Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-TOP-Z | Wilo
Вашите предности
Wilo-TOP-Z

Особености/предности на производот

 • Контролни светла за насока на вртење за приказ на правилната насока на вртење (само кај 3~)
 • стандардно со топлинска изолација
Опис на серијата
TOP-Z

Изведба

Циркулациона пумпа со воден ротор со навојна или прирабничко поврзување. Изборни брзински степени за прилагодување на моќноста

Примена

Системи за циркулација на вода за пиење во индустријата и зградната техника.

Опрема/функција

Работни режими

 • Промена на степен на брзина

Рачни функции

 • Нагодување на степен на брзина: 3 степени на бројот на вртежи

Автоматски функции

 • Внатрешна заштита од неприфатливо високи температури на намотките (само за пумпи со P2 < 180 W, опционално кај сите типови со приклучна табла SK 602N и SK 622N).

Функции на сигнализација и прикажување

 • Заштитен контакт на намотка (WSK, безнапонски нормално отворачки контакт) (само кај пумпи со P2 ≥ 180 W)
 • Контролна сијалица за насоката на вртење (само кај трифазни пумпи )

Опрема

 • Прирабнички пумпи: Изведби на прирабница
  • Стандардна изведба за пумпите DN 40 до DN 65: Комбинирана прирабница PN 6/10 (прирабница PN 16 според EN 1092-2) за контраприрабници PN 6 и PN 16,
  • Стандардна изведба за пумпите DN 80: Прирабница PN 6 (дизајнирана за PN 16 според EN 1092-2) за контраприрабница PN 6,
  • Специјална изведба за пумпите DN 40 до DN 80: Прирабница PN 16 (според EN 1092-2) за контраприрабница PN 16,
 • Воведување на кабел можно од двете страни (само кај 1~пумпи и 3~пумпи со P2≥180 W)
 • Термоизолација во стандардна изведба

Означување на типот

Пример:

Wilo-TOP-Z 40/7

TOP

Стандардна пумпа (со навртување или со прирабница)

‐Z

Единечна пумпа за циркулација на вода за пиење

40/

Приклучна номинална ширина

7

Подрачје на номинален напор [m] при Q = 0 m3/h

Технички податоци

 • Дозволено температурно подрачје
  • TOP-Z 20/4 und TOP-Z 25/6 вода за пиење до 3,21 mmol/l (18 °dH): макс. +65 °C, краткотрајно (2 часа) до +80 °C
  • од TOP-Z 25/10 вода за пиење до 3,57 mmol/l (20 °dH): макс. +80 °C, краткотрајно (2 часа) до +110 °C
 • Приклучување на мрежа:
  • 1~230 V, 50 Hz (зависно од типот)
  • 3~230 V, 50 Hz (со изборен утикач за префрлување)
  • 3~400 V, 50 Hz
 • Степен на заштита IP X4D
 • Прицврстување со навртување или со прирабница (зависно од типот) Rp ¾ до DN 80
 • Макс. работен притисок стандардна изведба: 6/10 бара или 6 бара (специјална изведба: 10 бара или 16 бара)

Материјали

 • Куќиште на пумпа: нерѓосувачки челик/ црвен лив/ сиво леано железо (зависно од типот)
 • Работно коло: пластика
 • Вратило: не’рѓосувачки челик/ керамика (зависно од моделот)
 • Лежиште: јаглен, импрегниран со синтетичка смола

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Вклучена топлинска изолација
 • Со навојна врска се вклучени заптивки
 • Вкл. подлошки за прирабнички завртки (кај приклучни номинални ширини DN 40 - DN 65)
 • Вклучено упатство за монтажа и користење

Опции

 • Специјални изведби за работен притисок PN 16 (со доплата)
 • Изведба за специјален напон на барање

Опрема

 • Навртување кај навојно приклучување
 • Елементи за израмнување
 • Wilo-SK 601N уред за временско префрлување
 • За пумпи 3~400 V:
  • Утикач за префрлување 3~230 V, 50 Hz
  • Wilo уред за активирање SK 602N/SK 622N за целосна заштита на мотор
 • За пумпи 1~230 V:
  • Wilo уред за активирање SK 602N/SK 622N за целосна заштита на мотор
Документи

Упатство за вградување и работа

Wilo-TOP-Z

Број на производ 2202029
Издание 2023-11
Број на страници 220
Јазик ar, de, el, en, es, fr, it, nl, pt, tr
PDF (4 MB)

Памфлет за сертифицирање

Stratos MAXO, Stratos MAXO-D, Stratos MAXO-Z, Stratos , Stratos-D, Stratos-Z, Stratos-ZD, Yonos MAXO,Yonos MAXO-D, Yonos MAXO-Z, Yonos ECO BMS, Yonos PARA HF, Stratos PARA, Stratos PARA-Z, TOP-Z, TOP-S Transportsysteme

Број на производ 2209011
Издание 2022-11
Број на страници 72
Јазик Јазично неутрално
PDF (28 MB)

Standard Conformity

MAN-D 2223943-01

Број на страници 1
Јазик Јазично неутрално
PDF (210 KB)
Избор на производ
Број на пребарувања: 36
Опис на производПриклучок на цевкаМонтажна должина l0Максимален работен притисок PNПриклучување на мрежаМатеријал на куќиште на пумпаБруто тежина прибл. mБрој по палетаБрој на производ
TOP-Z 20/4 (1~230 V, PN 10, Inox)
G 1¼
150 mm
10 bar
1~230 V, 50 Hz
Не’рѓосувачки челик
3,7 kg
96
2045519
TOP-Z 20/4 (3~400 V, PN 10, Inox)
G 1¼
150 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
Не’рѓосувачки челик
3,8 kg
96
2045520
TOP-Z 25/6 (1~230 V, PN 10, Inox)
G 1½
180 mm
10 bar
1~230 V, 50 Hz
Не’рѓосувачки челик
4,1 kg
96
2045521
TOP-Z 25/6 (3~400 V, PN 10, Inox)
G 1½
180 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
Не’рѓосувачки челик
4,1 kg
96
2045522
TOP-Z 25/10 (1~230 V, PN 10, RG)
G 1½
180 mm
10 bar
1~230 V, 50 Hz
Бронза, CC499K
7,8 kg
96
2061964
TOP-Z 25/10 (1~230 V, PN 16, RG)
G 1½
180 mm
16 bar
1~230 V, 50 Hz
Бронза, CC499K
7,8 kg
96
2086131
TOP-Z 25/10 (3~400 V, PN 10, RG)
G 1½
180 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
Бронза, CC499K
7,8 kg
96
2175509
TOP-Z 25/10 (3~400 V, PN 16, RG)
G 1½
180 mm
16 bar
3~400 V, 50 Hz
Бронза, CC499K
7,8 kg
96
2175510
TOP-Z 30/7 (1~230 V, PN 10, RG)
G 2
180 mm
10 bar
1~230 V, 50 Hz
Бронза, CC499K
6 kg
96
2048340
TOP-Z 30/7 (3~400 V, PN 10, RG)
G 2
180 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
Бронза, CC499K
5,9 kg
96
2048341
TOP-Z 30/10 (1~230 V, PN 10, RG)
G 2
180 mm
10 bar
1~230 V, 50 Hz
Бронза, CC499K
7,6 kg
96
2059857
TOP-Z 30/10 (1~230 V, PN 16, RG)
G 2
180 mm
16 bar
1~230 V, 50 Hz
Бронза, CC499K
7,6 kg
96
2115863
TOP-Z 30/10 (3~400 V, PN 10, RG)
G 2
180 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
Бронза, CC499K
7,8 kg
96
2175512
TOP-Z 30/10 (3~400 V, PN 16, RG)
G 2
180 mm
16 bar
3~400 V, 50 Hz
Бронза, CC499K
7,7 kg
96
2175513
TOP-Z 40/7 (1~230 V, PN 6/10, GG)
DN 40
250 mm
10 bar
1~230 V, 50 Hz
Сиво леано железо
12,4 kg
45
2046631
TOP-Z 40/7 (1~230 V, PN 6/10, RG)
DN 40
250 mm
10 bar
1~230 V, 50 Hz
Бронза, CC499K
14,2 kg
45
2046637
TOP-Z 40/7 (1~230 V, PN 16, GG)
DN 40
250 mm
16 bar
1~230 V, 50 Hz
Сиво леано железо
12,4 kg
45
2071094
TOP-Z 40/7 (1~230 V, PN 16, RG)
DN 40
250 mm
16 bar
1~230 V, 50 Hz
Бронза, CC499K
14,2 kg
45
2070569
TOP-Z 40/7 (3~400 V, PN 6/10, GG)
DN 40
250 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
Сиво леано железо
12 kg
45
2175515
TOP-Z 40/7 (3~400 V, PN 6/10, RG)
DN 40
250 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
Бронза, CC499K
14,2 kg
45
2175516
TOP-Z 40/7 (3~400 V, PN 16, GG)
DN 40
250 mm
16 bar
3~400 V, 50 Hz
Сиво леано железо
12,4 kg
45
2175517
TOP-Z 40/7 (3~400 V, PN 16, RG)
DN 40
250 mm
16 bar
3~400 V, 50 Hz
Бронза, CC499K
14,2 kg
45
2175518
TOP-Z 50/7 (3~400 V, PN 6/10, GG)
DN 50
280 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
Сиво леано железо
17,9 kg
28
2175521
TOP-Z 50/7 (3~400 V, PN 6/10, RG)
DN 50
280 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
Бронза, CC499K
20,7 kg
28
2175522
TOP-Z 50/7 (3~400 V, PN 16, GG)
DN 50
280 mm
16 bar
3~400 V, 50 Hz
Сиво леано железо
18 kg
28
2175523
TOP-Z 50/7 (3~400 V, PN 16, RG)
DN 50
280 mm
16 bar
3~400 V, 50 Hz
Бронза, CC499K
21 kg
28
2175524
TOP-Z 65/10 (3~400 V, PN 6/10, GG)
DN 65
340 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
Сиво леано железо
29,7 kg
12
2175527
TOP-Z 65/10 (3~400 V, PN 6/10, RG)
DN 65
340 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
Бронза, CC499K
32,5 kg
12
2175528
TOP-Z 65/10 (3~400 V, PN 16, GG)
DN 65
340 mm
16 bar
3~400 V, 50 Hz
Сиво леано железо
29,7 kg
12
2175529
TOP-Z 65/10 (3~400 V, PN 16, RG)
DN 65
340 mm
16 bar
3~400 V, 50 Hz
Бронза, CC499K
32,5 kg
12
2175530
TOP-Z 80/10 (3~400 V, PN 6, GG)
DN 80
360 mm
6 bar
3~400 V, 50 Hz
Сиво леано железо
30 kg
12
2175531
TOP-Z 80/10 (3~400 V, PN 6, RG)
DN 80
360 mm
6 bar
3~400 V, 50 Hz
Бронза, CC499K
34,5 kg
12
2175532
TOP-Z 80/10 (3~400 V, PN 10, GG)
DN 80
360 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
Сиво леано железо
34 kg
12
2175533
TOP-Z 80/10 (3~400 V, PN 10, RG)
DN 80
360 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
Бронза, CC499K
37 kg
12
2175534
TOP-Z 80/10 (3~400 V, PN 16, GG)
DN 80
360 mm
16 bar
3~400 V, 50 Hz
Сиво леано железо
34 kg
12
2175535
TOP-Z 80/10 (3~400 V, PN 16, RG)
DN 80
360 mm
16 bar
3~400 V, 50 Hz
Бронза, CC499K
37 kg
12
2175536