Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-Yonos MAXO | Wilo

Wilo-Yonos MAXO

Компактна стандардна пумпа за комерцијални објекти.

Вашите предности
Wilo-Yonos MAXO (flange)

Компактна стандардна пумпа за комерцијални објекти.

Високопродуктивната пумпа Wilo-Yonos MAXO е совршено наменета како стандардна пумпа за комерцијални објекти со HVAC-примена. Благодарение на основното нагодување и функциите со три начини на работа и зелено копче, пумпата се порамнува и ракува многу едноставно. Со модулот Wilo-Connect пумпата дозволува проширување на интелигентните функции.


Особености/предности на производот

 • Високопродуктивни пумпи за заштеда на енергија
 • LED-дисплеј за целосно транспарентно следење на нагодениот напор, степенот на бројот на вртежи и можните грешки
 • Едноставна замена на асинхрони стандардни пумпи благодарение на компактната конструкција и електрично поврзување со Wilo утикач
 • Едноставен избор на контролните режими ∆p-v, ∆p-c и тристепено нагодување на бројот на вртежи со зелено копче
 • Обезбедување на достапноста на постројката преку сигнализација на збирна грешка
 • Изборно: Wilo-Connect модул Yonos MAXO со дополнителни интелигентни функции
Опис на серијата
Yonos MAXO

Изведба

Циркулациона пумпа со воден ротор и навоен или прирабничка врска, EC-мотор со автоматско прилагодување на моќноста.

Примена

Топловодно греење на сите системи, клима уреди и затворени кружни системи за ладење, индустриски циркулациони системи.

Опрема/функција

Работни режими

 • Δp-c за константен диференцијален притисок
 • Δp-v за варијабилен диференцијален притисок
 • n = константно (3 степени на бројот на вртежи)

Рачни функции

 • Поставување на работен режим
 • Нагодување на моќноста на пумпата (напор)
 • Нагодување на степен на брзина

Автоматски функции

 • Континуирано прилагодување на моќноста зависно од работниот режим
 • Функција на деблокирање
 • Меко стартување
 • Интегрирана целосна заштита на моторот

Функции на сигнализација и прикажување

 • Сигнализација на збирна грешка (безнапонски отворачки контакт)
 • Светлосна сигнализација за грешка
 • ЛЦД сегментиран приказ на напорот и на шифрата на грешката
 • Приказ на поставениот број вртежи на моторот (C1, C2 или C3)

Опрема

 • Место за ставање клуч на телото на пумпата (кај пумпи со навојни цевки)
 • Брзо приклучување на струја со помош на Wilo приклучница. За приклучување на струја и на SSM вод, со вградено ослободување на напрегањето на кабелот
 • Прирабнички пумпи: Изведби на прирабница
  • Стандардна изведба за пумпите DN 40 до DN 65: Комбинирана прирабница PN 6/10 (прирабница PN 16 според EN 1092-2) за контраприрабници PN 6 и PN 16
  • Стандардна изведба за пумпите DN 80 / DN 100: Прирабница PN 6 (дизајнирана за PN 16 според EN 1092-2) за контраприрабница PN 6

Означување на типот

Пример:

Wilo-Yonos MAXO 30/0,5-12

Yonos MAXO

Високопродуктивна пумпа (навојна или прирабничка пумпа), електронски регулирана

30/

Приклучна номинална ширина

0,5-12

Номинално подрачје на напор [m]

Технички податоци

 • Дозволено температурно подрачје -20 °C до +110°C
 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50/60 Hz
 • Степен на заштита IP X4D
 • Прирабнички приклучок DN 32 до DN 80
 • Макс. работен притисок стандардна изведба: 6/10 бара или 6 бара (специјална изведба: 10 бара)

Материјали

 • Куќиште на пумпа: сиво леано железо со KTL облога
 • Вратило: Не’рѓосувачки челик
 • Лежиште: јаглен, импрегниран со метал
 • Работно коло: пластика

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Со навојна врска се вклучени заптивки
 • Подлошки за прирабнички завртки (кај приклучни номинални дијаметри DN 32 - DN 65)
 • Упатство за вградување и работа

Опрема

 • Навртување кај навојно приклучување
 • Контраприрабници кај прирабничко поврзување
 • Елементи за израмнување
 • Термоизолација
Документи

Упатство за вградување и работа

Wilo-Yonos MAXO/-D/-Z

Број на производ 2226411
Издание 2023-12
Број на страници 392
Јазик da, de, el, en, es, fi, fr, it, nl, no, pt, sv, tr
PDF (9 MB)

Wilo-Yonos MAXO/-D/-Z

Број на производ 2226410
Издание 2023-12
Број на страници 36
Јазик en
PDF (7 MB)

Памфлет за сертифицирање

Stratos MAXO, Stratos MAXO-D, Stratos MAXO-Z, Stratos , Stratos-D, Stratos-Z, Stratos-ZD, Yonos MAXO,Yonos MAXO-D, Yonos MAXO-Z, Yonos ECO BMS, Yonos PARA HF, Stratos PARA, Stratos PARA-Z, TOP-Z, TOP-S Transportsysteme

Број на производ 2209011
Издание 2022-11
Број на страници 72
Јазик Јазично неутрално
PDF (28 MB)

Лист за опрема

Број на страници 1
Јазик Јазично неутрално
PDF (3 MB)
Избор на производ
Број на пребарувања: 25
180 … 360 mm
[25]
Опис на производПриклучок на цевкаEEIМонтажна должина l0Максимален работен притисок PNПриклучување на мрежаБруто тежина прибл. mБрој по палетаБрој на производ
Yonos MAXO 25/0,5-7 PN 10
G 1½
≤0,20
180 mm
10 bar
1~230 V, 50/60 Hz
5,8 kg
32
2120639
Yonos MAXO 25/0,5-10 PN 10
G 1½
≤0,20
180 mm
10 bar
1~230 V, 50/60 Hz
5,8 kg
32
2120640
Yonos MAXO 25/0,5-12 PN 10
G 1½
≤0,20
180 mm
10 bar
1~230 V, 50/60 Hz
6,9 kg
32
2120641
Yonos MAXO 30/0,5-7 PN 10
G 2
≤0,20
180 mm
10 bar
1~230 V, 50/60 Hz
5,9 kg
32
2120642
Yonos MAXO 30/0,5-10 PN 10
G 2
≤0,20
180 mm
10 bar
1~230 V, 50/60 Hz
5,9 kg
32
2120643
Yonos MAXO 30/0,5-12 PN 10
G 2
≤0,20
180 mm
10 bar
1~230 V, 50/60 Hz
7 kg
32
2120644
Yonos MAXO 32/0,5-10 PN6/10
DN 32
≤0,20
220 mm
10 bar
1~230 V, 50/60 Hz
9,4 kg
16
2210113
Yonos MAXO 32/0,5-11 PN6/10
DN 32
≤0,20
220 mm
10 bar
1~230 V, 50/60 Hz
11 kg
32
2210114
Yonos MAXO 40/0,5-4 PN 6/10
DN 40
≤0,20
220 mm
10 bar
1~230 V, 50/60 Hz
10,2 kg
16
2120645
Yonos MAXO 40/0,5-8 PN 6/10
DN 40
≤0,20
220 mm
10 bar
1~230 V, 50/60 Hz
10,8 kg
32
2120646
Yonos MAXO 40/0,5-12 PN 6/10
DN 40
≤0,20
250 mm
10 bar
1~230 V, 50/60 Hz
14,9 kg
8
2120647
Yonos MAXO 40/0,5-16 PN 6/10
DN 40
≤0,20
250 mm
10 bar
1~230 V, 50/60 Hz
24,5 kg
8
2120648
Yonos MAXO 50/0,5-8 PN 6/10
DN 50
≤0,20
240 mm
10 bar
1~230 V, 50/60 Hz
12,1 kg
32
2120649
Yonos MAXO 50/0,5-9 PN 6/10
DN 50
≤0,20
280 mm
10 bar
1~230 V, 50/60 Hz
16,1 kg
8
2120650
Yonos MAXO 50/0,5-12 PN 6/10
DN 50
≤0,20
280 mm
10 bar
1~230 V, 50/60 Hz
16,1 kg
8
2120651
Yonos MAXO 50/0,5-16 PN 6/10
DN 50
≤0,20
340 mm
10 bar
1~230 V, 50/60 Hz
28,5 kg
8
2120652
Yonos MAXO 65/0,5-9 PN 6/10
DN 65
≤0,20
280 mm
10 bar
1~230 V, 50/60 Hz
18 kg
8
2120653
Yonos MAXO 65/0,5-12 PN 6/10
DN 65
≤0,20
340 mm
10 bar
1~230 V, 50/60 Hz
29,3 kg
8
2120654
Yonos MAXO 65/0,5-16 PN 6/10
DN 65
≤0,20
340 mm
10 bar
1~230 V, 50/60 Hz
31 kg
8
2120655
Yonos MAXO 80/0,5-6 PN 6
DN 80
≤0,20
360 mm
6 bar
1~230 V, 50/60 Hz
32,5 kg
12
2120656
Yonos MAXO 80/0,5-6 PN 10
DN 80
≤0,20
360 mm
10 bar
1~230 V, 50/60 Hz
32,5 kg
12
2120657
Yonos MAXO 80/0,5-12 PN 6
DN 80
≤0,20
360 mm
6 bar
1~230 V, 50/60 Hz
33,9 kg
12
2120658
Yonos MAXO 80/0,5-12 PN 10
DN 80
≤0,20
360 mm
10 bar
1~230 V, 50/60 Hz
33,9 kg
12
2120659
Yonos MAXO 100/0,5-12 PN 6
DN 100
≤0,20
360 mm
6 bar
1~230 V, 50/60 Hz
36,9 kg
12
2120660
Yonos MAXO 100/0,5-12 PN 10
DN 100
≤0,20
360 mm
10 bar
1~230 V, 50/60 Hz
36,9 kg
12
2120661