Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-Yonos PICO-Z | Wilo

Wilo-Yonos PICO-Z

Брзо префрлување кон циркулација на топла вода за заштеда на енергија во станбени згради.

Вашите предности
Wilo-Yonos PICO-Z

Брзо префрлување кон циркулација на топла вода за заштеда на енергија во станбени згради.

Компактната Wilo-Yonos PICO-Z е идеална пумпа за замена за префрлување на циркулациона пумпа за заштеда на енергија при примена на санитарна топла вода во куќи за едно, две или повеќе семејства. Високоефикасната пумпа која е опремена со топлинска изолација нуди висок степен на хигиенска сигурност со нејзиното куќиште од не’рѓосувачки челик. Благодарение на Wilo-Connector, пумпата брзо се инсталира електрично. Заменувањето на Wilo-Star-Z е многу лесно благодарение на новите еквивалентни варијанти на пумпата и континуираниот режим на контрола „n-cst“ за избирање на вистинската карактеристична крива. Со рачно активираните функции на повторно вклучување како и обезвоздушување, Wilo-Yonos PICO-Z ги обезбедува сите стандардни функции кои се потребни за сигурна работа.


Особености/предности на производот

 • Хигиенска сигурност благодарение на куќиштето на пумпата од не’рѓосувачки челик
 • Снабдување со заштеда на енергија благодарение на EC-мотор
 • Едноставно користење благодарение на технологијата на зелено копче, интуитивниот кориснички интерфејс со LED-дисплеј и функциите за контрола без чекори
 • Едноставна електрична инсталација со Wilo-Connector
 • Едноставно одржување и голема безбедност при работа благодарение на автоматски и рачно активираните функции на повторно вклучување или обезвоздушување
 • Тековните параметри како што се брзината на проток и влезна моќност на прв поглед преку LED-приказ во секое време
Опис на серијата
Wilo-Yonos PICO-Z

Изведба

Циркулациона пумпа со воден ротор со приклучок на навртување, EC-мотор заштитен од струја на блокирање и интегрирана електронска регулација на моќност.

Примена

Системи за циркулација на вода за пиење во индустријата и зградната техника.

Опрема/функција

Работни режими

 • Δ p-c за константен диференцијален притисок
 • Константен број на вртежи (3 степени на фиксен број на вртежи)
 • Константен број на вртежи (континуирано се регулира)

Рачни функции

 • Поставување на работен режим
 • Подесување на моќноста на пумпата (напор)
 • Подесување константен број на вртежи (континуирано или фиксно)
 • Функција на обезвоздушување
 • Рачно повторно вклучување

Автоматски функции

 • Континуирано прилагодување на моќноста зависно од работниот режим
 • Автоматско повторно вклучување
 • Автоматско препознавање сув од

Функции на сигнализација и прикажување

 • Индикатор на тековна влезна моќност во W
 • Приказ на тековниот проток во m³/h
 • Прикази при подесување:
  • Напор во m
  • Степен на фиксен број на вртежи (c1, c2; c3)
  • Број на вртежи при континуирано нагодување (n/100)
 • Индикатор на сигнализација за грешка (шифри на грешки)
 • Приказ на рачно активираната функција за повторно вклучување или функција на обезвоздушување

Опрема

 • Место за клуч на телото на пумпата
 • Електричен брз приклучок со Wilo-Connector
 • Мотор отпорен на струја на блокирање
 • Филтер за честички
 • Термоизолација во стандардна изведба

Означување на типот

Пример:

Wilo-Yonos PICO-Z 20/0,5-4 150

Yonos PICO

Високоефикасна пумпа (навојна пумпа), електронски регулирана

-Z

Циркулација на вода за пиење

20/

Номинален дијаметар на приклучок

0,5 – 4

Номинално подрачје на напор [m]

150

Монтажна должина [mm]

Технички податоци

 • Температура на транспортиран медиум +2 °C до +95 °C
 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50 Hz
 • Вид на заштита IPX4D
 • Навојна врска G1, G1½, G1¼
 • Макс. работен притисок 10 бара

Материјали

 • Куќиште на пумпа: Не’рѓосувачки челик
 • Работно коло: пластика
 • Вратило: Оксидна керамика
 • Лежиште: јаглен, импрегниран со синтетичка смола

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Термоизолација
 • Wilo-Connector
 • Заптивки
 • Упатство за вградување и работа

Опрема

 • Навртувања
 • Елементи за израмнување
 • Wilo-Connector со поврзан приклучен кабел од 2 m и утикач со заштитен контакт
 • Аголен приклучник со 2 m приклучен кабел
Документи

Упатство за вградување и работа

Wilo-Yonos PICO-Z - Quick Guide

Број на производ 4252849
Издание 2022-11
Број на страници 80
Јазик bg, cs, da, de, el, en, es, et, fi, fr, hr, hu, it, lt, lv, nl, no, pl, pt, ro, ru, sk, sl, sr, sv, tr, uk
PDF (19 MB)

Wilo-Yonos PICO-Z

Број на производ 4258256
Издание 2023-02
Број на страници 28
Јазик en
PDF (4 MB)
Избор на производ
Број на пребарувања: 10