Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-Sub TWI 5-SE Plug & Pump | Wilo
Вашите предности
Wilo-Sub TW 5 P&P

Особености/предности на производот

 • Лесна монтажа и пуштање во работа благодарение на испораката, подготвена за вклучување, заедно со комплетен прибор
 • Термичка заштита на моторот
 • Пумпа (куќиште, степени, работни кола) целосно од нерѓосувачки челик 1.4301 (AISI 304)
 • Моторот со самостојно ладење овозможува поставување и надвор од водата

Препорачани сервисни услуги

Опис на серијата
Sub TWI

Изведба

Систем за водоснабдување со подводна пумпа, управување и комплетна опрема.

Примена

 • Транспорт од бунари, цистерни и резервоари
 • Наводнување, наводнување со вештачки дожд или отпумпување
 • Водоснабдување
 • Искористување на дождовница

Опрема/функција

 • Подводна пумпа
 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50Hz
 • Приклучен кабел
 • термичка заштитна склопка на моторот

Означување на типот

Пример:

TWI5-SE 304 EM-FS P&P

TWI

Подводна пумпа од не`рѓосувачки челик

5

Дијаметар на пумпата (5")

SE

Вид вшмукување:

SE = Приклучок од вшмукателната страна G 1¼ (за пливачко одземање)

[Празно место] = Вшмукување преку вшмукателна корпа

3

Номинална брзина на проток Q во m³/h (при оптимална ефикасност)

04

Број на степени

EM

Приклучување на мрежа:

EM = 1~230 V, 50 Hz

DM = 3~400 V, 50 Hz

FS

Опрема:

FS = со пливачки прекинувач

[Празно место] = без пливачки прекинувач

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50 Hz
 • Температура на медиум +5 °C до +35 °C
 • Работен притисок макс. 10 бара
 • Вид на заштита IP 68
 • Приклучок од вшмукателната и од притисочната страна Rp 1

Материјали

 • Куќиште на пумпата нерѓосувачки челик 1.4301
 • Работно коло Noryl
 • Вратило од нерѓосувачки челик 1.4005
 • Механичка заптивка јаглен/керамика
 • Степенести комори Noryl
 • Заптивка NBR

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Комплетно управување
 • Сигурносна сајла од полипропилен
 • Фин филтер за вшмукување
 • Вшмукателно црево
 • Упатства за вградување и работа

Опрема

 • Засун
 • Неповратен вентил
 • Расклопен уред и заштита на мотор
 • Заштитен прекинувач
 • Пливачки прекинувач
 • Звучен аларм за прелевање
 • Надгледувач на притисокот
 • Филтер за вшмукување со пловка:
  • Груб филтер
  • Фин филтер
Документи

Упатство за вградување и работа

Wilo-TWI 5, Wilo-TWI 5-SE

Број на производ 4104146
Издание 1304
Број на страници 17
Јазик en
PDF (2 MB)

Wilo-TWI 5, Wilo-TWI 5-SE

Број на производ 4104146
Издание 1304
Број на страници 104
Јазик bg, en, et, hr, hu, lt, lv, mk, no, sk, sl, sr, uk
PDF (1 MB)

Wilo-TWI 5, Wilo-TWI 5-SE

Број на производ 4104146
Издание 1304
Број на страници 14
Јазик en
PDF (699 KB)

Wilo-HiControl1

Број на производ 4196363
Издание 2019-02
Број на страници 92
Јазик de, el, en, fr, it, nl, ru, tr
PDF (2 MB)

Памфлет за сертифицирање

Wilo-EMU D/DCH/K/KM/SCH (w/o motor)#Wilo-Sub TWI/TWU (w/o motor)#Wilo-Actun ZETOS-K8 (w/o motor)#Wilo-Actun ZETOS-K10 (w/o motor)

Број на производ 6080455
Издание 2021-06
Број на страници 72
Јазик Јазично неутрално
PDF (7 MB)
Избор на производ
Број на пребарувања: 2
Опис на производПресек на мотор ØНоминална моќност на мотор P2ПриклучокБрој на производ
Sub TWI 5-SE-304 EM P&P
5 in (")
0,55 kW
Rp 1¼
2543632
Sub TWI 5-SE-306 EM P&P
5 in (")
0,75 kW
Rp 1¼
2543633