Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-Rexa PRO | Wilo
Вашите предности
Wilo-Rexa PRO

Особености/предности на производот

 • Најголема ефикасност благодарение на оптимизација на ефикасноста за едноканални работни кола
 • Работна безбедност преку работно коло со слободно струење отпорно на затнување
 • Испитана безбедност. Во стандардна изведба со одобрение за експлозивни средини според ATEX
 • Изборно со енергетски ефикасна IE3 технологија на мотор

Препорачани сервисни услуги

Опис на серијата
Wilo-Rexa PRO C

Изведба

Потопна пумпа за отпадна вода за континуирана работа за стационарно и преносливо водено поставување како и за стационарно суво поставување.

Примена

Транспорт на

 • сирова отпадна вода
 • Отпадна вода со фекалии
 • Нечиста вода

Опрема/функција

 • надгледување на заптивањето за просторот на моторот
 • Надгледување на температурата на намотката со биметален сензор
 • Опционална надворешна електрода за надгледување на заптивна комора
 • Изведба со монофазна струја со разводна кутија на кондензатор

Означување на типот

Пр.:

Wilo-Rexa PRO V06DA-110/EAD1X2-T0015-540-O

PRO

Име на серијата

V

Тип на работно коло:

V = работно коло со слободно струење

C = едноканално работно коло

06

Номинален дијаметар на притисочна врска на пр. DN 65

D

Изведба на хидрауликата:

D = вшмукателната страна е продупчена во согласност со DIN

N = вшмукателната страна е продупчена во согласност со ANSI (северноамериканскиот стандард)

A

Материјал на хидрауликата

110

Утврдување на хидрауликата

E

Мотор со пасивно ладење

A

Материјал на моторот

D

Заптивање со две независни лизгачки механички заптивки

1

IE-класа на енергетска ефикасност, на пр. 1 = IE1 (со поддршка на IEC 60034-30)

X

Дозволено за експлозивни подрачја:

X = ATEX

F = FM

C = CSA

2

Бр. на полови

T

Изведба на приклучување на мрежа:

M = 1~

T = 3~

0015

Вредност/10 = Номинална моќност на мотор P2 во kW

5

Фреквенција (5 = 50 Hz, 6 = 60 Hz)

40

Клуч за димензиониран напон

O

Електрична дополнителна опрема:

O = со слободен крај на кабелот

F = пливачки прекинувач со слободен крај на кабелот

A = пливачки прекинувач со утикач

P = со штекер

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа: 1~230 V, 50 Hz или 3~400 V, 50 Hz
 • Потопен работен режим: S1
 • Работен режим непотопено: S2-30 мин; S3 25%
 • Вид на заштита: IP68
 • Класа на изолација: F, Изборно H
 • Температура на медиум: 3…40 °C, макс. 60 °C за 3 мин
 • Макс. длабочина на потопување: 20 m
 • Должина на кабел: 10 m

Материјали

 • Куќиште на мотор: EN-GJL-250
 • Куќиште на хидраулика: EN-GJL 250
 • Работно коло: EN-GJL 250 или EN-GJS-500-7
 • Статички заптивки: NBR
 • Заптивање од страната на пумпата: SiC/SiC
 • Заптивање од страната на моторот: C/MgSiO4
 • Крај на вратилото: Нерѓосувачки челик 1.4021

Конструкција

Потопна пумпа за отпадна вода како преплавлив блок-агрегат за стационарно и за преносливо водено поставување како и за стационарно суво поставување.

Хидраулика

Спуштањето од притисочната страна е изведено со хоризонтални прирабнички врски. Можната сува материја изнесува максимално 8 % (зависно од хидрауликата). Дополнително има и работно коло со слободно струење и едноканално работно коло.

Мотор

Како мотори доаѓаат предвид мотори со ладење на горната површина во монофазна и трифазна изведба. Кондензаторот кај моторите со наизменична струја се вградени во посебна приклучна табла. Во зависност од струјата, вклучувањето е директно или ѕвездено триаголно.

Ладењето на моторот е преку околниот медиум (проточен медиум или воздух). Во овој случај вишокот топлина се исфрла преку куќиштето на моторот.

Моторот може да се применува потопено при континуирана работа (S1). При непотопена работа можен е начинот на работа S1 (континуирана работа), S2 (краткотрајна работа) или S3 (наизменична работа) во зависност од моќноста на моторот.

Понатаму, моторите се опремени со следните уреди за надгледување:

 • Надгледување на заптивањето во просторијата на моторот Надгледувањето на заптивањето пријавува навлегување вода во просторот на моторот.
 • Термичкото надгледување на моторот. Термичкото надгледување на моторот ја штити намотката на моторот од прегревање. За таа цел стандардно се користат биметални сензори.

Покрај тоа, моторот може да се опреми со екстерна електрода за заптивен простор за надгледување на заптивната комора. Таа пријавува навлегување на вода во заптивната комора преку лизгачката механичка заптивка од страна на медиумот.

Приклучниот кабел има слободни краеви, стандардна должина од 10 m и залиен е должински отпорен на вода.

Заптивање

Помеѓу моторот и хидрауликата се наоѓа заптивна комора со заптивање од страна на медиумот или моторот. Оваа заптивна комора е наполнета со медицинско бело масло. Заптивањето од страната на медиумот и од страната на моторот се изведува со две лизгачки механички заптивки коишто се вртат независно една од друга.

Опсег на испорака

 • Потопна пумпа за отпадна вода со 10 m кабел
 • Прирачник за работа и одржување

Опции

 • Мотори IE3
 • PTC сензор за надгледување намотки
 • Статички заптивки од FKM
 • Облога Ceram C0 за куќиште и ротор
 • Специјални напони

Опрема

 • Уред за прикачување или ногалка
 • Надворешна стапчеста електрода за надгледување на заптивната комора
 • Приклучни табли, релеи и утикачи
 • Комплети за прицврстување со котва за поврзување
 • Синџири

Пуштање во работа

Работа во водено поставување со непотопен мотор:

можно е вадење на моторот на суво. Времињата на работа притоа зависи од номиналната моќност на моторите и се дефинира со наведување на „Режим на непотопена работа“. Овие податоци мора строго да се почитуваат!

 • Напомена за наизменичата работа S3: Максималното време на работа стандардно изнесува 2,5 мин во режимот S3 (S3 25%). Ако пред повторното вклучување се изведе целосно преплавување на моторот во траење од 1 минута, и со тоа се обезбеди неопходното ладење на моторот, максималното работно време во режимот S3 може да изнесува 5 мин (S3 50%)!
 • Макс. температура на медиумот изнесува 40 °C.

Поставување на суво:

поставување на суво е можно. Времињата на работа притоа зависи од номиналната моќност на моторите и се дефинира со наведување на „Режим на непотопена работа“. Овие податоци мора строго да се почитуваат!

 • Макс. температура на медиумот изнесува 40 °C.
 • Макс. температура на околината изнесува 40 °C (според EN 60335-1). Повисоки температури на околината се можни на барање.

Заштита од сув од:

Куќиштето на хидрауликата мора секогаш да биде потопено. Кога нивото на водата варира, мода да има обезбедено автоматско исклучување штом се постигне минималната покриеност со вода. Таа е наведена во цртежите со димензии.

Хоризонтално поставување:

хоризонтално поставување не е можно!

Документи

Упатство за вградување и работа

Wilo-Rexa PRO

Број на производ 6063548
Издание 2019-02
Број на страници 52
PDF (3 MB)

Памфлет за сертифицирање

Wilo-Rexa PRO

Број на производ 6069824
Издание 2022-11
Број на страници 32
PDF (14 MB)
Избор на производ
Број на пребарувања: 93
1.1 … 10.5 kW
[93]
Опис на производПритисочна наставкаНоминална моќност на мотор P2Заштита од експлозијаПриклучување на мрежаСлободен топчест премин на хидрауликатаБрој на производ
Rexa PRO-C08-533A/41T025X540/O
DN 80/100
2,5 kW
да
3~400 V, 50 Hz
80 mm
6097797
Rexa PRO-C08-535A/40T035X540/O
DN 80/100
3,45 kW
да
3~400 V, 50 Hz
80 mm
6097796
Rexa PRO-C08-537A/40T045X540/O
DN 80/100
4,5 kW
да
3~400 V, 50 Hz
80 mm
6097795
Rexa PRO C05DA-322/EAD0X2-M0011-523-O
DN 50
1,1 kW
да
1~230 V, 50 Hz
45 mm
6076424
Rexa PRO C05DA-322/EAD1X2-T0011-540-O
DN 50
1,1 kW
да
3~400 V, 50 Hz
45 mm
6076425
Rexa PRO C05DA-324/EAD0X2-M0011-523-O
DN 50
1,1 kW
да
1~230 V, 50 Hz
45 mm
6076426
Rexa PRO C05DA-324/EAD1X2-T0011-540-O
DN 50
1,1 kW
да
3~400 V, 50 Hz
45 mm
6076427
Rexa PRO C05DA-326/EAD0X2-M0015-523-O
DN 50
1,5 kW
да
1~230 V, 50 Hz
45 mm
6076428
Rexa PRO C05DA-326/EAD1X2-T0015-540-O
DN 50
1,5 kW
да
3~400 V, 50 Hz
45 mm
6076429
Rexa PRO C05DA-328/EAD1X2-T0025-540-O
DN 50
2,5 kW
да
3~400 V, 50 Hz
45 mm
6076430
Rexa PRO C05DA-329/EAD1X2-T0025-540-O
DN 50
2,5 kW
да
3~400 V, 50 Hz
45 mm
6076431
Rexa PRO C06DA-342/EAD1X2-T0025-540-O
DN 65/80
2,5 kW
да
3~400 V, 50 Hz
45 mm
6077700
Rexa PRO C06DA-344/EAD1X2-T0025-540-O
DN 65/80
2,5 kW
да
3~400 V, 50 Hz
45 mm
6077701
Rexa PRO C06DA-345/EAD1X2-T0025-540-O
DN 65/80
2,5 kW
да
3~400 V, 50 Hz
45 mm
6077702
Rexa PRO C06DA-346/EAD1X2-T0039-540-O
DN 65/80
3,9 kW
да
3~400 V, 50 Hz
45 mm
6077703
Rexa PRO C06DA-348/EAD1X2-T0039-540-O
DN 65/80
3,9 kW
да
3~400 V, 50 Hz
45 mm
6077704
Rexa PRO C06DA-349/EAD1X2-T0039-540-O
DN 65/80
3,9 kW
да
3~400 V, 50 Hz
45 mm
6077705
Rexa PRO C08DA-412/EAD0X2-M0011-523-O
DN 80
1,1 kW
да
1~230 V, 50 Hz
55 mm
6078834
Rexa PRO C08DA-412/EAD1X2-T0011-540-O
DN 80
1,1 kW
да
3~400 V, 50 Hz
55 mm
6078833
Rexa PRO C08DA-413/EAD0X2-M0015-523-O
DN 80
1,5 kW
да
1~230 V, 50 Hz
55 mm
6078836
Rexa PRO C08DA-413/EAD1X2-T0015-540-O
DN 80
1,5 kW
да
3~400 V, 50 Hz
55 mm
6078835
Rexa PRO C08DA-415/EAD1X2-T0025-540-O
DN 80
2,5 kW
да
3~400 V, 50 Hz
55 mm
6078837
Rexa PRO C08DA-417/EAD0X4-M0011-523-O
DN 80
1,1 kW
да
1~230 V, 50 Hz
55 mm
6078839
Rexa PRO C08DA-417/EAD1X4-T0011-540-O
DN 80
1,1 kW
да
3~400 V, 50 Hz
55 mm
6078838
Rexa PRO C08DA-418/EAD0X4-M0015-523-O
DN 80
1,5 kW
да
1~230 V, 50 Hz
55 mm
6078841
Rexa PRO C08DA-418/EAD1X4-T0015-540-O
DN 80
1,5 kW
да
3~400 V, 50 Hz
55 mm
6078840
Rexa PRO C08DA-432/EAD1X2-T0025-540-O
DN 80
2,5 kW
да
3~400 V, 50 Hz
65 mm
6078110
Rexa PRO C08DA-433/EAD1X2-T0025-540-O
DN 80
2,5 kW
да
3~400 V, 50 Hz
65 mm
6078111
Rexa PRO C08DA-434/EAD1X2-T0039-540-O
DN 80
3,9 kW
да
3~400 V, 50 Hz
65 mm
6078112
Rexa PRO C08DA-435/EAD1X2-T0039-540-O
DN 80
3,9 kW
да
3~400 V, 50 Hz
65 mm
6078113
Rexa PRO C08DA-436/EAD1X2-T0050-540-O
DN 80
5 kW
да
3~400 V, 50 Hz
65 mm
6078153
Rexa PRO C08DA-437/EAD1X2-T0050-540-O
DN 80
5 kW
да
3~400 V, 50 Hz
65 mm
6078154
Rexa PRO C10DA-512/EAD0X4-M0011-523-O
DN 100
1,5 kW
да
1~230 V, 50 Hz
100 mm
6076766
Rexa PRO C10DA-512/EAD1X4-T0011-540-O
DN 100
1,1 kW
да
3~400 V, 50 Hz
100 mm
6076767
Rexa PRO C10DA-513/EAD0X4-M0015-523-O
DN 100
1,1 kW
да
1~230 V, 50 Hz
100 mm
6076768
Rexa PRO C10DA-513/EAD1X4-T0015-540-O
DN 100
1,5 kW
да
3~400 V, 50 Hz
100 mm
6076769
Rexa PRO C10DA-514/EAD1X4-T0025-540-O
DN 100
2,5 kW
да
3~400 V, 50 Hz
100 mm
6076770
Rexa PRO C10DA-516/EAD0X4-T0035-540-O
DN 100
3,45 kW
да
3~400 V, 50 Hz
100 mm
6076771
Rexa PRO C10DA-518/EAD0X4-T0035-540-O
DN 100
3,45 kW
да
3~400 V, 50 Hz
100 mm
6076772
Rexa PRO C10DA-518/EAD0X4-T0045-540-O
DN 100
4,5 kW
да
3~400 V, 50 Hz
100 mm
6076773
Rexa PRO V05DA-122/EAD0X2-M0011-523-O
DN 50
1,1 kW
да
1~230 V, 50 Hz
50 mm
6064718
Rexa PRO V05DA-122/EAD1X2-T0011-540-O
DN 50
1,1 kW
да
3~400 V, 50 Hz
50 mm
6064719
Rexa PRO V05DA-124/EAD0X2-M0011-523-O
DN 50
1,1 kW
да
1~230 V, 50 Hz
50 mm
6064720
Rexa PRO V05DA-124/EAD1X2-T0011-540-O
DN 50
1,1 kW
да
3~400 V, 50 Hz
50 mm
6064721
Rexa PRO V05DA-126/EAD0X2-M0015-523-O
DN 50
1,5 kW
да
1~230 V, 50 Hz
50 mm
6064722
Rexa PRO V05DA-126/EAD1X2-T0015-540-O
DN 50
1,5 kW
да
3~400 V, 50 Hz
50 mm
6064723
Rexa PRO V05DA-222/EAD1X2-T0025-540-O
DN 50
2,5 kW
да
3~400 V, 50 Hz
50 mm
6064724
Rexa PRO V05DA-224/EAD1X2-T0025-540-O
DN 50
2,5 kW
да
3~400 V, 50 Hz
50 mm
6064725
Rexa PRO V05DA-226/EAD1X2-T0039-540-O
DN 50
3,9 kW
да
3~400 V, 50 Hz
50 mm
6064726
Rexa PRO V05DA-228/EAD1X2-T0039-540-O
DN 50
3,9 kW
да
3~400 V, 50 Hz
50 mm
6064727