Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-Yonos PICO-D | Wilo
Вашите предности
Wilo-Yonos PICO-D

Особености/предности на производот

 • Светлечки диоди за нагодување зададена вредност во чекори од по 0,1 m, за приказ на актуелната потрошувачка и протокот
 • Електрично поврзување без алат, благодарение на Wilo-Connector
 • Уникатна функција на обезвоздушување за секоја пумпа
 • Двојна пумпа за единечна (Δp-c, Δp-v и константен број на вртежи) или паралелтна (Δp-c и константен број на вртежи) работа
 • Многу висок стартен вртежен момент на вклучување, за сигурно вклучување
Опис на серијата
Yonos PICO-D

Изведба

Двојна циркулациона пумпа со воден ротор, со навртување, EC-мотор заштитен од струја на блокирање и интегрирана електронска регулација на моќност.

Примена

Топловодно греење на сите системи, климатизација, индустриски циркулациони постројки.

Опрема/функција

Начини на работа

 • Константен диференцијален притисок
 • Варијабилен диференцијален притисок
 • Константен број на вртежи (3 регулациски карактеристики)

Рачни функции

 • Нагодување работен режим според примената
 • Нагодување на моќноста на пумпата (напор)
 • Нагодување константен број на вртежи
 • Функција на обезвоздушување
 • Рачно повторно вклучување

Автоматски функции

 • Континуирано прилагодување на моќноста зависно од работниот режим
 • Автоматско повторно вклучување
 • Автоматско препознавање сув од

Функции на сигнализација и прикажување

 • Индикатор на моментална влезна моќност во W
 • Индикатор на моменталниот проток во m³/h
 • Приказ на напорот при нагодување
 • Индикатор на сигнализација за грешка (шифри на грешки)
 • Приказ на рачно активираната функција за повторно вклучување или функција на обезвоздушување

Опрема

 • Електричен брз приклучок со Wilo-Connector
 • Функција на обезвоздушување
 • Рачно повторно вклучување
 • Мотор отпорен на струја на блокирање
 • Филтер за честички

Функција на двојна пумпа

 • Работа како главна/резервна (автоматска замена на работната пумпа при грешка или временски зависно). Кога двојната пумпа треба да се ангажира за главна/резервна работа, режимот на регулација и напорот или степенот на бројот на вртежи C1, C2, C3, мора да бидат идентично поставени.
 • Паралелна работа (оптимизирано вклучување и исклучување на пумпата за врвно оптоварување). Кога двојната пумпа треба да се ангажира за паралелна работа/работа со врвно оптоварување, режимот на регулација Δp-c мора да се постави со истиот напор или константен број на вртежи со ист степен на бројот на вртежи C1, C2, C3.
 • За префрлување на пумпите, на пр. при пречка, потребен е дополнителен контролен уред.

Означување на типот

Пример:

Wilo-Yonos PICO-D 30/1-6

Yonos PICO

Високопродуктивна пумпа (навојна пумпа), електронски регулирана

-D

Двојна пумпа

30/

Приклучен номинален дијаметар

1-6

Подрачје на номинален напор [m]

Технички податоци

 • Температура на транспортиран медиум -10 °C до +95 °C
 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50 Hz
 • Вид на заштита IPX4D
 • Навртување Rp 1¼
 • Макс. работен притисок 10 бара

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Wilo-Connector
 • Заптивки
 • Упатство за вградување и работа

Опрема

 • Навртувања
 • Елементи за израмнување
 • Wilo-Connector со поврзан приклучен кабел од 2 m и утикач со заштитен контакт
 • Аголен приклучник со 2 m кабел за поврзување
Документи

Упатство за вградување и работа

Wilo-Yonos PICO - Quick Guide

Број на производ 4252072
Издание 2022-02
Број на страници 76
Јазик bg, cs, da, el, en, es, et, fi, fr, hr, hu, it, lt, lv, nl, no, pl, pt, ro, ru, sk, sl, sr, sv, tr, uk
PDF (27 MB)

Wilo-Yonos PICO

Број на производ 4209895
Издание 2022-02
Број на страници 30
Јазик en
PDF (6 MB)

Wilo-Yonos PICO-D

Број на производ 4238101
Издание 1910
Број на страници 9
Јазик de, en, es, fr, it
PDF (354 KB)
Избор на производ
Број на пребарувања: 2
Опис на производПриклучок на цевкаEEIМонтажна должина l0Максимален работен притисок PNПриклучување на мрежаБруто тежина прибл. mБрој по палетаБрој на производ
Yonos PICO-D 30/1-6
G 2
≤0,20
180 mm
10 bar
1~230 V, 50/60 Hz
4,9 kg
40
4230948
Yonos PICO-D 30/1-8
G 2
≤0,23
180 mm
10 bar
1~230 V, 50/60 Hz
5,2 kg
40
4230949