Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-Yonos MAXO-Z | Wilo

Wilo-Yonos MAXO-Z

Ефикасно решение за циркулација на санитарна топла вода во поголеми згради.

Вашите предности
Wilo-Yonos MAXO-Z (flange)

Ефикасно решение за циркулација на санитарна топла вода во поголеми згради.

Wilo-Yonos MAXO-Z е ефикасна циркулациона пумпа за хигиенска обработка на санитарна топла вода во објекти за изнајмување, во деловни и во комерцијални објекти. Благодарение на LED приказот, нуди целосна транспарентност во однос на напорот, степенот на бројот на вртежи или за можни дефекти. Компактната конструкција и Wilo-утикачот за електрично приклучување ја поедноставува инсталацијата. Зеленото копче овозможува поедноставно ракување на пумпата.


Особености/предности на производот

 • Енергетска штедливост преку високо ефикасна хидраулика и синхрон мотор
 • Целосна транспарентност на напорот, степенот на бројот на вртежи и можна грешка благодарение на LED-дисплеј
 • Едноставно нагодување преку степен на бројот на вртежи при замена на нерегулирана стандардна пумпа
 • Поедноставено електрично поврзување со Wilo утикач
 • Обезбедување на достапноста на постројката преку збирна сигнализација за грешка
 • Компактна конструкција и докажана лесна употреба
Опис на серијата
Yonos MAXO-Z

Изведба

Циркулациона пумпа со воден ротор и навојна или прирабничка врска, EC-мотор со автоматско прилагодување на моќноста.

Примена

Системи за циркулација на вода за пиење во индустријата и зградната техника.

Опрема/функција

Работни режими

 • Δp-c за константен диференцијален притисок
 • Δp-v за варијабилен диференцијален притисок
 • n = константно (3 степени на бројот на вртежи)

Рачни функции

 • Поставување на работен режим
 • Нагодување на моќноста на пумпата (напор)
 • Нагодување на степен на брзина

Автоматски функции

 • Континуирано прилагодување на моќноста зависно од работниот режим
 • Функција на деблокирање
 • Меко стартување
 • Интегрирана целосна заштита на моторот

Функции на сигнализација и прикажување

 • Сигнализација на збирна грешка (безнапонски отворачки контакт)
 • Светлосна сигнализација за грешка
 • ЛЦД сегментиран приказ на напорот и на шифрата на грешката
 • Приказ на поставениот број вртежи на моторот (C1, C2 или C3)

Опрема

 • Место за ставање клуч на телото на пумпата (кај пумпи со навојни цевки)
 • Брзо приклучување на струја со помош на Wilo приклучница. За приклучување на струја и на SSM вод, со вградено ослободување на напрегањето на кабелот
 • Прирабнички пумпи: Изведби на прирабница
  • Стандардна изведба за пумпите DN 40 до DN 65: Комбинирана прирабница PN 6/10 за контраприрабница PN 6 и PN 10

Означување на типот

Пример:

Wilo-Yonos MAXO-Z 30/0,5-12

Yonos MAXO

Високопродуктивна пумпа (навојна или прирабничка пумпа), електронски регулирана

Z

Единечна пумпа за циркулација на вода за пиење

30/

Приклучен номинален дијаметар

0,5-12

Номинално подрачје на напор [m]

Технички податоци

 • Дозолено температурно подрачје за вода за пиење до 3,57 mmol/l (20 °dH): 0 °C до +80 °C
 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50/60 Hz
 • Вид на заштита IPX4D
 • Прицврстување со навртување или со прирабница (зависно од типот) Rp 1 до DN 65
 • Макс. работен притисок стандардна изведба: 6/10 бара или 6 бара (специјална изведба: 10 бара)

Материјали

 • Куќиште на пумпа од нерѓосувачки челик
 • Вратило: Не’рѓосувачки челик
 • Лежиште: јаглен, импрегниран со синтетичка смола
 • Работно коло: пластика

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Со навојна врска се вклучени заптивки
 • Подлошки за прирабнички завртки (кај приклучни номинални дијаметри DN 32 - DN 65)
 • Упатство за вградување и работа

Опрема

 • Навртување кај навојно приклучување
 • Термоизолација
Документи

Памфлет за сертифицирање

Stratos MAXO, Stratos MAXO-D, Stratos MAXO-Z, Stratos , Stratos-D, Stratos-Z, Stratos-ZD, Yonos MAXO,Yonos MAXO-D, Yonos MAXO-Z, Yonos ECO BMS, Yonos PARA HF, Stratos PARA, Stratos PARA-Z, TOP-Z, TOP-S Transportsysteme

Број на производ 2209011
Издание 2022-11
Број на страници 72
PDF (28 MB)
Избор на производ
Број на пребарувања: 12