Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-Yonos PICO-ZD | Wilo

Wilo-Yonos PICO-ZD

Брзо префрлување кон циркулација на топла вода за заштеда на енергија во станбени згради и нестанбени згради.

Вашите предности
НОВО
Wilo-Yonos PICO-ZD

Брзо префрлување кон циркулација на топла вода за заштеда на енергија во станбени згради и нестанбени згради.

Wilo-Yonos PICO-ZD е идеална пумпа за замена за префрлување на циркулациона пумпа за заштеда на енергија при примена на санитарна топла вода во станбени и нестанебени згради. Двојната пумпа со висока ефикасност овозможува примена на одредени режими на управување, како во единечна, така и во паралелна работа. Вашето куќиште од нерѓосувачки челик, како и интерната бајпас-циркулација, штитат од создавање легионела. Благодарение на Wilo-Connector, пумпата брзо се инсталира електрично. Замената на Wilo-Star-ZD е многу едноставна благодарение на новите еквивалентни варијанти на пумпата, како и континуираниот режим на регулација „n-cst“ за избирање на вистинската карактеристика. Со рачно активираните функции на повторно вклучување, како и обезвоздушување, Wilo-Yonos PICO-ZD ги обезбедува сите стандардни функции коишто се потребни за сигурна работа.


Особености/предности на производот

 • Хигиенска сигурност благодарение на куќиштето на пумпата од нерѓосувачки челик и интерната бајпас-циркулација
 • Снабдување со заштеда на енергија благодарение на EC-мотор
 • Едноставно одржување и голема работна сигурност благодарение на автоматски и рачно активираните функции на повторно вклучување или обезвоздушување по пумпа
 • Тековните параметри како што се брзината на проток и влезна моќност на прв поглед преку LED-приказ во секое време
 • Едноставно користење благодарение на технологијата на зелено копче, интуитивниот кориснички интерфејс со LED-дисплеј и функциите за контрола без чекори
 • Едноставна електрична инсталација со Wilo-Connector
Опис на серијата

Изведба

Циркулациона двојна пумпа со воден ротор со приклучок на навртување, EC-мотор заштитен од струја на блокирање и интегрирана електронска регулација на моќност.

Примена

Системи за циркулација на вода за пиење во индустријата и зградната техника.

Опрема/функција

Работни режими

 • Δ p-c за константен диференцијален притисок
 • Константен број на вртежи (3 степени на фиксен број на вртежи)
 • Константен број на вртежи (континуирано се регулира)

Рачни функции

 • Поставување на работен режим
 • Подесување на моќноста на пумпата (напор)
 • Подесување константен број на вртежи (континуирано или фиксно)
 • Функција на обезвоздушување
 • Рачно повторно вклучување

Автоматски функции

 • Континуирано прилагодување на моќноста зависно од работниот режим
 • Автоматско повторно вклучување
 • Автоматско препознавање сув од

Функции на сигнализација и прикажување

 • Индикатор на тековна влезна моќност во W
 • Приказ на тековниот проток во m³/h
 • Прикази при подесување:
  • Напор во m
  • Степен на фиксен број на вртежи (c1, c2; c3)
  • Број на вртежи при континуирано нагодување (n/100)
 • Индикатор на сигнализација за грешка (шифри на грешки)
 • Приказ на рачно активираната функција за повторно вклучување или функција на обезвоздушување

Опрема

 • Електричен брз приклучок со Wilo-Connector
 • Мотор отпорен на струја на блокирање
 • Филтер за честички

Функција на двојна пумпа

 • Работа како главна/резервна (автоматска замена на работната пумпа при грешка или временски зависно). Кога двојната пумпа треба да се ангажира за главна/резервна работа, режимот на регулација и напорот или степенот на бројот на вртежи, мора да бидат идентично поставени.
 • Паралелна работа (оптимизирано вклучување и исклучување на пумпата за врвно оптоварување). Кога двојната пумпа треба да се ангажира за паралелна работа/работа со врвно оптоварување, режимот на регулација и напорот или степенот на бројот на вртежи, мора да бидат идентично поставени.
 • За префрлување на пумпите, на пр. при пречка, потребен е дополнителен контролен уред.

Означување на типот

Пример:

Wilo-Yonos PICO-ZD 25/0,5-6 180

Yonos PICO

Високоефикасна пумпа (навојна пумпа), електронски регулирана

-ZD

Циркулација на вода за пиење, двојна пумпа

25/

Приклучен номинален дијаметар

0,5-6

Подрачје на номинален напор [m]

180

Монтажна должина [mm]

Технички податоци

 • Температура на транспортиран медиум +2 °C до +95 °C
 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50 Hz
 • Вид на заштита IPX4D
 • Навојна врска G1½
 • Макс. работен притисок 10 бара

Материјали

 • Куќиште на пумпа: Не’рѓосувачки челик
 • Работно коло: пластика
 • Вратило: Оксидна керамика
 • Лежиште: јаглен, импрегниран со синтетичка смола

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Wilo-Connector
 • Заптивки
 • Упатство за вградување и работа

Опрема

 • Screwed connections
 • Adapter fittings
 • Wilo-Connector with 2 m connection cable and shockproof plug
 • Angle plug with 2 m connection cable
Избор на производ
Опис на производПриклучок на цевкаМонтажна должина l0Максимален работен притисок PNПриклучување на мрежаБруто тежина прибл. mБрој по палетаБрој на производ
Yonos PICO-ZD 25/0,5-6 180
G 1½
180 mm
10 bar
1~230 V, 50/60 Hz
4,4 kg
40
4255425