Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-Stratos PICO-Z | Wilo

Wilo-Stratos PICO-Z

Максимална хигиена и енергетска ефикасност во циркулацијата на санитарна топла вода.

Вашите предности
Wilo-Stratos PICO-Z

Максимална хигиена и енергетска ефикасност во циркулацијата на санитарна топла вода.

Wilo-Stratos PICO-Z е идеална циркулациона пумпа за санитарна топла вода во куќи со две или повеќе фамилии, како и помали згради со мешавина од станбени и деловни простори. Со куќиштето на пумпата направено од нерѓосувачки челик, откривањето и поддршката за термичка дезинфекција во резервоарот за складирање санитарна топла вода нуди најголема можна хигиенска безбедност за целиот систем за санитарна топла вода. Благодарение на Wilo-Connector, пумпата брзо се инсталира електрично и може да се стави во функција со едно кликање во фабричкото нагодување. Високопродуктивната пумпа опремена со EC-мотор, заедно со рачниот работен режим или работниот режим со управувана температура, ги нуди сите опции за намалување на индивидуалната потрошувачка на енергија. Големиот екран во боја, прегледно мени за нагодување во врска со технологијата на зелено копче го прават ракувањето со пумпата многу лесно.Особености/предности на производот

 • Куќиште на пумпа од нерѓосувачки челик, препознавање и поддршка на термичката дезинфекција за максимална хигиена во системот за санитарна топла вода​
 • Снабдување кое штеди енергија според потребите преку режим на работа со управувана температура или рачен работен режим​
 • Голем екран во боја, прегледно мени за нагодување и технологија на зелено копче за лесно ракување​
 • Едноставна електрична инсталација со Wilo-Connector​
 • Тековни параметри како што се температура, брзина на проток, влезна моќност и потрошени киловат часови на прв поглед во секое време​
 • Пуштање во работа со 1-кликање преку регулирање на температура како фабричко нагодување​
 • Изборно: Комуникација со помош на надворешни дополнителни модули
Опис на серијата
Wilo-Stratos PICO-Z

Изведба

Циркулациона пумпа со воден ротор со приклучок на навртување, EC-мотор заштитен од струја на блокирање и интегрирана електронска регулација на моќност.

Примена

Системи за циркулација на вода за пиење во индустријата и зградната техника.

Опрема/функција

Работни режими

 • T-const. за режим со управувана температура
 • Δ p-c за константен диференцијален притисок
 • Константен број на вртежи (n-const.)

Рачни функции

 • Поставување на работен режим
 • Подесување на моќноста на пумпата (напор)
 • Подесување на минимална температура
 • Подесување на минимален проток
 • Обезвоздушување пумпа
 • Рачно повторно вклучување
 • Функција за ресетирање на струјомерот
 • Функција за ресетирање на фабричките вредности
 • Блокада на тастерите за заклучување на поставките за подесување

Автоматски функции

 • Континуирано прилагодување на моќноста зависно од работниот режим
 • Температурна регулација за одржување на константна повратна температура во системот за циркулација на вода за пиење
 • Термичка рутина за дезинфекција (поддршка и препознавање на термичката дезинфекција на резервоарот за топла вода за пиење)
 • Автоматска функција на обезвоздушување
 • Автоматско повторно вклучување

Функции на сигнализација и прикажување

 • Приказ кој може да се замени:
  • Тековен проток Q [m³/h]
  • Тековен напор H во [m]
  • Тековен број на вртежи n [1/мин]
  • Влезна моќност P [W]
  • Потрошувачка на енергија W [kWh]
  • Тековна температура T [°C]
 • Приказ на статус за сигнализација за предупредување (жолт дисплеј) и сигнализација за грешка (црвен дисплеј) секој со код за грешка и опис со обичен текст
 • Приказ на статус за приказ на процес (син дисплеј):
  • Обезвоздушување пумпа
  • Рачно повторно вклучување
 • LED-сијаличка за статус:
  • Зелена LED-сијаличка: Беспрекорна работа
  • Сина LED-сијаличка: Комуникација на пумпата со надворешен модул

Опрема

 • Место за клуч на телото на пумпата
 • Електричен брз приклучок со Wilo-Connector
 • Мотор отпорен на струја на блокирање
 • Филтер за честички
 • Термоизолација во стандардна изведба
 • Wilo-Connectivity Interface за надворешен модул

Означување на типот

Пример:

Wilo-Stratos PICO-Z 20/0,5-4

Stratos PICO

Високоефикасна пумпа (навојна пумпа), електронски регулирана

-Z

Циркулација на вода за пиење

20/

Номинален дијаметар на приклучок

0,5 – 4

Номинално подрачје на напор [m]

Технички податоци

 • Температура на транспортиран медиум +2 °C до +95 °C
 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50 Hz
 • Вид на заштита IPX4D
 • Навојна врска G1¼, G1½, G2
 • Макс. работен притисок 10 бара

Материјали

 • Куќиште на пумпа: Не’рѓосувачки челик
 • Термоизолација: Полипропилен
 • Работно коло: пластика
 • Вратило: Оксидна керамика
 • Лежиште: јаглен, импрегниран со синтетичка смола

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Термоизолација
 • Wilo-Connector
 • Заптивки
 • Упатство за вградување и работа

Опрема

 • Навртувања
 • Елементи за израмнување
 • Wilo-Connector со поврзан приклучен кабел од 2 m и утикач со заштитен контакт
 • Аголен приклучник со 2 m приклучен кабел
 • Wilo-Smart Connect модул BT
 • Wilo-Connect модул BMS
Документи

Упатство за вградување и работа

Wilo-Stratos PICO-Z

Број на производ 4258257
Издание 2023-02
Број на страници 36
Јазик en
PDF (5 MB)

Wilo-Stratos PICO-Z

Број на производ 4252893
Издание 2022-11
Број на страници 80
Јазик bg, cs, da, de, el, en, es, et, fi, fr, hr, hu, it, lt, lv, nl, no, pl, pt, ro, ru, sk, sl, sr, sv, tr, uk
PDF (20 MB)

Општ преглед

Општ преглед на меѓународна изведба од 2022

Издание 2024
Број на страници 74
Јазик en
PDF (33 MB)
Избор на производ
Број на пребарувања: 9