Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-Star-ZD | Wilo
Вашите предности
Wilo-Star-ZD

Особености/предности на производот

 • Двојна пумпа за единечна или паралелна работа
 • Погодни за секоја монтажна положба со хоризонтално вратило; положба на приклучна кутија за 3-6-9-12-часа
 • интерна бајпас-циркулација, оттаму заштита создавање легионела во резервниот агрегат
 • Зголемена работна сигурност при поединечна работа поради постојано расположивата резервна пумпа
Опис на серијата
Star-ZD

Изведба

Циркулациона пумпа со воден ротор со навојна врска; степен на бројот на вртежи што може претходно да се поставува за прилагодување на моќноста

Примена

Системи за циркулација на вода за пиење во индустријата и зградната техника.

Опрема/функција

Начин на работа

 • Промена на степен на брзина

Рачни функции

 • Нагодување на степенот на бројот на вртежи (3 степени на бројот на вртежи)

Опрема

 • Двојна клапна во куќиштето на пумпата
 • Можност за приклучување на кабел од двете страни
 • Интерен бајпас
 • Брз приклучок со стеги со пружина
 • Мотор отпорен на струја на блокирање

Означување на типот

Пример:

Wilo-Star-ZD 25/6

Star-ZD

Двојна пумпа за циркулација на вода за пиење

25/

Номинален дијаметар на приклучок

6

Номинален напор [m] при Q=0 m³/h

Технички податоци

 • Температура на транспортиран медиум
  • Вода за пиење до 3,21 mmol/l (18 °dH): макс. +65 °C, при краткотрајна работа (2 ч) до +70 °C
 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50 Hz
 • Вид на заштита IP44
 • Номинален дијаметар Rp 1
 • Макс. работен притисок 10 бара

Материјали

 • Куќиште на пумпа: Бронза
 • Работно коло: пластика
 • Вратило: керамика
 • Лежиште: јаглен, импрегниран со синтетичка смола

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Заптивки
 • Упатство за вградување и работа

Опрема

 • Навртувања
Документи

Упатство за вградување и работа

Wilo-Star-Z/-ZD

Број на производ 4236978
Издание 2019-08
Број на страници 184
Јазик ar, cs, de, el, en, es, fr, it, pl, ru, sv
PDF (5 MB)
Избор на производ
Опис на производПриклучок на цевкаМонтажна должина l0Максимален работен притисок PNПриклучување на мрежаБруто тежина прибл. mБрој по палетаБрој на производ
Star-ZD 25/6
G 1½
180 mm
10 bar
1~230 V, 50 Hz
6,7 kg
60
4111288