Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-Rexa MINI3-S | Wilo

Wilo-Rexa MINI3-S

Потопна пумпа за отпадна вода што не подлежи на таложење со алат за сечење за одводнување на куќи и имоти, за одвоени и полу-одвоени куќи.

Вашите предности
Wilo-Rexa MINI3-S

Потопна пумпа за отпадна вода што не подлежи на таложење со алат за сечење за одводнување на куќи и имоти, за одвоени и полу-одвоени куќи.

Мацераторската пумпа Wilo-Rexa MINI3-S обезбедува безбедно одводнување на куќата и имотот. Компактната конструкција и единицата на радијалниот алат за сечење со ефект на двојни ножици овозможуваат безбедно празнење на малите пумпи, како што се септички јами или резервоари. Трошоците за инсталација се исто така намалени благодарение на користењето на најмалите можни цевководи. Висококвалитетниот мотор има двојно заптивање и е лесен за одржување. Куќиштето на моторот од нерѓосувачки челик е отпорно на корозија, дури и кога работи потопено. Инсталацијата на еднофазните пумпи не е комплицирано поради малата тежина и вградениот приклучок: Едноставно поврзете на постоечката приклучница. Пумпите со прикачен пливачки прекинувач стартуваат автоматски. Пумпите се вклучуваат и исклучуваат во зависност од нивото.

Препорачани сервисни услуги


Особености/предности на производот

 • Извонредна отпорност на блокирање благодарение на механизмот за сечење со ефект на двојни ножици
 • Оптимизирана комбинација на хидраулика/алат за сечење за широко покривање на висината за испорака со најмала потреба за моќност за домашно приклучување на електрична енергија
 • Ниски вкупни трошоци за инсталација со користење на најмали можни цевководи
 • Лесен за употреба во домашни услови благодарение на неговата мала тежина
 • Долг работен век благодарение на висококвалитетниот мотор со двојно заптивање
 • Висока отпорност на корозија, дури и кога моторот е потопен, благодарение на куќиштето на моторот од нерѓосувачки челик
Опис на серијата
Wilo-Rexa MINI3-S

Изведба

Целосно преплавлива пумпа со алат за сечење за стационарно и за преносливо водено поставување при наизменична работа.

Течности

За спроведување течности во домашни услови:

 • Отпадна вода со фекалии
 • Нечиста вода (со мала количина песок)

Пренесување отпадна вода според (DIN) EN 12050

Пумпите ги исполнуваат барањата според EN 12050-1.

Опрема/функција

 • Радијален алат за сечење со ефект на двојно стрижење
 • Термичко надгледување на моторот со биметален сензор
 • Монофазен мотор на наизменична струја со самовклучувачко термичко надгледување на моторот
 • Кабел за поврзување за различни изведби:
  • Изведба „P“: со утикач
  • Изведба „A“: со пливачки прекинувач и утикач
  • Изведба „О“: слободни краеви на кабелот
  • Еднофазен мотор на наизменична струја со одделна разводна кутија на кондензатор

Означување на типот

Пр.:

Rexa MINI3-S03/M008-523/A

Rexa

Потопна пумпа за отпадна вода

MINI3

Серија

S

алат за сечење

03

Номинален дијаметар на потисен приклучок: DN 32/40

M

Изведба на приклучување на мрежа:

 • M = монофазна наизменична струја (1~)
 • T = трифазна наизменична струја (3~)

008

Вредност/10 = номинална моќност на мотор P во kW

-

Не е дозволено за експлозивни подрачја

5

Мрежна фреквенција: 5 = 50 Hz/6 = 60 Hz

23

Клуч за димензиониран напон

A

Електрична дополнителна опрема:

 • O = со слободен крај на кабелот
 • P = со утикач (CEE 7/7)
 • A = со пливачки прекинувач и утикач (CEE 7/7)

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа: 1~230 V, 50 Hz или 3~400 V, 50 Hz
 • Потопен работен режим: S1
 • Работен режим непотопено: S3 10%
 • Вид на заштита: IP68
 • Класа на изолација: F
 • Температура на медиум: 3 ... 40 °C (37 ... 104 °F)

Материјали

 • Хидраулично куќиште: EN-GJL-250 (ASTM A48 Class 35/40B)
 • Работно коло: EN-GJL-250 (ASTM A48 Class 35/40B)
 • Алат за сечење: 1.4528/59 HRC (AISI 440B+Co)
 • Куќиште на мотор: 1.4301 (AISI 304)
 • Заптивање:
  • Од страна на пумпата: SiC/SiC (QQPGG)
  • Од страната на моторот: NBR
  • Статичка: NBR
 • Крај на вратилото: 1.4401 (AISI 316)

Конструкција

Rexa MINI3-S … /M … /P

Пумпа за отпадна вода со радијален алат за сечење со ефект на двојно стрижење. Хоризонтална притисочна наставка со прирабнички и овален приклучок. Хидраулично куќиште и работно коло од сиво леано железо, алат за сечење од тврд челик за сечиво. Еднофазен мотор со пасивно ладење со самовклучувачко термичко надгледување на моторот. Заптивна комора наполнета со масло со две лизгачки механички заптивки. Куќиште на мотор од нерѓосувачки челик. Кабел за поврзување што се одвојува, со кутија за кондензатор и со утикач (CEE 7/7).

Rexa MINI3-S … /M … /A

Пумпа за отпадна вода со радијален алат за сечење со ефект на двојно стрижење. Хоризонтална притисочна наставка со прирабнички и овален приклучок. Хидраулично куќиште и работно коло од сиво леано железо, алат за сечење од тврд челик за сечиво. Еднофазен мотор со пасивно ладење со самовклучувачко термичко надгледување на моторот. Заптивна комора наполнета со масло со две лизгачки механички заптивки. Куќиште на мотор од нерѓосувачки челик. Кабел за поврзување што се одвојува, со кутија за кондензатор, пливачки прекинувач и со утикач (CEE 7/7).

Rexa MINI3-S … /T … /O

Пумпа за отпадна вода со радијален алат за сечење со ефект на двојно стрижење. Хоризонтална притисочна наставка со прирабнички и овален приклучок. Хидраулично куќиште и работно коло од сиво леано железо, алат за сечење од тврд челик за сечиво. Трифазен мотор со пасивно ладење со термичко надгледување на моторот. Заптивна комора наполнета со масло со две лизгачки механички заптивки. Куќиште на мотор од нерѓосувачки челик. Кабел за поврзување со слободни краеви што се одвојува.

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа

Опрема

 • Кабел за поврзување со фиксна должина:
  • Еднофазен мотор: до макс. 30 m (98 ft).
  • Трифазен мотор: до макс. 50 m (164 ft).
 • Уред за прикачување за водено поставување
 • Опрема за прицврстување и синџири
Документи

Упатство за вградување и работа

Wilo-Rexa MINI3-S

Број на производ 6092615
Издание 2024-04
Број на страници 16
Јазик en
PDF (4 MB)

Wilo-Rexa MINI3-S

Број на производ 6092615
Издание 2024-04
Број на страници 16
Јазик mk
PDF (4 MB)

Брошура

Wilo grinder pumps - Chopping solids for more operational reliability.

Број на страници 12
Јазик en
PDF (3 MB)
Избор на производ
Број на пребарувања: 3
Опис на производРаботен режим (непотопен)Притисочна наставкаНоминална моќност на мотор P2Должина на кабел за поврзувањеЗаштита од експлозијаБрој на производ
Rexa MINI3-S03/M008-523/A
S2-15 мин.
DN 32/40
0,75 kW
10 m
не
6093591
Rexa MINI3-S03/M008-523/P
S2-15 мин.
DN 32/40
0,75 kW
10 m
не
6093590
Rexa MINI3-S03/T008-540/O
S2-15 мин.
DN 32/40
0,75 kW
10 m
не
6093592