Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-Star-Z NOVA | Wilo
Вашите предности
Wilo-Star-Z NOVA T

Особености/предности на производот

 • Голема сигурност на хидаруликата благодарение на докажана технологија
 • Подобрена енергетска ефикасност преку приспособена технологија на моторот со потрошувачка на струја од само 3 – 6 вати и во стандардна изведба на топлинска изолација
 • Брза, едноставна инсталација и замена на вообичаени типови пумпи преку флексибилен сервисен мотор и Wilo-Connector
 • Верзијата „Т“ нуди најголема хигиена благодарение на временски прекинувач, термостат и автоматска термичка дезинфекција, како и најдобар комфор при управувањето со помош на технологијата на зелено копче и интуитивното водење на корисникот благодарение на LC дисплеј
Опис на серијата
Wilo-Star-Z NOVA (ROW)

Изведба

Циркулациона пумпа со воден ротор и навојна врска и синхрон мотор, заштитен од струја на блокирање.

Примена

Системи за циркулација на вода за пиење во индустријата и зградната техника.

Опрема/функција

 • Електричен брз приклучок со Wilo-Connector
 • Вграден топчест затворачки вентил од вшмукателната страна (Star-Z NOVA A, T)
 • Вграден неповратен вентил од притисочната страна (Star-Z NOVA A, T)
 • Мотор отпорен на струја на блокирање
 • Термоизолација во стандардна изведба
 • Функции на Star-Z NOVA T:
  • Технологија на зелено копче
  • LC-дисплеј за прикажување податоци за пумпа и шифри на грешки
  • Функција на временско вклучување за програмирање на 3 времиња за вклучување, односно исклучување
  • Температурна регулација за одржување на константна повратна температура во системот за циркулација на вода за пиење
  • Термичка рутина за дезинфекција (поддршка и препознавање на термичката дезинфекција на резервоарот за топла вода за пиење)

Означување на типот

Пример:

Wilo-Star-Z NOVA

Star-Z

Циркулациона пумпа за вода за пиење, пумпа со воден ротор

NOVA

Опис на типот

A

со топчест затворачки вентил и неповратен вентил

T

со топчест затворачки вентил, неповратен вентил, временски прекинувач, термостат и препознавање за термичка дезинфекција

Технички податоци

 • Температура на транспортиран медиум: Вода за пиење макс. +95 °C
 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50 Hz
 • Вид на заштита IP42
 • Номинален дијаметар Rp ½
 • макс. работен притисок 10 бара

Материјали

 • Куќиште на пумпа: месинг
 • Работно коло: пластика
 • Вратило: керамика
 • Лежиште: јаглен, импрегниран со синтетичка смола

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Термоизолација
 • Wilo-Connector
 • Заптивки (единствено за Star-Z NOVA A, T)
 • Упатство за вградување и работа

Опции

 • Star-Z-NOVA A со топчест затворачки вентил и неповратен вентил
 • Star-Z-NOVA T со топчест затворачки вентил, неповратен вентил, временски прекинувач, термостат и препознавање за термичка дезинфекција

Опрема

 • Навртувања
 • Елементи за израмнување
 • Wilo-Connector со поврзан приклучен кабел од 2 m и утикач со заштитен контакт
 • Аголен приклучник со 2 m кабел за поврзување
Документи

Упатство за вградување и работа

Wilo-Star-Z NOVA

Број на производ 4245741
Издание 2021-02
Број на страници 229
Јазик cs, da, el, en, es, fi, fr, hu, it, lt, lv, nl, pl, ru, sk, sv, tr, uk
PDF (18 MB)

Wilo-Star-Z NOVA T

Број на производ 4245740
Издание 2021-05
Број на страници 340
Јазик cs, da, en, es, fr, it, nl, pl, pt, ru, sl, tr, uk, zh
PDF (24 MB)
Избор на производ
Број на пребарувања: 3
Опис на производПриклучок на цевкаМонтажна должина l0Максимален работен притисок PNПриклучување на мрежаБруто тежина прибл. mБрој по палетаБрој на производ
Star-Z NOVA
Rp ½
84 mm
10 bar
1~230 V, 50 Hz
0,9 kg
320
4132760
Star-Z NOVA A
G 1
138 mm
10 bar
1~230 V, 50 Hz
1,1 kg
320
4132761
Star-Z NOVA T
G 1
138 mm
10 bar
1~230 V, 50 Hz
1,6 kg
270
4222650