 Hz
65 mm
6064704
Rexa FIT V06DA-216/EAD1-2-T0025-540-O
DN 65/80
2,5 kW
нема
нема
3~400 V, 50 Hz
65 mm
6064705
Rexa FIT V06DA-222/EAD1-2-T0039-540-A
DN 65/80
3,9 kW
Да
CEE 16A, 3P+N+PE, 6h
3~400 V, 50 Hz
65 mm
6064706
Rexa FIT V06DA-222/EAD1-2-T0039-540-O
DN 65/80
3,9 kW
нема
нема
3~400 V, 50 Hz
65 mm
6064707
Rexa FIT V06DA-224/EAD1-2-T0039-540-A
DN 65/80
3,9 kW
Да
CEE 16A, 3P+N+PE, 6h
3~400 V, 50 Hz
65 mm
6064708
Rexa FIT V06DA-224/EAD1-2-T0039-540-O
DN 65/80
3,9 kW
нема
нема
3~400 V, 50 Hz
65 mm
6064709
Rexa FIT V06DA-622/EAD0-4-M0011-523-P
DN 65/80
1,1 kW
нема
CEE7/7 (со заштитен контакт)
1~230 V, 50 Hz
65 mm
6064710
Rexa FIT V06DA-622/EAD1-4-T0011-540-O
DN 65/80
1,1 kW
нема
нема
3~400 V, 50 Hz
65 mm
6064711
Rexa FIT V06DA-623/EAD0-4-M0015-523-P
DN 65/80
1,5 kW
нема
CEE7/7 (со заштитен контакт)
1~230 V, 50 Hz
65 mm
6064712
Rexa FIT V06DA-623/EAD1-4-T0015-540-O
DN 65/80
1,5 kW
нема
нема
3~400 V, 50 Hz
65 mm
6064713
Rexa FIT V06DA-625/EAD0-4-M0015-523-P
DN 65/80
1,5 kW
нема
CEE7/7 (со заштитен контакт)
1~230 V, 50 Hz
65 mm
6064714
Rexa FIT V06DA-625/EAD1-4-T0015-540-O
DN 65/80
1,5 kW
нема
нема
3~400 V, 50 Hz
65 mm
6064715
Rexa FIT V06DA-626/EAD1-4-T0025-540-O
DN 65/80
2,5 kW
нема
нема
3~400 V, 50 Hz
65 mm
6064716
Rexa FIT V06DA-628/EAD1-4-T0025-540-O
DN 65/80
2,5 kW
нема
нема
3~400 V, 50 Hz
65 mm
6064717
Rexa FIT V08DA-422/EAD0-4-M0011-523-A
DN 80/100
1,1 kW
Да
CEE7/7 (со заштитен контакт)
1~230 V, 50 Hz
80 mm
6065917
Rexa FIT V08DA-422/EAD0-4-M0011-523-P
DN 80/100
1,1 kW
нема
CEE7/7 (со заштитен контакт)
1~230 V, 50 Hz
80 mm
6065919
Rexa FIT V08DA-422/EAD1-4-T0011-540-A
DN 80/100
1,1 kW
Да
CEE 16A, 3P+N+PE, 6h
3~400 V, 50 Hz
80 mm
6065918
Rexa FIT V08DA-422/EAD1-4-T0011-540-O
DN 80/100
1,1 kW
нема
нема
3~400 V, 50 Hz
80 mm
6065920
Rexa FIT V08DA-424/EAD0-4-M0011-523-A
DN 80/100
1,1 kW
Да
CEE7/7 (со заштитен контакт)
1~230 V, 50 Hz
80 mm
6065921
Rexa FIT V08DA-424/EAD0-4-M0011-523-P
DN 80/100
1,1 kW
нема
CEE7/7 (со заштитен контакт)
1~230 V, 50 Hz
80 mm
6065923
Rexa FIT V08DA-424/EAD1-4-T0011-540-A
DN 80/100
1,1 kW
Да
CEE 16A, 3P+N+PE, 6h
3~400 V, 50 Hz
80 mm
6065922
Rexa FIT V08DA-424/EAD1-4-T0011-540-O
DN 80/100
1,1 kW
нема
нема
3~400 V, 50 Hz
80 mm
6065924