Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-Rexa MINI3 | Wilo

Wilo-Rexa MINI3

Сигурна пумпа за нечиста и отпадна вода за дренажа на вода во домаќинство и подземна вода.

Вашите предности
Wilo-Rexa MINI3

Сигурна пумпа за нечиста и отпадна вода за дренажа на вода во домаќинство и подземна вода.

Wilo-Rexa MINI3 е идеална потопна пумпа за стандардна отпадна вода за одводнување на имоти и куќи. Слободниот топчест премин од 40 mm е совршен за транспорт на нечиста вода и отпадна вода без фекалии. Пумпата е за стационарно и преносливо флексибилно водено поставување. Ако пумпата е вградена во шахтата за пумпа DrainLift WS 50, тогаш може да се транспортира отпадна вода со фекалии бидејќи постројка има одобрение според EN 12050-1. Оптимизираната хидраулика нуди голема доверливост за универзална примена во различни транспортирани медиуми. Инсталацијата е возможна и во дренажни јами благодарение на компактниот дизајн. Заптивната комора исполнета со масло и двојната заптивка овозможува подолги интервали на одржување. Директниот пристап до најважните составни елементи, многу го олеснува процесот на одржување.

Препорачани сервисни услуги


Особености/предности на производот

 • Добра ефикасност и голема безбедност при работа благодарение на оптимизираната хидраулика
 • Едноставна инсталација дури и во тесни јами за дренажа благодарение на компактниот дизајн, интегрираниот кондензатор, лесната тежина и навојната прирабница
 • Дозволено за примена за одводнување во различни примени благодарение на работното коло отпорно на корозија и залиеното воведување на кабел
 • Подолги интервали на одржување благодарение заптивната комора со голем волумен и двојното заптивање
 • Брзо одржување благодарение на директен пристап до заптивната комора и куќиштето на пумпата
Опис на серијата
Wilo-Rexa MINI3

Изведба

Потопна пумпа за стационарно и за преносливо водено поставување при наизменична работа.

Течности

За спроведување течности во домашни услови:

 • Отпадна вода без фекалии
 • Нечиста вода (со мала количина песок и шљунак)

Известување: Ако пумпата е вградена во шахтата за пумпа DrainLift WS 50, тогаш може да се транспортира отпадна вода што содржи фекалии. Постројката има одобрение според EN 12050-1.

Опрема/функција

 • Самостојно вклучување на термичко надгледување на моторот
 • Монофазен мотор на наизменична струја со интегриран кондензатор
 • Монтиран пливачки прекинувач (изведба A)

Означување на типот

Пример:

Wilo-Rexa MINI3-V04.11/M06-523/A-5M

Rexa

Потопна пумпа за отпадна вода

MINI3

Серија

V

Работно коло со слободно струење

04

Номинален дијаметар на притисочна врска G 1½ IG

11

Макс. напор во m

M

Изведба на приклучување на мрежа:

 • M = монофазна наизменична струја (1~)
 • T = трифазна наизменична струја (3~)

06

Вредност/10 = номинална моќност на мотор P во kW

5

Мрежна фреквенција:

 • 5 = 50 Hz
 • 6 = 60 Hz

23

Клуч за димензиониран напон

A

Електрична дополнителна опрема:

 • O = со слободен крај на кабелот
 • P = со штекер
 • A = со утикач и пливачки прекинувач

5M

Долг кабел за поврзување

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа: 1~230 V, 50 Hz или 3~400 V, 50 Hz
 • Потопен работен режим: S1
 • Работен режим непотопено: S3 20%
 • Вид на заштита: IP68
 • Класа на изолација: F
 • Температура на медиум: 3 ... 40 °C (37 ... 104 °F)

Материјали

 • Хидраулично куќиште: EN-GJL-200 (ASTM A48 класа 30)
 • Работно коло: Материјал за поврзување (PK-GF30)
 • Покривна плоча на вшмукателната наставка: Нерѓосувачки челик
 • Куќиште на мотор: 1.4301 (AISI 304)
 • Заптивање:
  • Од страна на пумпата: C/MgSi (BXPFF)
  • Од страната на моторот: NBR
  • Статичка: NBR
 • Крај на вратилото: 1.4301 (AISI 304)

Конструкција

Rexa MINI3-V ... -P

Пумпа за отпадна вода со работно коло со слободно струење и вертикална навојна врска. Хидраулично куќиште од сиво леано железо, работно коло од пластика. Еднофазен мотор со пасивно ладење со интегриран работен кондензатор и термичко надгледување на моторот што се вклучува само. Куќиште на мотор од нерѓосувачки челик. Заптивна комора наполнета со масло со двојно заптивање: заптивен прстен на вратило од страната на моторот, вградена механичка заптивка од страна на пумпата. Кабел за поврзување што се одвојува со вграден утикач (CEE 7/7).

Rexa MINI3-V ... -A

Пумпа за отпадна вода со работно коло со слободно струење и вертикална навојна врска. Хидраулично куќиште од сиво леано железо, работно коло од пластика. Еднофазен мотор со пасивно ладење со интегриран работен кондензатор и термичко надгледување на моторот што се вклучува само. Куќиште на мотор од нерѓосувачки челик. Заптивна комора наполнета со масло со двојно заптивање: заптивен прстен на вратило од страната на моторот, вградена механичка заптивка од страна на пумпата. Кабел за поврзување што се одвојува со пливачки прекинувач и вграден утикач (CEE 7/7).

Rexa MINI3-V ... -O

Пумпа за отпадна вода со работно коло со слободно струење и вертикална навојна врска. Хидраулично куќиште од сиво леано железо, работно коло од пластика. Трифазен мотор со пасивно ладење со самовклучувачко термичко надгледување на моторот. Куќиште на мотор од нерѓосувачки челик. Заптивна комора наполнета со масло со двојно заптивање: заптивен прстен на вратило од страната на моторот, вградена механичка заптивка од страна на пумпата. Пумпа со кабел за поврзување што се одвојува со слободен крај на кабелот за приклучување на управување што го обезбедува корисникот. Пумпа без пливачки прекинувач и утикач!

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа
Документи

Упатство за вградување и работа

Wilo-Rexa MINI3

Број на производ 6074723
Издание 2022-05
Број на страници 16
PDF (3 MB)

Упатство за вградување и работа (дигитално)

Rexa MINI3

Број на производ 6074723
Издание 2022-05
HTML (28 MB)
Избор на производ