Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-Sub TWI 5/TWI 5-SE | Wilo
Вашите предности
Wilo-Sub TW 5 SE

Особености/предности на производот

 • Високопродуктивно благодарение оптимизирана хидраулика
 • Можно е суво поставување надвор од водата благодарение на саморазладувачки мотор при изведба „SE“
 • Изведба на монофазна наизменична струја, однапред монтирана со разводна кутија и заштита на мотор за едноставна инсталација
 • Лесно ракување и сервисирање
 • Куќиште на пумпата отпорно на корозија и абење

Препорачани сервисни услуги

Опис на серијата
Sub TWI

Изведба

5" подводна пумпа од не’рѓосувачки челик, повеќестепена

Примена

Подводни пумпи

 • Транспорт од бунари, цистерни и резервоари
 • Наводнување, наводнување со вештачки дожд и отпумпување
 • Водоснабдување
 • Искористување на дождовница

Опрема/функција

Целосно преплавлива, повеќестепена, подводна пумпа со самостојно обезвоздушување.

TWI5 .. EM:

 • Пумпа со стандардна вшмукувачка кошница за потопена инсталација над подот на резервоарот/цистерната.
 • Монофазна изведба со наизменична струја со кабел за поврзување, расклопна кутија (IP55) со термичка заштита на моторот, прекинувач ВКЛ/ИСКЛ, како и 2 m кабел за поврзување со шуко-приклучница. Разводната кутија е за приклучок на пливачки прекинувач.

TWI5 .. EM-FS:

 • Пумпа со стандардна вшмукувачка кошница за потопена инсталација над подот на резервоарот/цистерната.
 • Монофазна изведба со наизменична струја со интегриран пливачки прекинувач (FS), кабел за поврзување, расклопна кутија (IP55) со термичка заштита на моторот, прекинувач ВКЛ/ИСКЛ, како и 2 m кабел за поврзување со шуко-приклучница.

TWI5 SE .. EM:

 • Пумпа со самостојно обезвоздушување со страничен приливен приклучок со можност за приклучување на пливачко одземање (SE), со ногалка (вклучувајќи 4 придушувачи на осцилации) за подно поставување.
 • За потопна инсталација на под од резервоар/цистерна или за суво поставување надвор од резервоар/цистерна.
 • Монофазна изведба со наизменична струја со кабел за поврзување, расклопна кутија (IP55) со термичка заштита на моторот, прекинувач ВКЛ/ИСКЛ, како и 2 m кабел за поврзување со шуко-приклучница. Разводната кутија е за приклучок на пливачки прекинувач.

TWI5 SE .. EM-FS:

 • Пумпа со самостојно обезвоздушување со страничен приливен приклучок со можност за приклучување на пливачко одземање (SE), со ногалка (вклучувајќи 4 придушувачи на осцилации) за подно поставување.
 • За потопна инсталација на под од резервоар/цистерна.
 • Монофазна изведба со наизменична струја со интегриран пливачки прекинувач (FS), кабел за поврзување, расклопна кутија (IP55) со термичка заштита на моторот, прекинувач ВКЛ/ИСКЛ, како и 2 m кабел за поврзување со шуко-приклучница.

TWI5 .. DM:

 • Пумпа со стандардна вшмукувачка кошница за потопена инсталација над подот на резервоарот/цистерната.
 • Трифазна изведба со наизменична струја со слободен крај на кабелот.

TWI5 SE .. DM:

 • Пумпа со самостојно обезвоздушување со страничен приливен приклучок со можност за приклучување на пливачко одземање (SE), со ногалка (вклучувајќи 4 придушувачи на осцилации) за подно поставување.
 • За потопна инсталација на под од резервоар/цистерна или за суво поставување надвор од резервоар/цистерна.
 • Трифазна изведба со наизменична струја со слободен крај на кабелот.

Означување на типот

Пример:

TWI5-SE 304 EM-FS

TWI

Подводна пумпа од не`рѓосувачки челик

5

Дијаметар на пумпата (5")

SE

Вид вшмукување:

SE = Приклучок од вшмукателната страна G 1¼ (за пливачко одземање)

[Празно место] = Вшмукување преку вшмукателна корпа

3

Номинална брзина на проток Q во m³/h (при оптимална ефикасност)

04

Број на степени

EM

Приклучување на мрежа:

EM = 1~230 V, 50 Hz

DM = 3~400 V, 50 Hz

FS

Опрема:

FS = со пливачки прекинувач

[Празно место] = без пливачки прекинувач

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50 Hz / 3~400 V, 50 Hz
 • Температура на медиум макс. +5 °C до +35 °C
 • Работен притисок макс. 10 бари
 • Вид на заштита IP 68
 • Приклучок од притисочната страна Rp 1¼
 • Приклучок од вшмукателната страна за SE-изведба Rp 1¼

Материјали

 • Куќиште на пумпа: нерѓосувачки челик 1.4301
 • Работно коло: 1.4301
 • Вратило: 1.4301
 • Механичка заптивка: SIC/SIC и јаглен/керамика
 • Степенести комори: 1.4301
 • Работно коло/вбризгувач: 1.4301
 • Заптивки: NBR

Конструкција

 • Изведба со повеќестепени целосно во AISI304
 • ACS- & WRAS сертифицирано
 • Дупла лизгачка механичка заптивка SIC/SIC
 • Приклучниот кабел се одвојува
 • Мотор со големи димензии и водено ладење
 • Опсегот на испорака опфаќа 20m приклучен кабел и сигурносна сајла

Опсег на испорака

 • Монофазна изведба со наизменична струја: Пумпа со 20 m кабел за поврзување на пумпата со разводна кутија, како и 2 m излезен кабел за поврзување од пумпата со мрежен утикач
 • Тирфазна изведба со наизменична струја: Пумпи со 20 m кабел за поврзување со слободен крај
 • Сигурносна сајла од полипропилен
 • Упатство за вградување и работа

Опрема

 • Засун
 • Неповратен вентил
 • Расклопен уред и заштита на мотор
 • Заштитен прекинувач
 • Пливачки прекинувач
 • Звучен аларм за прелевање
 • Wilo-HiControl 1
 • Надгледувач на притисокот
 • Филтер за вшмукување со пловка:
  • Груб филтер
  • Фин филтер
Документи

Упатство за вградување и работа

Wilo-TWI 5, Wilo-TWI 5-SE

Број на производ 4104146
Издание 1304
Број на страници 17
Јазик en
PDF (2 MB)

Wilo-TWI 5, Wilo-TWI 5-SE

Број на производ 4104146
Издание 1304
Број на страници 104
Јазик bg, en, et, hr, hu, lt, lv, mk, no, sk, sl, sr, uk
PDF (1 MB)

Wilo-TWI 5, Wilo-TWI 5-SE

Број на производ 4104146
Издание 1304
Број на страници 14
Јазик en
PDF (699 KB)

Памфлет за сертифицирање

Wilo-EMU D/DCH/K/KM/SCH (w/o motor)#Wilo-Sub TWI/TWU (w/o motor)#Wilo-Actun ZETOS-K8 (w/o motor)#Wilo-Actun ZETOS-K10 (w/o motor)

Број на производ 6080455
Издание 2021-06
Број на страници 72
Јазик Јазично неутрално
PDF (7 MB)
Избор на производ
Број на пребарувања: 44
Опис на производПресек на мотор ØБрој на степениНоминална моќност на мотор P2ПриклучокБрој на производ
Sub-TWI 5 304 (1~230 V, 50 Hz)
5 in (")
1
0,55 kW
Rp 1¼
4104118
Sub-TWI 5 304 FS (1~230 V, 50 Hz)
5 in (")
1
0,55 kW
Rp 1¼
4144935
Sub-TWI 5 305 (1~230 V, 50 Hz)
5 in (")
-
0,75 kW
Rp 1¼
4144948
Sub-TWI 5 305 FS (1~230 V, 50 Hz)
5 in (")
-
0,75 kW
Rp 1¼
4144936
Sub-TWI 5 306 (1~230 V, 50 Hz)
5 in (")
-
0,75 kW
Rp 1¼
4104119
Sub-TWI 5 306 (3~400 V, 50 Hz)
5 in (")
-
0,75 kW
Rp 1¼
4104123
Sub-TWI 5 306 FS (1~230 V, 50 Hz)
5 in (")
-
0,75 kW
Rp 1¼
4144937
Sub-TWI 5 307 (1~230 V, 50 Hz)
5 in (")
-
1,1 kW
Rp 1¼
4144949
Sub-TWI 5 307 FS (1~230 V, 50 Hz)
5 in (")
-
1,1 kW
Rp 1¼
4144938
Sub-TWI 5 308 (1~230 V, 50 Hz)
5 in (")
-
1,1 kW
Rp 1¼
4104120
Sub-TWI 5 308 (3~400 V, 50 Hz)
5 in (")
-
1,1 kW
Rp 1¼
4104124
Sub-TWI 5 308 FS (1~230 V, 50 Hz)
5 in (")
-
1,1 kW
Rp 1¼
4144939
Sub-TWI 5 504 (1~230 V, 50 Hz)
5 in (")
-
0,75 kW
Rp 1¼
4144950
Sub-TWI 5 504 FS (1~230 V, 50 Hz)
5 in (")
-
0,75 kW
Rp 1¼
4144940
Sub-TWI 5 505 (1~230 V, 50 Hz)
5 in (")
-
0,9 kW
Rp 1¼
4144951
Sub-TWI 5 505 FS (1~230 V, 50 Hz)
5 in (")
-
0,9 kW
Rp 1¼
4144941
Sub-TWI 5 506 (1~230 V, 50 Hz)
5 in (")
-
1,1 kW
Rp 1¼
4144952
Sub-TWI 5 506 FS (1~230 V, 50 Hz)
5 in (")
-
1,1 kW
Rp 1¼
4144942
Sub-TWI 5 903 (1~230 V, 50 Hz)
5 in (")
-
1,1 kW
Rp 1¼
4104121
Sub-TWI 5 903 (3~400 V, 50 Hz)
5 in (")
-
1,1 kW
Rp 1¼
4104125
Sub-TWI 5 904 (1~230 V, 50 Hz)
5 in (")
-
1,5 kW
Rp 1¼
4104122
Sub-TWI 5 904 (3~400 V, 50 Hz)
5 in (")
-
1,5 kW
Rp 1¼
4104126
Sub-TWI 5-SE 304 (1~230 V, 50 Hz)
5 in (")
1
0,55 kW
Rp 1¼
4104127
Sub-TWI 5-SE 304 FS (1~230 V, 50 Hz)
5 in (")
1
0,55 kW
Rp 1¼
4144961
Sub-TWI 5-SE 305 (1~230 V, 50 Hz)
5 in (")
-
0,75 kW
Rp 1¼
4144974
Sub-TWI 5-SE 305 FS (1~230 V, 50 Hz)
5 in (")
-
0,75 kW
Rp 1¼
4144962
Sub-TWI 5-SE 306 (1~230 V, 50 Hz)
5 in (")
-
0,75 kW
Rp 1¼
4104128
Sub-TWI 5-SE 306 (3~400 V, 50 Hz)
5 in (")
-
0,75 kW
Rp 1¼
4104132
Sub-TWI 5-SE 306 FS (1~230 V, 50 Hz)
5 in (")
-
0,75 kW
Rp 1¼
4144963
Sub-TWI 5-SE 307 (1~230 V, 50 Hz)
5 in (")
-
1,1 kW
Rp 1¼
4144975
Sub-TWI 5-SE 307 FS (1~230 V, 50 Hz)
5 in (")
-
1,1 kW
Rp 1¼
4144964
Sub-TWI 5-SE 308 (1~230 V, 50 Hz)
5 in (")
-
1,1 kW
Rp 1¼
4104129
Sub-TWI 5-SE 308 (3~400 V, 50 Hz)
5 in (")
-
1,1 kW
Rp 1¼
4104133
Sub-TWI 5-SE 308 FS (1~230 V, 50 Hz)
5 in (")
-
1,1 kW
Rp 1¼
4144965
Sub-TWI 5-SE 504 (1~230 V, 50 Hz)
5 in (")
-
0,75 kW
Rp 1¼
4144976
Sub-TWI 5-SE 504 FS (1~230 V, 50 Hz)
5 in (")
-
0,75 kW
Rp 1¼
4144966
Sub-TWI 5-SE 505 (1~230 V, 50 Hz)
5 in (")
-
0,9 kW
Rp 1¼
4144977
Sub-TWI 5-SE 505 FS (1~230 V, 50 Hz)
5 in (")
-
0,9 kW
Rp 1¼
4144967
Sub-TWI 5-SE 506 (1~230 V, 50 Hz)
5 in (")
-
1,1 kW
Rp 1¼
4144978
Sub-TWI 5-SE 506 FS (1~230 V, 50 Hz)
5 in (")
-
1,1 kW
Rp 1¼
4144968
Sub-TWI 5-SE 903 (1~230 V, 50 Hz)
5 in (")
-
1,1 kW
Rp 1¼
4104130
Sub-TWI 5-SE 903 (3~400 V, 50 Hz)
5 in (")
-
1,1 kW
Rp 1¼
4104134
Sub-TWI 5-SE 904 (1~230 V, 50 Hz)
5 in (")
-
1,5 kW
Rp 1¼
4104131
Sub-TWI 5-SE 904 (3~400 V, 50 Hz)
5 in (")
-
1,5 kW
Rp 1¼
4104135