Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-Stratos PICO | Wilo

Wilo-Stratos PICO

Максимален комфор благодарение на асистентите за подесување.

Вашите предности

Максимален комфор благодарение на асистентите за подесување.

Големиот дисплеј, етаблираната технологија на зелено копче и новиот асистент за подесување прави ракувањето и работата на пумпата да се исклучително комфорни. Wilo-Stratos PICO во поврзаност со Dynamic Adapt plus не само што нуди максимална енергетска ефикасност, туку и голема сигурност со помош на автоматските заштитни функции.Особености/предности на производот

 • Едноставно ракување благодарение на асистентот за подесување, прегледниот дисплеј и технологијата на зелено копче
 • Максимална енергетска ефикасност благодарение на комбинацијата на технологија на EC-мотор, Dynamic Adapt plus и прецизните можности за нагодување
 • Изборно: Комуникација со помош на надворешни дополнителни модули
 • Голема доверливост преку самозаштитни рутини, како автоматското препознавање сув од и автоматското повторно вклучување
 • Едноставно надгледување на актуелната потрошувачка на струја, односно напорот и кумулираните kWh
 • Едноставна електромонтажа благодарение на Wilo-Connector
Опис на серијата
Wilo-Stratos PICO

Изведба

Циркулациона пумпа со воден ротор со навртување, EC-мотор заштитен од струја на блокирање и интегрирана електронска регулација на моќност.

Примена

Топловодно греење на сите системи, климатизација, индустриски циркулациони постројки.

Опрема/функција

Начини на работа

 • Dynamic Adapt plus
 • Δ p-c за константен диференцијален притисок
 • Δ p-v за варијабилен диференцијален притисок
 • Константен број на вртежи (n-const.)
 • Компатибилно со апликацијата Wilo-Smart Balance

Рачни функции

 • Поставување на работен режим
 • Подесување на моќноста на пумпата (напор)
 • Подесување на автоматска работа со намалување на интензитетот
 • Подесување на автоматска работа за вентили зависни од притисокот
 • Обезвоздушување пумпа
 • Рачно повторно вклучување
 • Функција за ресетирање на струјомерот
 • Функција за ресетирање на фабричките вредности
 • Блокада на тастерите за заклучување на поставките за подесување

Автоматски функции

 • Континуирано прилагодување на моќноста зависно од работниот режим
 • Автоматско намалување на интензитетот
 • Автоматска функција на обезвоздушување
 • Автоматско препознавање сув од
 • Автоматско повторно вклучување

Функции на сигнализација и прикажување

 • Приказ кој може да се замени:
  • Актуелен проток
  • Актуелен напор
  • Актуелен број на вртежи
  • Влезна моќност
  • Потрошувачка на енергија
 • Приказ на статус за сигнализација за предупредување (жолт дисплеј) и сигнализација за грешка (црвен дисплеј) секој со код за грешка и опис со обичен текст
 • Приказ на статус за приказ на процес (син дисплеј):
  • Обезвоздушување пумпа
  • Рачно повторно вклучување
 • LED-сијаличка за статус:
  • Зелена LED-сијаличка: Беспрекорна работа
  • Сина LED-сијаличка: Комуникација на пумпата со надворешен модул

Опрема

 • Место за клуч на телото на пумпата
 • Електричен брз приклучок со Wilo-Connector
 • Автоматско обезвоздушување
 • Мотор отпорен на струја на блокирање
 • Филтер за честички
 • Топлинска изолација во примена за греење, како стандардна опрема
 • Wilo-Connectivity Interface за надворешен модул

Означување на типот

Пример:

Wilo-Stratos PICO 30/0,5-8

Stratos PICO

Високоефикасна пумпа (навојна пумпа), електронски регулирана

30/

Номинален дијаметар на приклучок

0,5-8

Номинално подрачје на напор [m]

130

Конструктивна должина

N

Куќиште од нерѓосувачки челик

BT

Wilo-Smart Connect модул во опсег на испорака

Технички податоци

 • Температура на транспортиран медиум -10 °C до +110 °C
 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50 Hz
 • Вид на заштита IPX4D
 • Навоен приклучок G1, G1½, G2
 • Макс. работен притисок 10 бара

Материјали

 • Куќиште на пумпа: Сиво леано железо со KTL облога (нерѓосувачки челик: тип …-N)
 • Термоизолација: Полипропилен
 • Вратило: Не’рѓосувачки челик
 • Лежиште: јаглен, импрегниран со метал
 • Работно коло: пластика

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Термоизолација
 • Wilo-Connector
 • Заптивки
 • Упатство за вградување и работа

Опции

 • Изведба Stratos PICO...-N со куќиште на пумпата од нерѓосувачки челик, за примена кај подно греење
 • Изведба Stratos PICO...-130 со кратка монтажна должина 130 mm
 • Изведба Stratos PICO... BT со Wilo-Smart Connect модул BT во опсег на испорака

Опрема

 • Навртувања
 • Елементи за израмнување
 • Wilo-Connector со поврзан приклучен кабел од 2 m и утикач со заштитен контакт
 • Аголен приклучник со 2 m приклучен кабел
 • Wilo-Smart Connect модул BT
 • Wilo-Connect модул BMS
Избор на производ
Број на пребарувања: 13