Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
SiClean | Wilo
Вашите предности
Wilo-SiClean

Особености/предности на производот

 • Отстранување на магнетните и немагнетните честички од медиумот и обезвоздушување на микро-меурчињата
 • Голема ефикасност при чистењето со физички ефекти (гравитација, филтрирање, магнетни ефекти, ефект на намалување на притисокот)
 • Едноставно ракување со едноставна инсталација, одржување и поедноставени нагодувања
 • Отпорно на корозија благодарение на сепараторот на честички од не`рѓосувачки челик
Опис на серијата

Изведба

Компактен сепаратор на честички испорачан како монтажен комплет и лесен за монтирање. Монтажен комплет што се состои од механички и хидраулични составни елементи: циркулациона пумпа, сепаратор на честички, вентил за празнење, автоматски ограничувач на брзина на проток, единица за вентилација, разводна кутија за надгледување на циркулационата пумпа. За монтажа на ѕид или поставување на земја (зависно од типот). Вшмукувачки и потисен приклучок како и мрежен приклучок кои ги обезбедува корисникот. Рачно празнење на постројката.

Примена

Wilo-SiClean ги отстранува магнетните и немагнетните честички од системите за греење користејќи природни, физички феномени. Понатаму, микроскопските меурчиња може да се одделат со единицата за обезвоздушување. За инсталација во комерцијални објекти (административни згради, хотели, болници, трговски центри, училишта, …) и системи за далечинско греење.

Опрема/функција

 • Тип на циркулациона пумпа: Wilo-Yonos PICO (SiClean 0,5/1/2/3/4), Wilo-Yonos MAXO (SiClean 5)
 • антикорозивни, хидраулични составни елементи од не`рѓосувачки челик
 • Црева засилени со влакна приклучени на приливот и испустот на сепараторот на честички. Црева приклучени на повратната линија на цевката во бајпас за помали, поволни приклучоци и мали загуби на притисок
 • Претходно монтирана единица за обезвоздушување за прифаќање на микро-меурчињата
 • Подвижни магнетни шипки за ефикасно разделување на честиците од железен оксид
 • Ограничувач на брзина на проток за автоматско прилагодување на протокот
 • Рачен вентил за миење за едноставно и брзо празнење на сите честички
 • Разводна кутија за надгледување на циркулационата пумпа

Означување на типот

Example:

Wilo-SiClean 2

SiClean

Standard version, manually operated, with an inline circulation pump with glandless technology

Опсег на испорака

 • Сепаратор на партикули Wilo-SiClean (комплетот е претходно монтиран)
 • Разводна кутија
 • Упатство за вградување и работа Wilo-SiClean
 • Упатство за вградување и работа со циркулациона пумпа
Документи

Упатство за вградување и работа

Wilo-SiClean

Издание 2020-04
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 48
PDF (2 MB)

Сертификат REACH

REACH регулатива

Издание 2021-05
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 4
PDF (262 KB)

Избор на производ
Опис на производБрој на производ
SiClean 0,5
4195118
SiClean 1
4195119
SiClean 2
4195120
SiClean 3
4195121
SiClean 4
4195122
SiClean 5
4195123