Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-Sub TWI 4 | Wilo
Вашите предности
Wilo-TWI 4

Особености/предности на производот

 • Долд животен век, благодарение на не’рѓосувачки челик, изборно во варијанта на квалитет V4A
 • Сертификат ACS за примена кај вода за пиење
 • Висока флексибилност благодарение на верзиите во подрачјето од 4, 6, 8 и 10 цола
 • Голема моќност од 1 до 250 m³/h

Препорачани сервисни услуги

Опис на серијата
Sub TWI 4, (3~400 V)

Изведба

Повеќестепена, 4" подводна пумпа во изведба со влечна лента, за вертикална или хоризонтална инсталација

Примена

 • За снабдување со вода и со вода за пиење од бунари и цистерни
 • Снабдување со потрошна вода
 • За комунално водоснабдување, наводнување со вештачки дожд и наводнување
 • Зголемување на притисок
 • Спуштање на нивото на водата
 • За транспорт на вода во индустриската примена
 • За транспорт на вода без долговлакнести и абразивни состојки

Опрема/функција

 • Повеќестепена подводна пумпа со радијални или полуаксијални работни кола
 • Вграден неповратен вентил
 • NEMA-спојка
 • Монофазен или трифазен мотор
 • Херметички залиени мотори

Означување на типот

на пр.

Wilo-Sub TWI 4.01-09-C

TWI

Подводна пумпа

4

Пречник на хидрауликата во цоли ["]

01

Номинален проток [m3/h]

09

Број на степени на хидрауликата

C

Генерација на серијата

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа: 1~230 V, 50 Hz или 3~400 V, 50 Hz
 • Потопен работен режим: S1
 • Температура на медиум: 3-30 °C
 • Минимално струење кај моторот: 0,1 m/s
 • Макс. содржина на песок: 50 g/m3
 • Макс. број стартувања: 20/ч
 • Макс. длабочина на потопување: 150 m
 • Вид на заштита: IP 68
 • Потисен приклучок: Rp 1¼ - Rp 2

Материјали

 • Куќиште на хидраулика: Нерѓосувачки челик 1.4301
 • Работни кола: Нерѓосувачки челик 1.4301
 • Вратило хидраулика: Нерѓосувачки челик 1.4057
 • Куќиште на мотор: Нерѓосувачки челик 1.4301
 • Вратило мотор: нерѓосувачки челик .4305

Конструкција

Подводна пумпа со ACS дозвола за вертикална или за хоризонтална монтажа.

Хидраулика

Повеќестепена подводна пумпа со 4"-NEMA-приклучок и со радијални или полуаксијални работни кола во члекновидна изведба. Вграден неповратен вентил. Сите делови што се во допир со медиумот се од материјали што се отпорни на корозија.

Мотор

Монофазен или трифазен мотор заштитен од корозија, за директен старт. изолиран, херметички залиен мотор, натопен во смола, со лакирана намотка, самоподмачкувачко лежиште, со полнење вода-гликол.

Ладење

Ладењето на моторот се изведува преку транспортираниот медиум. Моторот секогаш мора да се пушта во работа потопен . Мора да се запазат граничните вредности за макс. температура на медиум и за минимална брзина на течење. Вертикалното поставување може по избор да се изведе со или без обвивка за млазно ладење. Хоризонталното поставување мора да се изведе заедно со обвивка за млазно ладење.

Притисочна обвивка

Притисочната обвивка служи за директна монтажа на агрегатот во системот на цевководот. Стандардно не се вградува неповратен вентил. Максималниот приливен притисок изнесува 10 бара.

Опсег на испорака

 • Хидрауликата е веќе монтирана заедно со моторот
 • кабел за поврзување од 1,5/2,5 m со одобрение за вода за пиење (пресек: 4x1,5 mm2)
 • Монофазна варијанта со вкл. приклучна кутија со кондензатор и прекинувач за вклучување и исклучување
 • Упатство за вградување и работа

Опции

 • Хидраулика од не`рѓосувачки челик 1.4401
 • Мотор од нерѓосувачки челик 1.4401
 • Изведба со 60 Hz

Опрема

 • Цевки со разладна обвивка
 • Притисочна обвивка (кај конфигурирани агрегати)
 • Мембрански притисочен сад
 • Монтажни комплети за кабел, за вода за пиење и за процесна вода
 • Приклучни уреди
Документи

Упатство за вградување и работа

Wilo-Sub TWI 4..., TWI 4-...-QC

Број на производ 6061724
Издание 1110
Број на страници 344
Јазик da, en, et, fi, lv, mk, no, pt, sl, sr
PDF (2 MB)

Wilo-Sub TWI 4..., TWI 4-...-QC

Број на производ 6061724
Издание 1110
Број на страници 28
Јазик en
PDF (516 KB)

Памфлет за сертифицирање

Wilo-Sub TWI 4#Wilo-Sub TWI 6/TWI 06#Wilo-Sub TWI 8/TWI 08#Wilo-Sub TWI 010

Број на производ 6080451
Издание 2022-02
Број на страници 24
Јазик Јазично неутрално
PDF (4 MB)

Сертификат

Wilo-Sub TWI

Број на производ 6080451
Издание 1612
Број на страници 14
Јазик Јазично неутрално
PDF (388 KB)
Избор на производ
Број на пребарувања: 104
0.37 … 7.5 kW
[104]
Опис на производПресек на мотор ØБрој на степениНоминална моќност на мотор P2Минимален индекс на ефикасност (MEI)ПриклучокБрој на производ
Sub TWI 4.01-09-D (1~230 V, 50 Hz)
4 in (")
9
0,37 kW
≥0,4
Rp 1¼
6091301
Sub TWI 4.01-09-D (3~400 V, 50 Hz)
4 in (")
9
0,37 kW
≥0,4
Rp 1¼
6091300
Sub TWI 4.01-14-D (1~230 V, 50 Hz)
4 in (")
14
0,55 kW
≥0,4
Rp 1¼
6091303
Sub TWI 4.01-14-D (3~400 V, 50 Hz)
4 in (")
14
0,55 kW
≥0,4
Rp 1¼
6091302
Sub TWI 4.01-18-D (1~230 V, 50 Hz)
4 in (")
18
0,55 kW
≥0,4
Rp 1¼
6091305
Sub TWI 4.01-18-D (3~400 V, 50 Hz)
4 in (")
18
0,55 kW
≥0,4
Rp 1¼
6091304
Sub TWI 4.01-21-CI (3~400 V, 50 Hz)
4 in (")
21
0,75 kW
≥0,4
Rp 1¼
6079241
Sub TWI 4.01-21-D (1~230 V, 50 Hz)
4 in (")
21
0,75 kW
≥0,4
Rp 1¼
6091307
Sub TWI 4.01-21-D (3~400 V, 50 Hz)
4 in (")
21
0,75 kW
≥0,4
Rp 1¼
6091306
Sub TWI 4.01-28-CI (3~400 V, 50 Hz)
4 in (")
28
1,1 kW
≥0,4
Rp 1¼
6079242
Sub TWI 4.01-28-D (1~230 V, 50 Hz)
4 in (")
28
1,1 kW
≥0,4
Rp 1¼
6091309
Sub TWI 4.01-28-D (3~400 V, 50 Hz)
4 in (")
28
1,1 kW
≥0,4
Rp 1¼
6091308
Sub TWI 4.01-36-D (1~230 V, 50 Hz)
4 in (")
36
1,1 kW
≥0,4
Rp 1¼
6091311
Sub TWI 4.01-36-D (3~400 V, 50 Hz)
4 in (")
36
1,1 kW
≥0,4
Rp 1¼
6091310
Sub TWI 4.01-42-CI (1~230 V, 50 Hz)
4 in (")
42
1,5 kW
≥0,4
Rp 1¼
6079206
Sub TWI 4.01-42-D (1~230 V, 50 Hz)
4 in (")
42
1,5 kW
≥0,4
Rp 1¼
6091313
Sub TWI 4.01-42-D (3~400 V, 50 Hz)
4 in (")
42
1,5 kW
≥0,4
Rp 1¼
6091312
Sub TWI 4.02-09-D (1~230 V, 50 Hz)
4 in (")
9
0,55 kW
≥0,4
Rp 1¼
6091315
Sub TWI 4.02-09-D (3~400 V, 50 Hz)
4 in (")
9
0,55 kW
≥0,7
Rp 1¼
6091314
Sub TWI 4.02-13-D (1~230 V, 50 Hz)
4 in (")
13
0,75 kW
≥0,7
Rp 1¼
6091317
Sub TWI 4.02-13-D (3~400 V, 50 Hz)
4 in (")
13
0,75 kW
≥0,7
Rp 1¼
6091316
Sub TWI 4.02-18-D (1~230 V, 50 Hz)
4 in (")
18
1,1 kW
≥0,7
Rp 1¼
6091319
Sub TWI 4.02-18-D (3~400 V, 50 Hz)
4 in (")
18
1,1 kW
≥0,7
Rp 1¼
6091318
Sub TWI 4.02-23-D (1~230 V, 50 Hz)
4 in (")
23
1,1 kW
≥0,7
Rp 1¼
6091321
Sub TWI 4.02-23-D (3~400 V, 50 Hz)
4 in (")
23
1,1 kW
≥0,7
Rp 1¼
6091320
Sub TWI 4.02-28-D (1~230 V, 50 Hz)
4 in (")
28
1,5 kW
≥0,7
Rp 1¼
6091323
Sub TWI 4.02-28-D (3~400 V, 50 Hz)
4 in (")
28
1,5 kW
≥0,7
Rp 1¼
6091322
Sub TWI 4.02-33-D (1~230 V, 50 Hz)
4 in (")
33
1,5 kW
≥0,7
Rp 1¼
6091325
Sub TWI 4.02-33-D (3~400 V, 50 Hz)
4 in (")
33
1,5 kW
≥0,7
Rp 1¼
6091324
Sub TWI 4.02-40-D (1~230 V, 50 Hz)
4 in (")
40
2,2 kW
≥0,7
Rp 1¼
6091327
Sub TWI 4.02-40-D (3~400 V, 50 Hz)
4 in (")
40
2,2 kW
≥0,7
Rp 1¼
6091326
Sub TWI 4.02-48-D (1~230 V, 50 Hz)
4 in (")
48
2,2 kW
≥0,7
Rp 1¼
6091329
Sub TWI 4.02-48-D (3~400 V, 50 Hz)
4 in (")
48
2,2 kW
≥0,7
Rp 1¼
6091328
Sub TWI 4.03-06-D (1~230 V, 50 Hz)
4 in (")
6
0,55 kW
≥0,7
Rp 1¼
6091331
Sub TWI 4.03-06-D (3~400 V, 50 Hz)
4 in (")
6
0,55 kW
≥0,7
Rp 1¼
6091330
Sub TWI 4.03-09-D (1~230 V, 50 Hz)
4 in (")
9
0,75 kW
≥0,7
Rp 1¼
6091333
Sub TWI 4.03-09-D (3~400 V, 50 Hz)
4 in (")
9
0,75 kW
≥0,7
Rp 1¼
6091332
Sub TWI 4.03-12-D (1~230 V, 50 Hz)
4 in (")
12
1,1 kW
≥0,7
Rp 1¼
6091335
Sub TWI 4.03-12-D (3~400 V, 50 Hz)
4 in (")
12
1,1 kW
≥0,7
Rp 1¼
6091334
Sub TWI 4.03-15-D (1~230 V, 50 Hz)
4 in (")
15
1,1 kW
≥0,7
Rp 1¼
6091337
Sub TWI 4.03-15-D (3~400 V, 50 Hz)
4 in (")
15
1,1 kW
≥0,7
Rp 1¼
6091336
Sub TWI 4.03-18-D (1~230 V, 50 Hz)
4 in (")
18
1,5 kW
≥0,7
Rp 1¼
6091339
Sub TWI 4.03-18-D (3~400 V, 50 Hz)
4 in (")
18
1,5 kW
≥0,7
Rp 1¼
6091338
Sub TWI 4.03-22-CI (1~230 V, 50 Hz)
4 in (")
22
1,5 kW
≥0,7
Rp 1¼
6079220
Sub TWI 4.03-22-D (1~230 V, 50 Hz)
4 in (")
22
1,5 kW
≥0,7
Rp 1¼
6091341
Sub TWI 4.03-22-D (3~400 V, 50 Hz)
4 in (")
22
1,5 kW
≥0,7
Rp 1¼
6091340
Sub TWI 4.03-25-D (1~230 V, 50 Hz)
4 in (")
25
2,2 kW
≥0,7
Rp 1¼
6091343
Sub TWI 4.03-25-D (3~400 V, 50 Hz)
4 in (")
25
2,2 kW
≥0,7
Rp 1¼
6091342
Sub TWI 4.03-29-D (1~230 V, 50 Hz)
4 in (")
29
2,2 kW
≥0,7
Rp 1¼
6091345
Sub TWI 4.03-29-D (3~400 V, 50 Hz)
4 in (")
29
2,2 kW
≥0,7
Rp 1¼
6091344