Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
SiClean Comfort | Wilo
Вашите предности
Wilo-SiClean Comfort

Особености/предности на производот

 • Висока ефикасност благодарение на комбинацијата на физичките ефекти: Центрифугални сили, магнетофореза и ефект на вртлог
 • Едноставно ракување благодарение на автоматскиот погон
 • Брза и едноставна инсталација благодарение на верзијата „Plug & Play“
 • Висока удобност благодарение на автоматското и променливото отстранување на собраните честички во садот за отстранување мил
 • Висока функционалност благодарение на отстранување на магнетните и немагнетните честички, слободниот воздух и микро-меурчињата од медиумот, како и поддршката на процесот на дегасификација
Опис на серијата

Изведба

Автоматски, компактен сепаратор на честички испорачан како верзија „Plug & Play“ и лесен за монтирање. Системот се состои од механички и хидраулични составни елементи: Пумпа, сепаратор заедно со собирна комора за честичките, автоматски уред за перење, обезвоздушување, расклопен уред SC за управување со пумпата и со уредот за перење. Системот се поставува на местото на монтажата и се прицврстува на подот. Вшмукувачки и потисен приклучок како и мрежен приклучок кои ги обезбедува корисникот. Празнењето на постројката се изведува автоматски, благодарение на параметрирањето на расклопниот уред.

Примена

Wilo-SiClean Comfort ги отстранува честичките од постројките за греење користејќи природни, физички феномени. За инсталација во комерцијални објекти (административни згради, хотели, болници, трговски центри, училишта, …) и системи за далечинско греење.

Опрема/функција

 • Тип на пумпа: Wilo-VeroLine-IPL 32…(SiClean Comfort 12/15/20), Wilo-VeroLine-IPL 40…(SiClean Comfort 25/30/40), Wilo-VeroLine-IPL 50…(SiClean Comfort 50), Wilo-VeroLine-IPL 65…(SiClean Comfort 65)
 • Хидраулични составни елементи од не`рѓосувачки челик, отпорни на корозија
 • Црева засилени со влакна приклучени на приливот и испустот на сепараторот на честички. Црева приклучени на повратната линија на цевката во бајпас за помали, поволни приклучоци и мали загуби на притисок
 • Претходно монтирана единица за обезвоздушување за прифаќање на микро-меурчињата со автоматско обезвоздушување
 • Уред за перење, заедно со електронски вентил за празнење и дополнителен сигурносен вентил со уред за барање места на протекување за да се избегне протекување на медиумот
 • Автоматско празнење на собирната комора за честичките
 • Расклопен уред SC со автоматски погон на пумпата и уред за перење со променливи параметри и приклучоци за Modbus и BACnet
 • Сепаратор за отстранување магнетни и немагнетни честички со помош на магнети

Означување на типот

Example:

Wilo-SiClean Comfort 12

SiClean Comfort

Standard version, automatically operated, with inline pump with glanded technology

Опсег на испорака

 • Сепаратор на партикули Wilo-SiClean
 • Упатство за вградување и работа Wilo-SiClean Comfort (заедно со опис на расклопен уред SC)
 • Упатство за вградување и работа пумпа Wilo-VeroLine-IPL...
Документи

Сертификат REACH

REACH регулатива

Издание 2021-05
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 4
PDF (262 KB)